Народні засоби для боротьби з тарганами

Січень 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Січень 2019).

Anonim

Народните средства за защита от хлебарки се използват в ежедневието от момента, в който хората се срещат с хлебарки. Поради ограниченията на тази епична, изобретателността на бойците себе си и наистина голям брой вещества, които могат, ако не и премахване, най-малко, за да прогоните хлебарки, народни средства за защита на тези вредители има толкова много, че дори и да съставя енциклопедия, за да опише всички от тях би било невъзможно, ако желаете.

Може да се появи нова рецепта във всеки апартамент, а още повече - в частна къща, в която хората се борят с хлебарки. И това е напълно възможно, то ще бъде ефективно. Но има и такива средства, които широко се използват от всички дори в XXI век по-често, отколкото най-модерните и ефективни разработки.

Народните лекарства за хлебарките като цяло са много по-малко ефективни, отколкото например инсектицидните аерозоли или гелове. Някои от тях изобщо не работят и се използват само от навик.

Но нека да разгледаме ефективните рецепти, които наистина позволяват пълното унищожаване на хлебарките и да спестят пари, за да се справят с тях.

Борова киселина от хлебарки

Боровата киселина някога е много популярен дезинфектант, използван дори за орално приложение. Но ако боровата киселина е повече или по-малко безопасна за човека, тогава за хлебарките тя е мощна отрова на нервно-паралитично действие.

Вече в малки дози това вещество причинява силна интоксикация при насекоми, в големи дози - мускулна парализа и смърт. Ето защо борната киселина може да се счита за наистина ефективно фолк средство за хлебарките.

За да действа киселината, е необходимо вредителят да я изяде. За да се постигне това не е толкова просто - борна киселина е вкус и за хлебарки е абсолютно непривлекателен. Следователно, обикновено се омесва с различни готови хранителни продукти и отровни примамки за насекоми

  • A варени яйчен жълтък се смесва с 30-40 грама борна киселина и получените валцувани тесто малки перли, които след това са изложени на места, най-вероятно да се появи вредители;
  • Друга рецепта: смесват в равни пропорции борна киселина, захар и брашно, и след това цялата смес се размесва с вода до получаване на маса с последователност тесто. Крайният продукт се използва по същия начин, както в предишната версия.

Желателно е тези примамки да се скрият в изолирани места, така че домашните любимци и децата да не стигат до тях.

Понякога съветва как да се справят с хлебарки народни средства, майстори препоръчват да се разреди борна киселина във вода и да запази мивката, от която хлебарки често пие вода и избършете самата суха мивка преди лягане. Тъй като тези насекоми "отчаяно" се нуждаят от напитка, те са по-склонни да я изпият от отровен съд за пиене.

Купувайте борна киселина под формата на прах в 10-грам пакет може да бъде във всяка аптека.

Bura

Bura е натриева сол на борна киселина. За хора и домашни любимци като относително безвредни, както прави своя предшественик, но за хлебарките - толкова непоносимо отровни.

Рецепти за употреба боракс са малко по-различни от тези на борна киселина

  • 200 грама сондажни 60 грама се вземат.прахообразна захар, 60 гр. нишесте и 30 g. ванилова захар. Последният е необходим, за да даде силен вкус на стръвта. Цялата смес се разрежда с вода за получаване на миризма на ванилия;
  • Има и опция: приготвяне на пюре от един средни картофи и варено яйце. В това пюре се добавя 1 супена лъжица боракс.

Тези смеси се използват, както и стръв от борна киселина - се разлага в най-често посещавани места насекоми. След това остава само да се съберат мъртвите тела на насекоми, които са опитали отровната стръв.

Съвет

Някои майстор tarakanobortsy посъветвани да просто поръсете борна киселина или боракс около кофата за боклук и черупката с очакването, че минава през отровни насекоми цапа краката, а след това премахване на техните челюсти, погълне няколко зрънца, което те биха били достатъчно. В такива отражения има рационално зърно, но няма експериментално доказателство за ефективността на такъв подход.

Преглед

"ви хвърли всички тези твои дихлорвосът и купи борна киселина. Винаги съм попита само баба си народни средства за защита, това е си още до военните казарми отровени кафяви. Виждам само хлебарка, да го излее в близост до тоалетни и мивки Котката или децата няма да я отровят, но хлебарките ще си починат.

Ален Горна Оленек

Замразяване Хората като най-ефективният начин за борба с

Ако всички други народни средства за борба с хлебарки в апартамент дава само частична унищожаване или отблъскване смисъл тежка слана опустошено вредителите по корен и всичко останало. За смъртта на тези хора от тропиците доста - това е минус 8 ° C и убиват възрастните насекоми и техните ларви.

Въпреки това, в апартамент, замръзване е изпълнен с разкъсване на радиатори, водопроводи и отопление. Ако те са защитени от всяка топлоизолация, то помещението може да бъде напълно охладено.

Както показва практиката, е достатъчно да се понижи температурата в апартамента до минус 10 ° С в продължение на 3-4 часа, трябваше да бъдат замразени пространство вътре в шкафовете и шкафове, и живи хлебарки в стаята няма.

Преглед

"Отидох на форума, чета много истории за реклама чудотворни цилиндри и само един практичен съвет открити от Александър М. Всички направи, както той каза - поклати тръбните парцалите и пяната, отвори широко прозорците и вратата и отидох с цялото семейство на риболовно пътуване за целия ден. четири часа след завръщането nataplivali апартамент, но хлебарките изчезна изобщо. нито един от тях в продължение на шест месеца не се виждат. Така че, ако някой пълзи отново за зимата от съседите, аз знам какво да правя. "

Александър Chogar, Inta

Унищожи хлебарки като народен лек например замразяване на апартаменти се получава само в ограничени случаи:

  • през зимата, и то само в далечния север - през пролетта и есента
  • в съответните региони - в южната част на Русия не винаги са През цялата зима се извършват студове със задължителна сила
  • със съгласието на съседите.

Но като цяло замразяването на стаята е един от най-ефективните народни методи за борба с хлебарки.

Вратигата хлебарки

пиретрум - е специален инсектициден прах, известен със своята естественост: тя е суха смлени съцветия от лайка.

Наличието и сигурността на обичайната праха вратига е станал истински народен лек срещу хлебарки, и се прилага в големите градове и в селата.

с него получаване на същите отровни примамки като борна киселина, или друг Вратигата се разпада в местата на най-честата поява на вредители.

За домашни любимци и хора Piretrum е абсолютно безопасно.

Амоняк

Амоняк няма да постигне хлебарки в апартамента, но ги прогони със сигурност. За да направите това, дори не е задължително за целия апартамент мирише интензивното отделение грижи: буквално една чаена лъжичка амоняк в кофа с вода за почистване на подове, хлебарки и вече не държат на изхода на съседите.

Smell хлебарки разработени значително по-добра от тази на хората, а дори и следи от амоняк, те могат да миришат и се опитват да стоят настрана от това място. Въпреки това, за защита срещу хлебарки от такъв метод трябва да се добави амоняк във вода при всяко промиване етажа.

Преглед

"Всички почивка форум, но просто напишете, че за химията на всички. И това е всъщност отровен, така че на брега или се записва. Имам един съсед, но предложеният метод е да се отрови хлебарки народни средства за защита. Тя всички хлебарки надминава апартамента си в мината. Просто отнема конвенционален амоняк, лъжица той капе в кофа с вода и тази вода за почистване на пода. в момента сме заедно, така че ми етаж и хлебарки, които бягат към съседите от върха. не е красива, но ефективна. "

Marina, Москва

Хора капан на хлебарки

Специални домашно капани за улов на хлебарки дори много преди, започна да се продава китайски модни къщи. Направете тези капани е съвсем проста:

  • Вземете половин литър на банката, под врата вътре цялата стена на лентата периметър гарнирани с растително масло в см или две, но на дъното капеше мед или бира. Тази банка е установено, където хлебарките са вероятно pochuyut стръв, а на сутринта всички тези уловени насекоми, заедно с останките на достатъчно сладко, за да хвърлят в тоалетната.
  • Лентата от лепяща лента се залепва върху лентата от картон с лепкава страна нагоре. В средата на такава лента се поставя капка от същия мед. Въпреки лента, а не лимес като част от промишлените самозалепващи капаните, повечето от хлебарките все още остава.

Преди да се отървете от хлебарки народни средства като различни капани, той трябва да се забравя, че този метод - не за гнуслив. И все пак, паника гъмжеше в банка или бавно умира като мъченик на самозалепваща се лента насекоми трябва нещо да се направи. Но не всички домакини са готови да спокойно гледам хлебарки, и още повече, че за да вземете един буркан с тях …

Аварийни средства

и само ако наистина хлебарки пълни апартамента, така че не се допуска да влезе в кухнята, трябва да се прибягва до ядрена , методите на дядо - керосин, денатуриран и терпентин. Тяхната миризма на хлебарки като непоносими като аромата на амоняк, и те са широко dosutpny.

Всичко, което трябва да направите, за да прогоните вредители от апартамента - Отидете кърпа четка нанесете някое от тези вещества върху постамента, ъгли и шкафове линолеум ръбове, а след това - да страдат няколко дни привкус гараж. Но хлебарки ще избягат от помещенията, като ученици от колективното стопанство.

Клонове здравец

И когато хлебарки в апартамента ще останат, за профилактика, можете просто да направите здравец: му се вие ​​свят миризма също е доста силно демотивира тези насекоми. Ако една силна инфекция като средство за почистване на апартамента тя няма да работи, но за да се защити апартамент от проникването на дезертьори - съвсем не както трябва.

Преглед

"Това не се чете, че отблъсква хлебарки здравец, никога не може да разбере защо ние трябва да работим в офиса никога не ги е виждал преди.Въпреки че винаги има отворена "бисквитка", неодобрен чай и много уединени места. Наистина, три офис помещения имат девет саксии с мушкато - много харесва шефа си. Сега си купих един пот. Надявам се, че ще помогне. "

Андрей, Москва

Борба с хлебарки народни средства за защита, трябва да се помни, че ефективността на всички те са по-нисши инсектицидни индустриални препарати. Но с правилното използване и известна упоритост с тях е възможно да се направи извод от апартамента по-голямата част от насекоми. и в същото време да го направи безопасно за другите пътници и без значителни финансови разходи. Използвайте го!

интересно е от най-популярните начини за борба с хлебарки

Как да изберем услуга да унищожи хлебарки