Які бувають пастки для тарганів і наскільки вони ефективні

Грудень 2018

Відео: Red Tea Detox (Грудень 2018).

Anonim

Опитвайки се да се отървете от нежелани гости в къщата, собствениците са предприели редица стъпки: от производството на топки с борна киселина, за да се обадя специален екип унищожител. Сред другите промишлени средства капаните за хлебарки се смятат за сред най-популярните, съчетаващи относително ниска цена и приемлива ефективност.

Видове капани

Днес на пазара има много капани за хлебарки, да купуват, че няма проблем. Всеки от тях обаче има свой собствен механизъм на работа и метод за повлияване на насекомите.

За да направим правилния избор, нека първо се запознаем с основните типове капани и особеностите на тяхната работа.

лепило капани (-капани къщи и лепкави капани)

Всички от тези имена се отнасят за един и същ вид устройства, чиято работа е да държи насекомите върху лепкава повърхност. Това са малки картонени кутии със слотове отстрани. Вътре в такъв лепкав капан е примамка с атрактивен аромат за хлебарки. Дъното е покрито със специално лепкаво вещество, което не може да изсъхне дълго време.

Външно капан, подобен на къщата за хлебарки, които, усещайки миризмата на лакомства, изпратени на насекомото и се залепени към дъното. След като сте купили лепкав капан за хлебарки, трябва да отделите хартията, покриваща дъното, и да сгънете някаква къща.След значително запълване на кутията с насекоми, тя трябва да се изхвърли.

Разбира се, пълненият с мъртви насекоми лепило не изглежда много естетически приятен, но е напълно безопасен за хора или животни, тъй като не съдържа токсични вещества.

Поставете продукта най-добре на мястото на активното движение на хлебарки, например под мивката, в близост до хладилници, вентилационни отвори. Купете лепило капани за хлебарки могат да бъдат както на пазара, така и в супермаркета. Такива устройства са лесни за използване, могат да се използват в помещения, където има деца или животни, но трябва да кажа, че те са неефективни в борбата с голям брой хлебарки и нямат ефект върху яйцата, разположени на уединени места.

Преглед:

Веднъж в нашия апартамент бяха често срещани хлебарки от съседи. Очевидно ни харесваха, защото често имаше храна в купата на котката. По отношение на аерозолите и геловете за борба с паразитите, това не беше първоначално, защото не исках да отровя с отровни двойки котка и дете. За неканените гости решиха да купят къщи на лепкава основа. В резултат на това, въпреки че напълно насекомите не изчезнаха, броят им започна да спада всеки ден. По принцип тези капани са добро и безопасно нещо за деца и животни, но все пак за пълно унищожение вероятно ще трябва да купят по-силни средства, когато детето бъде изпратено на баба за лятото.

Светлана, Астрахан

Електрически капани

Външно такива устройства изглеждат като метална кутия с примамка, която периодично трябва да се променя. След миризмата на примамка, хлебарът влиза в кутия, където се разрушава чрез електрическо изтичане на високо напрежение.Запалените глупости трябва да се отстраняват от време на време със специална четка.

Electric капан за хлебарки (понякога наричани електронни капани, превод на името на Electronic Хлебарка Trap) не е токсичен за хора или домашни любимци, поради простата причина, че в тях не е инсектицид. Друго несъмнено предимство на устройството е неговата издръжливост.

Въпреки това, при обработката на този капан, все още трябва да упражнявате известно внимание. Тъй като устройството се захранва електрическата мрежа, производителят препоръчва да го инсталирате в обсега на деца и не поставяйте върху мокри места. Купете електрически капан за хлебарки може в специализирани магазини или поръчани по интернет, но след това е необходимо да се каже, че нейната стойност не може да се счита за нисък.

Прегледано:

Пропилях известно време с тези паразити. И аз пръсках със спрейове и сложих лепилни капани. Отначало помогна, но след известно време започнаха да пълзят отново от съседите. Купих електрически капан за хлебарки в магазина, ми хареса, че може да се използва дълго време. Също така е добре, че хлебарките са незабавно унищожени, а не живи, както при лепилните капани. Какво мога да кажа, ефективен начин! Вярно е, че не е най-евтиният, но най-важното - той е безвреден за хората и животните. По малко по малко хлебарките стават по-малко и сега те не го правят.

Наталия, Саратов

Ултразвукови устройства

Този продукт не е капан, тъй като това е една хлебарка репелент , който излъчва ултразвукови вълни и причиняване на насекоми безпокойство и желание да напусне опасно място за тях.

Понякога тези устройства се наричат ​​още "Електрон капани за хлебарки", защото в допълнение към високочестотни звукови вълни, някои модели излъчват специфични кликвания и светлинните сигнали, оказва неблагоприятно влияние върху централната нервна система на насекомите.

Въпреки, че те не разполагат с токсичен ефект, но работата по електрическата мрежа не позволява да ги поставите в райони с висока влажност. Някои производители също показват, че ултразвук може да има някакво въздействие не само върху хлебарките, но и да се домашни любимци, така че е най-добре да се сложи репеленти в дома (например, в страната) за известно време преди да се премести там.

Магазинът препоръчва да се отървете от хлебарки, за да си купите ултразвуков репелер. Взехме две парчета наведнъж. Използвахме тези устройства за няколко месеца и изглежда, че неканените гости са тръгнали завинаги.

Людмила, Нижни Новгород

Взехме в магазина ултразвуков репликатор. Така че хлебарките не само не изчезнаха, можем да кажем, че те живеят директно върху него. Най-малкото, аз видях един от тях, изтичащ от под плашилото. Мисля, че това устройство е пълна глупост, защото нашите хлебарки не се страхуват от нищо!

Пьотър, Екатеринбург

Токсичен капан (инсектицид)

Вътре в кръгли кутии са отровни примамки за насекоми с приятна миризма, а тя се боксира има няколко отвора, че хлебарките могат свободно да проникват вътре и да получите извън. Това е да се гарантира, че вкуси инсектициди насекоми могат от лапите си или чрез разпределянето му, за да го смачка на места, където други екземпляри и да ги заразят.

инсектицидни капани за хлебарки имат велкро на гърба, така че те могат да бъдат монтирани дори по вертикални повърхности от домашни любимци и деца. Такива устройства не развалят техния интериор, а някои производители дори ги правят в оцветяването "под ламинат".В допълнение, цената на тези капани за хлебарки е доста демократична.

За разлика от електрическите капани, инсектицидите не трябва да се свързват към мрежата, което им позволява да се поставят близо до кухненската мивка, баня и други места с висока влажност.

Популярни отрови

В тази категория най-популярни са Raptor, Reid, Combat, Domovoi, Dohloks, Taiga и Clean House. Във връзка с популярността им, можете да си купите всички изброени капани за хлебарки дори на пазара или в един от супермаркетите. Най-големият ефект на дисковете с примамки, поставени в местата на задръстване на паразити, ще се появи след 1-2 седмици.

Капани за хлебарки Raptor

В примамката се използва достатъчно силен инсектицид chlorpyrifos (органично фосфорно съединение), който има паралитичен ефект върху централната нервна система на насекоми. Яденето на стръв или просто контакт с капаци, хлебарът се превръща в носител на отрова, който заразява другите при завръщането им в гнездото.

Пакетът съдържа 6 капана. Цената ще бъде около 150 рубли. за опаковане.

Reid Traps

Във всеки диск е инсектицид на ламбда цихалотрин (от групата на пиретроидите) на чревно контактно действие. Този инструмент действа по начин, подобен на предишния принцип на "верижната реакция", като активно удря дори лица, които не са имали пряк контакт с стръвта.

Пакетът съдържа 4 до 12 капана. Цената за 4 бр. в пакета ще бъде около 180 рубли.

Купих "Reid" капани в най-близкия супермаркет преди 4 месеца. Веднага ще кажа, че никога не съм виждал как някакъв хлебар се движи покрай него. И наскоро те промениха мебелите в кухнята и преместиха хладилника.Така че под него имаше много мъртви хлебарки! Така че, вярно е, че един паразит яде стръвта в капан и заразява роднините си. Но все пак тези насекоми не изчезнаха напълно, въпреки че имаше капани в продължение на няколко месеца.

Андрю, Казан

Trap Combat Superbayt

Устройствата от тази марка се смятат за много ефективен поради като част от по-ново поколение инсектицид хидраметилнон. Според производителя, това позволява достатъчно инсектицид да се увеличи степента на чувствителност на насекомо, което само няколко капани могат да унищожат цяла колония от хлебарки в дома.

Цената за опаковане с 4 капани ще бъде около 180 рубли.

Уловители на капсули Brownie и Dohloks

Активната съставка тук е фипронил, който се отнася до вещества, които са по-малко токсични за хората. Въпреки това, този инсектицид може да проявява резистентност (стабилност) при насекомите, така че е най-добре да използвате такива капани за хлебарки в комбинация с гелове, вероятно други производители. В този случай, според прегледите, тези капани за хлебарки ще бъдат доста ефективни.

На цената на пакет от 6 капана ще излезе около 110 рубли.

Преди около година започна да забелязва в апартамента на това живо същество. Изтичах до магазина и да си купите готови вече имаше гел, за да убие тези насекоми, но се страхува да го използва, защото в допълнение към нашия апартамент за живеене има две котки. Веднъж го поставихме покрай первазите, така че котките ядоха този гел с приятна миризма, едва изпомпваха! Реши като последна възможност да купи капани за хлебарки. Закачих ги с лепкав квадрат на всички стени, пред котките, и прикрепих няколко парчета под мивката.Тя помогна, но за дълго време мигриращите животни бяха забележими. Заключих, че капаните не са толкова ефективни, колкото гела, но са безопасни за котките.

Alla, Perm

Тайга Traps

Според производителя, доказаната формула ще спомогне успешно да изгонят паразитите от къщата. Същевременно използването на дълготрайно разработен инсектицид в състав може да покаже възможната поява на резистентност в няколко поколения насекоми.

Различните магазини продават този продукт на цена от 35 рубли. до 80 рубли. за 6 броя на опаковка.

Traps Clean House

В основата е хлорпирифос, който прониква в тялото на насекомото, като яде стръв или просто го свързва. Въпреки че този инсектицид има изразен токсичен ефект върху хлебарките, те могат да станат пристрастени към него. В този случай ще трябва да използвате средства от друг производител.

Цената за 6 броя в пакета ще бъде около 50 рубли.

Капани за хлебарки с ръцете си

Ако по някаква причина не е възможно да се купи капани за хлебарки в промишленото производство, с помощта на проста самоделно капан винаги може да се направи самостоятелно.

Лепкави капани (направени със скоч)

За да създадете такъв капан със собствените си ръце, ще имате нужда от всяка кутия (за моливи, от чай). Можете дори да вземете картонена кутия (но е по-удобно да държите кутията с ръцете си и след това да я изхвърлите).

В долната част на кутията или картонената кутия трябва да поставите двустранна лепяща лента или да нанесете специална лепило RaTrap (лепило без изсушаване с добро фиксиране). Все още се нуждаете от храна с подчертан мирис, за предпочитане мокро, например малко салата след празник.

Този продукт трябва да се постави на върха на лепило или на вътрешните ъгли на кутията, а след това приложете "къща" в близост до местообитанията на хлебарки. Тъй като кутиите са пълни с насекоми, те трябва да бъдат унищожени. Разбира се, този метод не е за скучно.

Не знам, може би имам истинска фобия от тези паразити, или просто става обратното, но някак си съм направил лепкав капан за хлебарки с ръцете си, поставете го в нощта под мивката. Така че тази сутрин дори не можах да я взема в ръцете си! Трябваше да изхвърля съпруга си от разбърканата маса.

Аня, Омск

капан банки (също с ръцете си)

за още един лесен за производство капани трябва стъклен буркан, на дъното на който искате да поставите парче хляб, напоена с кисело мляко, или малко бира, която привлича насекомите подчертана миризма. След банки ръб (до дълбочина от 5 см) е необходимо за смазване всяко растително масло или вазелин, и извън буркан обвивка хартията хлебарки на може да се изкачи в него.

Капани за хлебарки, изработени от кутии

е абсолютно безвредни за деца и домашни любимци, устройството трябва да бъде поставен под кухненската мивка, или на други места, където са били наблюдавани хлебарки. Сутрин, изсипете вряла вода и измийте насекомите в тоалетната.

Прочетох инструкциите в Интернет как да направите собствен капан за хлебарки. За тези цели е необходима бира. Закупени от павилион бира това се излива на дъното на стъклен буркан, и в горните краища намазани обилно вазелин. През нощта сложих този буркан близо до боклука. На сутринта погледнах и се събра цял куп паразити. Напълни буркана с вода и ги изсипа в тоалетната. И ги изхвърля всяка сутрин. Първоначално имаше много насекоми, но след 5 дни станаха все по-малко и по-малко.Седмица по-късно хлебарките спряха да се събират, но в кухнята продължиха да се появяват през нощта, но сега започват да се появяват малки хлебарки. Плъзнах, купих гел от хлебарките в магазина и го приложих върху всички первази и пукнатини. Едва тогава неканените гости наистина изчезнаха.

Виктор, Барнаул

Ако голям брой хлебарки се появяват редовно в домашни устройства, а след това да се намали популацията им, има смисъл да се прибягва до промишлени средства. Заслужава да се отбележи, че дори и маркови капани за хлебарки не е толкова ефективен, колкото гелове и спрейове, но да има пред тях няколко предимства, сред които основните са с ниска токсичност при хора и животни.

Създаване на капани за хлебарки със собствените си ръце