Розмноження бліх у кішок собак і людини - швидкість розмноження бліх

Січень 2019

Відео: БЛОХИ. Как избавиться от блох: 3 ПРОСТЫХ и НАДЕЖНЫХ способа! (Січень 2019).

Anonim

Дължина на живот и размножаване на бълхи при котки зависи от качеството на живота си. Това предполага, че ако не се направи нищо и не се бори с паразитите като цяло, те се размножават бързо, причинявайки голяма вреда на животното. Но е необходимо само да се започне унищожаването на вредни за кръвта вредители, тъй като техният жизнен цикъл е нарушен и възпроизвеждането е възпрепятствано. Същото важи и за земните бълхи паразити, които разяждат присъствието си в апартамента, не само на домашните животни, но и на хората. Борбата с вредните паразити винаги трябва да довеждат до комплекс, тоест, да ги премахнете за първи път през котки и кучета, а след това се справи разположение.

Възпроизвеждането бълхи - описание на процеса на размножаване бълхи

Блок е много непретенциозна насекоми и да се адаптират към всякакви условия на съществуване от изстрелването им да се размножават бързо. Този тип паразити преминава през всички етапи на развитие, са подобни на тези на нормална пеперуда. Това означава, че яйцата люкове не разработват индивидуално, както и ларвите, които при благоприятни условия, се превръща в какавида само няколко седмици, и едва след това по обичайния бълха. Целият период на развитие отнема от 21 до 174 дни, чийто размер зависи от околната среда, и през следните етапи:

  • яйца (2-14 дни);
  • ларви (2-3 седмици);
  • куба (2-8 седмици);
  • възрастен екземпляр (3-6 месеца).

Как да се размножават бълхи при котки

Средната продължителност на живота на средния котка бълхи екземпляри е около 3-6 месеца, като се има предвид постоянно захранване. В този случай женската може да яде яйца през целия си живот. Така тя оставя след себе си потомство от 500 яйца. Приблизително подобни индикатори живеят и глуха бълхи, ако не се биете с тях. В противен случай цикълът на възпроизводство и развитие на ларвите се забавя.

Паразитите се размножават чрез наторяване, докато процесът отнема от 15 минути до няколко часа. След това жената започва да слага яйца, като ги изстрелва от разстояние. Това позволява на повечето потомци да оцелеят. Някои от яйцата остават в козината на котката, някои падат на земята или на пода.

Как да се размножават бълхи глинен

рекултивация бълхи проби са подложени на един и същ процес на размножаване и развитие, както и тези, които са паразитни върху тялото на кучета и котки. Само в този случай има една характеристика - цикълът на продължителността на един възрастен зависи от храненето му. В този случай този тип паразити не винаги могат да се хранят в подходящото време, без да имат източник на енергия. По този начин, процесът на трансформация от яйце във възрастен значително затегнати и продължителността на живота е драстично възрастни падания, без да може да остави след себе си необходимия брой яйца за по-нататъшно създаване на потомство.

Как се възпроизвеждат бълхите при хората - бълхите от животни могат да отидат при хората?

Обикновено тези насекоми не се възпроизвеждат върху хората, но могат да ги захапят, без да имат друг източник на храна. За благоприятното развитие и възпроизводство на възрастен индивид трябва да бъде в козината на животното и се хранят с кръвта му, тъй като тялото й се регулира при определени условия на живот.

Животът на земните паразити е подреден малко по-различно. Достатъчно е да скочат от време на време в плячката си, за да се хранят и поддържат нормално възпроизвеждане. Тази жертва често не само котки и кучета, но и човек или плъх.

Период на възпроизвеждане и скорост на възпаление

Процентът на възпроизвеждане на паразитите зависи пряко от условията на тяхното съществуване. Колкото по-благоприятни са условията, толкова по-бързо се развива процесът на развитие. Ако обкръжаващата температура и влажност са достатъчно високи, ларвите се излюпват от яйцето след няколко дни. Ако температурата не позволява това, яйцето може да запази своята жизненоважна активност в продължение на няколко седмици, очаквайки по-благоприятни условия за по-нататъшно развитие. Следователно, инкубационният период на трансформацията на възрастен паразит зависи от температурата на околната среда.

Как да се отървем от бълхи в къщата и в животно

Тъй като кожни паразити се размножават бързо достатъчно, ако те бъдат открити, за да бъдат направени веднага борбата срещу бълхи при котки и кучета. Най-популярни са инсектицидните яки, спрейове, таблетки и капки на холката. За лечение на козината на котето се използват по-малко агресивни препарати, като например шампоани. Във всеки случай е необходимо да се запознаете подробно с описанието на прилагането на това или на това средство за защита. Ефективните средства за бълхи при кучета или котки ви позволяват да се отървете от паразити за едно лечение.

Ако паразитите се борят непрекъснато и продължават да предотвратяват, възпроизводството им губи интензивност, а възрастните, уловени в кожата, вече не могат да се адаптират към тези условия.