Рейд від тарганів: види препаратів і способи їх застосування

Січень 2019

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Січень 2019).

Anonim

«Raid» - модерни и ефективни средства за хлебарки хлебарки изненада е труден - почти всички се сблъскват с тях. От време на време в къщата пристига друг разузнавач, който намира подходящите условия, остава в него и носи многобройното си семейство. Виждайки хлебарките, които са се появили, стюардесите започват трескаво да търсят средства за борба с тях. През последните години рекламата активно предлага използването на инструмента "Райд". Колко ефективна е тя и как да я използвате правилно?

Видове препарати

Съоръжението "Reid" се произвежда в няколко модификации. На рафтовете на магазините можете да видите:

 • аерозоли "Reid";
 • капани.

Трябва да кажа, че въпреки че и двата от тези средства са произведени от един производител, те имат различен състав, различни методи на прилагане и влияние на силите. И тяхната ефективност също е различна, оценявана от рецензиите.

Съставът на аерозол "Raid" включва повече инсектицидни вещества от класа на пиретроиди

и против аерозол

"нападение" кондензира в течност опаковани в аерозолни флакони от 300 мл капацитет. Производителят твърди, че е ефективен срещу:

 • хлебарки;
 • Мравки;
 • бълхи;
 • летящи насекоми.

Аерозолният състав включва още инсектицидни вещества от класа на пиретроиди с нерв. При контакт с лекарството, насекомите умират от парализа на различни жизненоважни центрове.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Постъпления от хлебарки (видео)

Според "акция" на производителя под формата на аерозол има следните предимства:

 • действа върху ларви и възрастни, да ги убива ефективно;
 • има продължителен ефект и е в състояние да работи и отрови насекоми в рамките на 1-6 месеца;
 • по-голямата част от населението се унищожава незабавно през първите часове след пръскането.

В повечето форми на опаковка в аерозолна форма има неоспорими предимства пред средства под формата на гелове, мехлеми, течности. Много по-лесно и по-удобно е да работите с кутия. Освен това агентът може да стигне до труднодостъпни места, тъй като е пръскан фино диспергиран и двойките се разпространяват навсякъде.

От недостатъците на средствата е да се разграничи силната миризма.

Правила за прилагане

Аерозолът трябва да се пръска с ръкавици и респиратор, за да не се вдишва парата и да не се отрови. Особено важно е да се спазва това условие за хора със свръхчувствителност към химикали (алергии).

"нападение" под формата на аерозол има продължително действие и може да работи и да отрови насекомите за 1-6 месеца

аерозолен спрей трябва да бъдат насочени към повърхността. Не пръскайте "Reid" просто във въздуха, тъй като е лесно да вдишвате парите. Балонът трябва да се държи на 30 см от повърхността при работа. Пръскането означава, че трябва да се уверим, че тя не се оттича с капчици, но равномерно овлажнява зоната, която ще се третира.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Преди работа всички прозорци и врати трябва да бъдат затворени. Всички продукти трябва да бъдат запечатани и почистени. Най-добре е да премахнете домашните любимци от апартамента. Необходимо е да се обработва стаята методично. Особено важно е да се обработва:

  • плинт;
  • поставете на вентилационната решетка;
  • зона до тръби, мивка, кофа за отпадъци;
  • Облегалката на мебелите, особено кухненските шкафове, където харесват хлебарките.

  След обработката къщата трябва да бъде затворена и оставена в продължение на три часа. Не отваряйте прозорците. След завръщането си в къщата къщата е добре вентилирана и всички повърхности са измити с вода със сапун и сода. На гърба на повърхностите на шкафовете, в областта на тръби, кошчета за боклук, цокли, лекарството не може да се измие обилно.

  Спрей, е необходимо да се уверите, че не капе и равномерно намокря третираната зона

  Внимание

  Много често прави преглед аерозол "Raid" не са много ласкави. Някои потребители твърдят, че помага да се отървете от хлебарки за кратко време и че обработката в резултат на това трябва да се прави веднъж седмично, за да се запази ефектът.

  Необходимо е да проверите при ниска ефективност дали са спазени правилата за прилагане на продукта, препоръчани от производителя.

  Много често аерозолът се пръска във въздуха или обработката не е методична. Вместо да навлажнявате повърхността, продуктът леко се напръсква, като дезодорант.В този случай тя не създава необходимата концентрация в апартамента, а след това "Рейд" работи неефективно. Хлебарите стават по-малки, но те не изчезват напълно.

  Капанът от хлебарки

  Reid капаните имат различен ефект. Те са пластмасови контейнери, където хлебарките могат безопасно да пълзят. Съставът на капаните включва веществото абамектин. Този инсектицид не само отрови хлебарки, но и ги стерилизира. Населението е лишено от възможността да се възпроизвежда, което води до пълната му смърт в апартамента и в цялата жилищна сграда. Дори и тези хлебарки, които сами не са яли стръвта, са стерилизирани.

  Капанът "Reid" не само отрови хлебарки, но и ги стерилизира

  Действието на съоръжението продължава, докато "наемателите" не са развили съпротива срещу това лекарство. Ето защо капаните напълно се справят с унищожаването на хлебарки, дори когато други средства не работят.

  Плюсите на капаните включват:

  • лесна инсталация;
  • ефективност;
  • продължителност на експозицията.

  Условия за ползване

  Капанът се разполага на места, където са най-разпространени хлебарки. Най-добре е да ги прикрепите към вентилацията в областта на мивката, боклука, зад стените на шкафовете.

  Фактът, че капаните все още работят, можете лесно да отгатнете. Капанът има прозрачен корпус и затова веднага е очевидно дали отровата е все още вътре в стръвта или не.

  Важно добавяне

  Не използвайте аерозол и капани едновременно. Миризмата на аерозол ще изплаши хлебарките и няма да им позволи да използват капани.

  Потребителите твърдят, че "Reid" помага да се отървем от хлебарки

  Съдейки по прегледите, капаните на Reid са по-ефективни от аерозола.

  Предлагаме ви да разберете какво означава помощ за отървете се от хлебарки завинаги.

  Мерки за грижа

  При отравяне с аерозолни пари трябва да отидете на чист въздух, да изплакнете носа и очите си и да измиете кожата си, ако продуктът е навлязъл. За тази цел използвайте сапунен разтвор или вода с добавяне на сода и амоняк. Очите се измиват с разтвор на сода или много вода. Измийте очите си дълго време - около 10 минути. След това можете да капе разтвор на натриев сулфацил, за да премахнете дразненето на очите.

  Ако признаци на отравяне трябва да се нарекат повръщане, а след това да се пие 10-15 таблетки активен въглен и слабително. Но във всеки случай трябва да посетите лекар.

  Как да се отървем от хлебарки (видео)

  "Рейд" с редовна употреба доста добре помага да се справи с хлебарки. Но е по-добре да се използват капани, а не аерозоли, тъй като те са по-безопасни за хората и по-ефективно унищожават хлебарки.