Червоні дрібні мурахи: як позбутися раз і назавжди

Червени малки мравки може да бъде истинско бедствие в дома

Червени малки мравки може да бъде истинско бедствие в къщата. Освободете се от тях по няколко начина, които ще ви кажем днес.

Червени мравки: описание на видовете

В природата има много видове мравки. И често в къщите влизат различни представители. Но само един може да живее в един апартамент през цялото време - това е червен или червен млечни мравки, наречен у дома. Големите гористи и градински черни са редки гости. Те влизат случайно в къщата и бързо я оставят.

Червените мравки са много малки. Те са с размер само 2 мм. Но те бързо се размножават, леко населяват апартамента и бързо се движат, запълване на цялата къща. Те могат да се видят в глутница в захарна купа, в шкафове, в съдове, в боклук. Те се движат по групи по пътеките. Това улеснява борбата с тях.

Само един може да живее постоянно в апартамента - това са червени или червени млечни мравки, наречени дома

Мравки живеят в колонии. Цифрата е плашеща - в една колония може да има до 300 000 души. Те ги организират на недостъпно място - някъде под рамковите дъски, между етажите, под тавана. Почти невъзможно е човек да стигне до колонията самостоятелно. Това прави много трудно да се борим.В допълнение, комуникацията винаги се поддържа между колониите. Ето защо, червените малки мравки след разрушаването им в един апартамент бързо се появяват отново. Но все още можете да се отървете от тях. Особено, когато смятате, че тези насекоми могат да живеят само в апартамента - те са прекалено термофилни за живеене на улицата.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук ...

Мравките живеят в колонии. Плашеща фигура - в една колония може да бъде до 300 000 лица

Пътища за попадане в апартамента

Червени мравки влизат в дома по различни начини:

 • на останалите апартаменти;
 • от улицата;
 • с продукти;
 • с нещата.

Пътят към къщата се открива от лица - скаути от други колонии. Ако в къщата скаутите откриха храна и много тайни пукнатини в открития лесен достъп, то скоро тя ще бъде населена.

Пътят към къщата се открива от скаути мравки от други колонии

Зараза от мравки

Червените малки мравки развалят храната. Те също носят болести, пълзящи от боклука до захарната купа. Смята се, че насекомите могат да носят тиф, чревни инфекции, хелминтиаза (да носят яйцата на червеи и други хелминти на лапите).

Освен това малките мравки започват да оформят "пукнати полигони" в пукнатините - да погребат своите мъртви другари, да оставят храна, която не яде. На такъв субстрат плесените гъби и бълхи се възпроизвеждат добре.

Миризмата на кръв и пот привлича мравки. Теоретично, ако има много от тези насекоми в къщата, те могат да започнат да притесняват хората, да пълзят по време на сън и да заразяват раната.

Червените мравки развалят храната. Също така, те са носители на болестта, пълзи на боклука в захарницата

Борба с мравките колонии

, за да се справят с тези посетители в апартаментния комплекс, тъй като за успешното победа необходим комплексен подход, и в идеалния случай - сътрудничество на всички жители на входа. Но сами вие можете да направите нещо, за да се отървете от насекоми, дори и за известно време.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук ...

За да използвате интегрирана борба с вредителите:

 • цялостно почистване на помещенията;
 • химически агенти;
 • популярни начини.

Преди да започнете да използвате лекарства срещу мравки, е необходимо да се почисти преглед апартамент всички неща отърси и да ги опаковат плътно по време на обработката.

Борба с червени мравки апартамент трябва да се започне с цялостно почистване на

Важно е да се отървем от мравки в кухнята, тъй като тези малки насекоми правят храна, негодни за консумация. Продуктите също трябва да се почистват, чиниите се измиват и изсушават. Всички открити пукнатини в подовете, первазите трябва да бъдат внимателно запечатани.

химичен контрол

Химикали, използвани за убиване възрастни и намаляване на населението. Струва си да припомним, че много от лекарствата имат мощен и бързо убива насекоми - толкова бързо, че те не разполагат с време, за да се върне в гнездото и там зарази на матката. Следователно съществува риск от възобновяване на населението след известно време.Поради тази причина, химически мощни агенти задължително се допълват чрез продължително действие или чрез популярни методи, които бавно убиват мравките. Така че можете да се отървете от малки вредители със сигурност.

Борбата срещу червени мравки може да се проведе както с химически, така и с народни средства

Най-ефективните средства са:

 • "Raptor";
 • изключено;
 • Raid;
 • Командир на борба;
 • Дихлорвос;
 • "Смъртта".

Те се произвеждат в аерозоли и са лесни за употреба. С тези средства можете да обработвате всички стаи в апартамента, като обърнете специално внимание на местата под мивката, зад шкафовете, вентилационните шахти.

За да се бориш в комплекса, е по-добре да използваш моливи или моливи от пълзящи насекоми. Те трябва да зацапат первазите, задната повърхност на кухненските шкафове, да поставят ленти над мебелите, покрай мивката, около вентилационните шахти и дупки. Разхождайки се по такива пътеки, мравките носят отрова на лапите си в колонията, където скоро започва масовата смърт. По този начин е възможно да се отървете от кралицата, която не може да бъде убита от обикновени аерозоли, защото е невъзможно да стигнете до тях.

Класически народни средства

След химическа стачка трябва да отстраните резултата и да предотвратите възобновяването на населението. За целта трябва да се използва най-ефективното фолиево лекарство, борна киселина.

 • Боровата киселина е ужасна отрова за пълзящи насекоми. Той корозира червата, дехидратира организма, има нервно-парализиращ ефект. В този случай насекомото под влиянието му умира след няколко часа и следователно има време да дойде в колонията и да отрови останалите индивиди. Оцелелите насекоми започват да губят способността си да се възпроизвеждат.Борбата с мравките с борна киселина е по-полезна, защото не развива зависимост.
 • Като репелент за продуктите, означава, че можете да използвате нерафинирано слънчогледово масло, чесън, магданоз, лимонова кора, анасон, кимион. Тези средства не унищожават насекоми, но не им позволяват да влязат в храната.

След успя да се отърве от червените мравки е да придобива здравословен навик да не напускат храните в публичното пространство и винаги почисти трохите от масата и да не се трупат мръсни чинии

След като успя да се отърве от червените мравки, е да се придобие полезен навик да не напускат продукти са обществено достъпни и винаги почистване на трохите от масата и да не се трупат мръсни чинии. Тогава скаути ще се върнат към колонията "с празни ръце" и да не искат да се заселят в колонията отново този негостоприемен дом.

Как да се отървем от мравки и други насекоми в дома (видео)