Огляд ефективних засобів від вошей

Січень 2019

Відео: Вушний кліщ у кроликів псороптоз, короста кролів. (Січень 2019).

Anonim

Има голямо разнообразие от различни лекарства срещу ницове и въшки. Но как да изберем най-ефективното лекарство за въшки? Кои от предлаганите в магазините и аптеките ще бъдат наистина ефективни?

Ефективни средства: какво е

Преди да изберете конкретно средство за защита срещу нишки и въшки, трябва да разберете какви изисквания трябва да отговарят. По-долу са най-важните:

 1. Ефективност. Ясно е, че всяко средство срещу ницове и въшки трябва преди всичко да гарантира ефективен контрол на паразитите. Резултатът се получава от съставките, включени в състава. По същество това са инсектициди. Те са тези, които побеждават въшки поради разрушителния ефект върху тях.
 2. Минималният брой противопоказания. Преди да купите, трябва внимателно да проучите инструкциите, придружаващи лекарството, за да разберете дали може да се използва в конкретния случай. Така че някои продукти са забранени за употреба при кърмене, дерматологични заболявания, бременност, увреждане на кожата и т.н. Не забравяйте възрастовите ограничения, защото не всички лекарства срещу ницове и въшки не са безопасни за децата.
 3. Защита. Като цяло, почти всеки инсектицид може да има токсични ефекти, особено ако тяхната концентрация е значителна. И когато купувате, обърнете внимание на това.Всички вещества с инсектициден ефект са разделени на няколко категории. И в подготовката на препарати срещу паразити, в повечето случаи са включени безвредни за човека компоненти и в допустими количества, одобрени от Министерството на здравеопазването. Независимо от това, почти естествените пиретрини и техните аналози със синтетичен произход на пиретроиди се считат за най-безопасни. Но също така се използват инсектициди от органофосфорен произход за разглежданите цели, те също са способни да унищожат ницове и въшки, но токсичният ефект е сведен до минимум.
 4. Удобна форма на освобождаване. Най-удобно е да използвате шампоани и спрейове. Шампоанът се разпределя равномерно и бързо през цялата област на лезията (т.е. над главата), благодарение на активното образуване на пяна. Спреят също има удобна употреба, защото се нуждае само от спрей върху повърхността на косата и ще започне да действа. Но концентрираните емулсии изискват допълнителна подготовка и включват контакт с концентрирани инсектициди, които не са напълно удобни и понякога опасни. Но тези лекарства са много ефективни.
 5. Достъпна цена. Всеки от нас иска лекарството да бъде не само ефективно, но и евтино. Най-скъпите обикновено са средствата за внос. Но често местните лекарства не са по-малко ефективни, но по-достъпни по отношение на парите.

Преглед на ефективните лекарства

Ето защо, кои са най-ефективните анти-въшки и епидемии? Точният отговор на този въпрос не може да се даде, защото резултатът зависи от много фактори, като например степента на заразяване, за спазването на тези правила в указанията за кандидатстване, особено в началото на тези или други компоненти на лекарството, и така нататък.И все пак, ако проучите подробен преглед на продуктите, предлагани в магазини или аптеки, можете да извлечете заключения. По-долу е описанието и всички препарати са разделени на няколко групи според формите на освобождаване. Тук можете да намерите за себе си най-доброто средство за лечение на въшки и гниди.

Шампоани

Шампоани са най-популярни, тъй като

 • Повечето от тях могат да използват дори и за деца, и от ранна възраст.
 • Тяхното използване е най-удобно за някои
 • сравнително евтини средства за

"Parazidoz"

Този инструмент срещу нита и въшки има няколко предимства. И най-важното е, че употребата е разрешена дори при бременни и кърмещи жени. Освен това лекарството е безопасно за деца на възраст над две години и половина. Единственото противопоказание е възможната индивидуална непоносимост на съставните вещества, но тя е рядка. Активната съставка е фенотринът. Приложението включва прилагане върху леко овлажнена коса, задържане на съединението върху главата за пет минути и след това изплакване. Употребата се повтаря за един ден и за да се определи ефектът, който може да се повтори след една седмица.

"Itax"

Активното вещество, както при предишния шампоан, фенотрин, но концентрацията му е малко по-висока. Лекарството също така е разрешено за употреба в детството (над две години), по време на кърмене и бременност и това несъмнено е плюс. Използването включва предварителна подготовка на косата, която се състои в измиването им с обичаен шампоан. След това трябва да се нанася директно върху влажна коса и след десет минути да се измие с чиста вода, вече без миещ препарат.Тогава къдриците са препечени с чести гребени, за да отстраняват мъртвите и оцелелите гълъби и въшки. Можете също да повторите процедурата в един ден.

"Pedilin"

Буквално преди няколко десетилетия този шампоан е най-популярният, защото е почти единствен по рода си. Съдържа две вещества с инсектициден ефект: малатион и тетраметрин. Употребата при деца е разрешена, като се започне от двегодишна възраст, както при бременни жени и кърмачки. Нанесете съединението върху мокра коса. След това ги масажирайте за пет или седем минути, след което просто ги измийте. За подобряване на ефекта на този шампоан се препоръчва да се използва в комбинация с емулсията.

"Chigiya"

Този наркотик под формата на шампоан е признат за един от най-безопасните в своята категория, но е ефективен. Перметрин е включен в състава и това вещество е безвредно за хората, включително тези, които кърмят и бременни, а също и за децата, но само на петгодишна възраст. Нанесете съединението на леко овлажнена коса за двадесет минути.

"Knock"

Това лекарство се използва активно срещу ницове и въшки. Допуска се за деца, но по време на бременност или кърмене трябва да се използва с повишено внимание, т.е. за предпочитане при индикации и под строго наблюдение на лекар. Активното вещество в този случай вече е известно на целия перметрин. Употребата е съвсем проста. Първо, измийте главата си с шампоан, след което леко изсъхне с кърпа и нанесете "Knock", оставяйки го за десет минути. След това отново измийте косата си.

"Веда"

Този инструмент срещу нита и въшки също са много ефективни, и това е разбираемо, тъй като той е част от перметрин, който многократно е доказала своята ефективност.Този шампоан е разрешен за лечение на деца, но по време на кърмене, както и по време на бременност, използването на това е желателно да се откажа, защото на възможните рискове. В допълнение, списъкът от противопоказания включва дерматологични заболявания с локализация на главата. Нанесете шампоан в продължение на четиридесет минути и след такъв период от време се отстранява от косата с вода.

"Paranit"

Ако търсите за най-безопасно и безвредно лекарство, на "Paranit" - е чудесен избор. Факт е, че ефектът му се дължи на естествения комплекс от минерални натурални масла под името "Cleareol". Той засяга въшка и нейната дихателна система, т.е. блокира. Лекарството е одобрено за употреба от хора от всички категории. Но има вероятност за индивидуална свръхчувствителност.

"Педикулум"

Съдържа естествено анасоново масло, което помага да се унищожат всички вредители. Допуска се от петгодишна възраст и приложението по време на кърмене, както при бременност, е нежелателно.

Съгласно статистическите данни, шампоаните са най-ефективното средство за лечение на въшки от предложеното.

емулсии

Както е отбелязано по-горе, емулсията - много ефективна защита срещу въшки поради значителна концентрация на активни съставки. Но много от тях са вредни заради това, особено за уязвимите хора. Но в същото време тя все още е добро средство за лечение на въшки.

Сърфиране ефективна емулсия:

 • "Avitsin" - силно концентриран продукт на основата на перметрин, което е забранено за използване в тези категории, като например бременни жени, деца на възраст под пет и кърмещи майки. Преди използване необходимо един милилитър от състав, разтворен в 100 мл вода, след което разтворът за двадесет минути, прилагани за цялата глава и се промиват с вода.
 • "Foksilon" се извършва въз основа на бензил бензоат, и тъй като този компонент се признава доста токсичен, емулсията не може да се използва за лечение на бременни жени, деца под пет и кърмене. Лосионът трябва да се нанася върху влажна и чиста коса в продължение на десет минути и след това измийте с помощта на обичайния си шампоан или друг препарат.
 • MediFox. В състава на това лекарство е перметрин. Противопоказано е на възраст под една година и ако сте свръхчувствителни. По време на кърмене, както и по време на бременност, използването е разрешено, но само с повишено внимание. Съставът се прилага за мокра коса за двадесет минути, след това се промива с вода. И това е необходимо за да се получи разтвор на 8 мл емулсията се разтварят в 200 мл вода.
 • "Medilis" - това е много токсичен агент, така че това е строго забранено за употреба при пациенти на възраст под осемнадесет години, бременни жени, хора с кожни заболявания в старчески, както и всички, които са противопоказани или не се препоръчва за контакт с химикали или инсектициди. За приготвяне на състава трябва да се разрежда в 1 мл от концентрата, 83 мл вода. Нанесете течността за 20 минути.
 • "Пълен Маркс" съдържа циклометиконова и izopropilmeristat. Съставът се разпределя върху скалпа и дължината на нишките и престоява в продължение на десет минути и след това се отстранява чрез използване на вода. Приложението е безопасно и е разрешено от петгодишна възраст.

Спрейове

Преглед на ефективни спрейове:

 • "Pedikulen Ultra" е ефективен срещу нита и въшки, но не достатъчно, за да се постигнат резултати в еднократна употреба. Неговата активна съставка - е алкохол, който, в началото, донякъде намалява лепкавостта на състава, за определяне косата си в нитовете, второ, възпира възрастни въшки.Употребата се счита за безопасна от петгодишна възраст, но не се допуска лактация и бременност.
 • "Pair Plus" е сложен препарат, съдържащ едновременно три инсектициди, като перметрин, бутанедепанил и малатион. Употребата е разрешена от 2, 5 години, но трябва да бъде изключително предпазлива в периоди като кърмене и носене на дете. Астматиците са забранени.
 • Спрей "Nydala" съдържа диметикон вещество се счита за много опасни за бременните жени и кърмещите, както и за деца под три годишна възраст. Нанесете въпросния агент на сухи къдрици, така че да се навлажни добре. След четирийсет минути главата трябва да се измие добре.

Кремове

Има кремове срещу нита и въшки, но рядко се използва, което в повечето случаи е свързано с големи разходи, както и не е най-подходящо да се използва.

Най-разпространените лекарства, произведени във въпросната форма, са Nittifor и Nyx. И двете съдържат перметрин, но първото лекарство е противопоказано както за кърмачки, така и за бременни жени. Така има най-ефективните средства, а не кремове. В тази статия са събрани най-добрите начини за въшки, кои решения решите - решението е ваше.