Засіб від бліх для котів в домашніх умовах - народні засоби

Грудень 2018

Відео: Волосы больше никогда не будут выпадать! - Все буде добре - Выпуск 537 - 26.01.15 - Все будет хорошо (Грудень 2018).

Anonim

Паразитите на домашен любимец - ситуацията не е приятна, той му дава дискомфорт. Животното непрекъснато е сърбеж, с тежък сърбеж може да нарани кожата и да се зарази. Наличието на кръвчета в котенца може да доведе до тяхната смърт. А собственикът, който държи домашен любимец, не е много приятно да забележи тези насекоми. Отделете от тях, които искате, с минимален риск за животното и без химикали. В хода на курса са популярни рецепти, които са се доказали дълго време и аптечни продукти за домашна употреба.

Лечение на бълхи за котки у дома

Асортиментът от препарати за домашна употреба е доста широк.

Те се класифицират според формата на употреба: яки, спрейове, аерозоли, капки, шампоани, хапчета.

Продължителността на инсектицида: 3 месеца, 3 до 5 месеца, 7 месеца. Това зависи от химичния състав и формата на приложение.

Според ценовия диапазон: евтини и средни разходи, обикновено на национално производство, скъпи - внесени, добре известни, насърчавани марки. Продуктите в средния сегмент на качеството често адекватно издържат на конкуренцията със скъпи продукти. Сравнете композицията и след това разгледайте марката и цената.

За котки от бълхи означава да се прилагат ефективно необходимите инструкции за правилно - било то популярните марки: барове, Deliks, бълхи и кърлежи, Hartz, прокурор Баер и др.

Не забравяйте да следвате дозировката - увеличаването или приложението й в погрешната зона може да причини отравяне с котки. Малка част ще бъде неефективна.

Спазвайте карантина и времето за къпане, когато използвате инсектицид.

Не използвайте химиотерапия, ако котката е болна, бременна или кърмачка.

Най-доброто средство за народни бълхи за котки

Желанието да се използва в борбата срещу паразити народни рецепти разбрани и обосновани. Тя е по-безопасна за животно, отколкото за химия, винаги достъпна и ефективна.

Кървавите кучета на котката трябва да се вземат заедно с лечението на стаята. Насекомите може да са поставили яйца, а навремето е осигурено нахлуването на нови вредители. Затова е задължително трябва да се измие с вода на пода с оцет, естрагон процес цокъл решение с пулверизатор, да удължи постеля за животни и да я постави под борова дървени стърготини или капково евкалиптово масло репелент ефект.

Най-добрата народна рецепта е използването на сапун за отстраняване на паразити. Необходимо е сапунът на котката да се съхранява в пяната за 15 минути. След това измийте. За едно животно това е безобиден начин.

Ефективно е използването на разтвор от пелин и тъпан. Те третират козината си с козината си. Пригответе се за паразитите, за да излезете от него. Следователно, лечението на стаята е важно.

Известен е също метод за обработка на вълна от животно с чесън с бирена мая. На 7 rastolchennyh denticles 700 мл вода, за да настояват най-малко 14 часа. Разтрийте го в холката. След 2 дни котката да купи.

ефективно средство за защита бълхи при котки, които да избирате - хапчета, спрейове, аерозоли и капки

Обхватът на лекарства против паразити за котки е много широк, така че да се избере най-доброто, което трябва да се запознае с прилагането, за да се отървете от бълхи.

Всичко зависи от целта, състоянието на животното, неговата възраст и вашите средства.

Таблетки - "Comfortis", "Luffenuron". Вземете перорално, основното вещество - спиносад, след време след поглъщането в кръвта. Паразитите губят способността си да се възпроизвеждат и загиват. Сложността на заявлението е, че за животните е много трудно да поглъщат нещо чуждо, особено котки.

Спрейове и аерозоли са най-ефективният и опасен начин за котка и човек. Веществото се напръсква в цялото тяло и след това животното трябва да бъде оставено да не се мие. За тази цел се използват специални яки. Капката се вдишва както от животното, така и от лицето. Желателно е да се използва защитно облекло. Но със силна инфекция, с всички опасности, това е много ефективен начин.

Популярни продукти: "фронтовата линия", Hartz, Bolfo-аерозол и други

Капки - най-добрите и най-ефективното средство за бълхи при котки и котенца са безопасни за употреба и осигурява дълготраен добър резултат ИНСЕКТИЦИДНОТО вещество капе … холката и гръбнака леко се втрива в кожата, след което тя ще се разпространява по цялото тяло се оставя за 48 часа, животното се поставя под карантина, а след това се къпе Rolf Club, адвокат, Hurtz

Капки от бълхи за котки леопард -… подготовката на вътрешното производство, Натрупа популярност благодарение на достъпната цена и доброто качество уа Основната активна съставка -. фипронил, получаване на кожата на животното не се натрупва в кръвта, но в мастните жлези паразити хапят през кожата, произведено вещество, което предизвиква тяхната парализа и смърт

Как да се прилага лекарството котка бълхи ..?

Преди да използвате който и да е продукт, за да се отървете от бълхи, не забравяйте да прочетете инструкциите, приложени към нея.Всяко средство има свои собствени особености на приложение, но всички те са насочени към осигуряване на безопасността на животното.

  • Всички дози трябва да бъдат спазени.
  • Капки се поставят върху холката или гръбначния стълб.
  • Когато използвате шампоан, трябва да предпазите животното от навлизане в очите, ушите и устата.

Добре е да се измие лекарството, така че при измиване на котката да не попадне в стомаха.

Ако използвате спрей, поставете специална яка върху котката, предпазвайки я от вдишване и контакт с очите на инсектицида.

Съществуват специални подготовки за котенца, които могат да отровят за възрастни.

Невъзможно е да се отделят паразити при бременни и лактиращи животни.

Как мога да видя бълхи при кучета народни средства у дома

против бълхи при кучета народни средства, използвани ефективно и икономично (както много от съвременните лекарства са доста) наистина да се отървете от бълхи с тяхна помощ не винаги може да бъде за първи път. въпреки че има плюс, от този метод на борба с животното очевидно няма да пострада.

Пелинът и тансетът са любимите народни билки в борбата срещу паразитите и кучетата. Бульон, варян на парна баня 15 (40 g трева за 400 ml вода), добре навлажнява палтото на животното.

Приготвя се и инфузия на чесън на тъмно място.

Не забравяйте да се отнасяте към тези бульони със спално място, кутия за кучета. Винаги има място за размножаване на бълхи и яйца. Будку (без куче) на улицата може да се излее добре с оцет. Под въздействието на киселина, насекоми и ларви с яйца бързо умират, а на открито миризмата бързо ще ерозира.

Добър безопасен начин за подстригване на косата с гребен, навлажнен в стръмен сапунен разтвор на сапун за пране. Под въздействието на сапунена пяна, насекомите загиват.Това е отнемащ време процес, особено ако кучето има дебела вълна. Тъй като тя съдържа минимално особено удобен и безопасен метод за кученца или първоначално заразяване -

Шампоан: -

куче средства за борба бълхи бълхи при кучета

  • Препарати за унищожаване на паразити при кучета от prmieneniya метода разделени размер на инсектицидни вещества. "Fitoelita", "Д-р Zoo", Beaphar.
  • каишки са по-подходящи като защита от метод за борба - вие трябва да бъдете внимателни. Те причиняват дразнене и дерматит при кучета. Харт, Килтикс.

Удобни, популярни и ефективни капки на холката. Лесен за употреба, но има повишена токсичност. След прилагането, спазвайте състоянието на домашния любимец. Важно е да следвате дозата. Hartz, "Барове", Stronghold, жълтурчета.

спрейове и аерозоли високо ефективни лекарства, в резултат на което е очевидно в рамките на няколко минути след прилагането и трае до няколко седмици. Те обаче са много токсични. Неприемливо за кърмещи кученца, бременни кучки.

спрейове за бълхи при кучета ефективни - Hartz "Барове Форте", "Front Line" и др.

Паразитите при кучета и котки са чести. Правилно избрания инструмент бързо ще се отървете от неприятните насекоми и превантивни методи за защита срещу повторно заразяване.