Засіб від бліх

Січень 2019

Відео: Краплі від БЛІХ та КЛІЩІВ. Захист від КОМАРІВ? - ЦМСС 16 (Січень 2019).

Anonim

, веднага след като присъдата е, че живите бълхи в къщата, инсталиран, озадачени собственици също започват да търсят надеждни продукти от бълхи, кърлежи, даване, нито много, не е достатъчно, и сто процента гаранция. Съвременният пазар на домакински химически продукти обаче предлага толкова широка гама от инсектицидни продукти, които дори професионалистите трудно се ориентират в цялото си разнообразие. Следователно, обикновеният човек се нуждае поне от уводни знания, за да намери подходящия инструмент за разрушаването на бълхите.

На първо място, ние отбелязваме, че лекарство за бълхи в апартамента и средствата за борба с бълхи при домашните животни - са две различни категории средства, обаче, те трябва да се допълват взаимно. След напускане бълхите в килима - можете да многократно да зарази вашия домашен любимец, както и лечение на стаята, но забравят за животното - риск повторно бълхите се размножават в апартамент.

Нека се опитаме да разберем основните насоки, които съществуват в тази индустрия, че можете да изберете най-ефективните средства, подходящи за вашата ситуация.

Класификацията на основните активни съставки,

Изборът за съхранение на подходящо средство за бълхи, не забравяйте да посочите основните активни вещества в състава му. В крайна сметка, това, което е безопасно за кучета - може да бъде смъртоносно за котки. А веществото, което помага на животните - ще бъде неефективно като средство за глинени бълхи. Така че ние изброяваме основните активни вещества, които съставляват инсектицидите от тази група.

Пиретрини

Пиретрините са група от естествени вещества, извлечени от цветята на хризантема. Тази група включва шест вида от това вещество, които обаче не са подробно описани на опаковката. Основният ефект на лекарството, съдържащ пиретрини, е разрушаването на нервните влакна в насекомите и съответно парализата и смъртта на бълхите.

Продукти на основата на това вещество обикновено се използват за отстраняване на бълхи от животни, въпреки че пиретрините в комбинация с перметрин или синергист могат да се използват за дезинфекция на къщата. Възможността за интоксикация с това вещество при обработка на животно е ниска, но не е напълно изключена.

Пиретроиди

Пиретроидите са група от синтетични вещества, наречени аналогични на пиретрина. Тази група включва: пирметрин, етофенпрокс и фенотрин. Тези вещества са по-бавни от оригинала, но ефектът от тях има продължителен ефект. Ефектът е подобен - централната нервна система на насекоми парализира, което причинява бълхи почти мигновена смърт.

Пиретроидите се използват основно при лечението на кърлежи и бълхи при животни. Все пак трябва да се вземе предвид факта, че само етофенпрокс е подходящ за котки, докато пиреметринът може да причини силна интоксикация при котки, до смъртоносен изход.

Органични фосфати и група производни на карбамова киселина

Това е група от вещества, които са част от фондовете както за битови нужди, така и за селскостопански нужди, както и за животни. Основните вещества: карбофос, дихлорвос, метилмеркаптофори, тиофос, диазинон, пропоксур, метилкарбамат). Вероятно всеки човек силно обединява тези понятия: бълхи - дихлорвос, тъй като тези инсектициди винаги са били считани за основното оръжие срещу насекоми от времето на Съветския съюз.Горната група химикали действа чрез блокиране на белтъчните рецептори в нервните клетки на паразитите. Съответно, бълхите незабавно умират.

Обаче органофосфатите никога не трябва да се използват при бълхи за разплод при котки, хрътки и кучета, тъй като за тях тези вещества са много токсични.

Имидаклоприд

Имидаклопридът е ново поколение вещество, което действа само върху бълхите, блокирайки нервната им система. Използва се основно за дезинфекция на домашни любимци, за които е разработена. Безопасен и нетоксичен.

Фипронил

Фипронил - също е относителна новост на инсектицидите. Синтетично вещество, което причинява парализа на нервната система в бълхи, подобно на предишната. Използва се за премахване на бълхи от животни, за които е практически безопасно, но някои животни могат да изпитват особена чувствителност към лекарството.

Метафлумизон

Метафлумизон - се отнася до веществата от групата на полукарбазона. Действието му се основава на пълната блокада на натриевите атоми в нервната система на бълхите, парализирането и убиването на тези паразити. По принцип това съединение е безопасно за животните, но също и при някои отделни животни може да предизвика свръхчувствителност към лекарството.

Селактин

Селамектинът е полусинтетична субстанция, която също парализира нервната система на бълхите и се използва в инсектициди за животни. Въпреки това, въпреки ефективността на това лекарство, не се препоръчва за употреба при котенца или кученца, отслабени или прекалено "тънки" животни. Това се дължи на факта, че лекарството се абсорбира бързо през кожата директно в кръвта и може да причини интоксикация.

Nitenpyram

Nitenpyram е инсектицид, който се използва перорално за борба с бълхи при домашни животни.Убиване на бълхи върху животно за половин час, докато е напълно безопасно.

Класификация от тип продукт

Като средство за бълхи са разделени от входящата част на активното вещество, те са разделени по въпроса и форма. Най-често бълха инсектициди се предлагат под формата на прах, спрей, лосион, шампоан, креда, яка, капки и таблетки.

Трябва да се отбележи, че такива видове като лосион, шампоан, яка, капки и таблетки са разположени като ефективно средство за защита срещу бълхи при животните. Понякога - като лекарство за бълхи за хората.

  • Близнаци - основно има възпиращ ефект, предотвратяващ атаките на бълха върху животното. Възможно е, по-вероятно, да се припише на методи за профилактика.
  • Лосион и шампоан - използването им се свързва с измиването на животното, което може да е против това, особено котките. Ефектът от тези средства за защита не е толкова бърз, а траен за продължителността на експозицията. Най-малко токсичен за животното, тъй като концентрацията на активното вещество е ниска.
  • Таблетки - действайте много бързо и ефективно, при условие, че сте убеждавали животното да ги поглъща. Но животните не винаги са съгласни да ядат неразбираеми и безвкусни препарати …
  • Капките са най-популярният наркотик сред любителите на животни. Използва се, когато животното порази бълхи, като приложи тези капки на холката на домашния любимец. Ефективен, удобен и бърз, но не винаги безопасен за животното. Следователно винаги е необходимо да се разглежда активното вещество.

Но лекът за домашни бълхи е най-често - прах, бълха спрей или специална креда, тъй като тези средства са добри и удобни за работа с големи повърхности.

  • Спрейът е най-удобната форма на освобождаване от инсектициди, което ви позволява да обработвате огромна площ бързо и ефективно.Въпреки това, тя не е много подходяща за експлоатация от хора с респираторни заболявания.
  • прах - са разпръснати по пода, където е най-живи паразити. Въпреки това, процесът не позволява на стените и мебелите, а в действителност на разпространението на бълхите не ареоли само пол, но също така и м един и половина височина.
  • Crayon - популярна, но не е много ефективно средство за дървеници и бълхи, но тя позволява да се очертаят най-проблемният местообитание на тези насекоми.

Най-популярните средства за бълхи

Зареждане …

В продължение на поколения, има избор на най-доброто лекарство за бълхи. Тя остава непроменена класики споменати по-горе дихлорвосът, както и по-добро средство за бълхи в къщата - "Precor 2000 Plus".

профилактично срещу бълхи ухапвания под формата на яка обикновено има много добър ефект, обаче - в най-ниската възможен контакт с бълхи.

ли собствениците на домашни любимци популярно средство за бълхи "Леопард", но това не е за всички кучета и котки, както и собствениците на представителите на семейство котки е по-добре да изберете опцията "даде" - лек за бълхи, подобно на предишния, но с различни активни вещества ,

Постъпленията от бълха - народни рецепти

Опитвам се да намеря най-подходящия инструмент, което трябва от бълхи, кърлежи, ако не можете да отново в контакт с химията или в къщата с малки деца, които радостно оближе като самия етаж, и всичко, което той падна върху него, има смисъл да използва мъдростта на хората. Защото това, което е народен лек - това е опитът на поколенията, статистически данни, натрупани от нашите предци.

И нека модерни съоръжения много по-ефективно, но и към традиционните методи имат своето място. Отдавна е отбелязано, че бълхите не могат да издържат на остри миризми.Ето защо се препоръчва да се третира стая, пълна с пелин, мента или ароматен кедър. Силно концентриран цитрусов аромат също е подходящ.

По този начин ще направите дома си уханна и ще направите бълхите полезни за здравето. Това си струва да се подготвим за среща с децата си в близко бъдеще, защото неканени гости вероятно имат време да поставят яйца. Които след месец ще станат малки и много гладни бълхи …