Піщана морська блоха: чим небезпечна для туриста

ЧТО БУДЕТ ЕСЛИ УКУСИТ БЛОХА (Відео July 2018).

Marine бълха ухапване е рядкост - и това е голям плюс за отдих в близост до вода - най-популярния летен забавление. Децата обичат да построят замъци от пясък, а възрастните - да се отпуснат на топлия пясък. И кой предполага, че в него има неприятности: чака малко, но изключително гаден паразит. Името му е пясъчна бълха, чиито ухапвания са доста болезнени.

Описание

Много малко хора са чували за пясъчни бълхи. Всички ние искрено вярваме, че тези паразити, пълзящи в пясъка и ухапвания мъж, са открити някъде в чужбина, в южните страни. И тук ние не сме объркани - в средните ширини са рядко могат да се намерят в пясъка на езерото лош наемател, но на юг те са общи. Тъй като хората започнаха да пътуват по света и повече предпочитат да останат някъде на брега на риска на Черно море Andmamanskogo запознаят с пясъчни бълхи нараства всяка година. Така че жителите на средните ширини не са имунизирани от ухапването на паразита.

Това са така наречените пясъчни бълхи или амфиподи. Те принадлежат към семейство Talitridae. По друг начин тези бълхи се наричат ​​плаж. Местните жители знаят за тях от дълго време, туристите са се научили само наскоро.

Те имат много малки размери. Тяхната дължина е само 1-2 мм, но те могат да скочат до 40 мм. Бълхите имат тъмно кафяв цвят и приличат на скариди - тялото им се състои от отделни сегменти.Смята се, че те принадлежат към едно и също семейство като котешка бълха. Няма насекоми, но има дълги крака.

Много малко хора са чували за пясъчни бълхи

Действието на насекоми се случва вечер и сутрин - в зори или затъмнение. По това време те хапят по-често.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук ...

Къде да живеят

Установяване на паразити могат да бъдат в пясъците на плажовете на Югоизточна Азия, Африка, Южна Америка и Индия. Бълхи често се говорят от туристи, посетили Тайланд, Виетнам или Карибите.

Наблюдава се натрупване на бълхи при водораслите, изхвърляни от морето и покрай сърф. Рояк от бълхи може да излъчва звук, наподобяващ тих удар. Ако в тишината има звук, а не като полъх от вълни, по-добре е да излезете от брега на плажа.

Какво е опасно

Както мъжете, така и жените са ухапани от хората. Мъжете пият кръв, оставяйки само ухапването и сърбежа. Ухапването на жената е изпълнено не само с раздразнение. Жените използват човека като източник на кръв, необходим за възпроизвеждане.

Морската пясъчна бълха се имплантира в кожата и се прикрепя към кръвоносния съд, като се хранят с кръвта, необходима за узряването на яйцата. В същото време се увеличава и достига грах. След като яйцата са узрели, тя ги изстрелва от раната и умира.

Остатъците на женската остават в микроскопичната рана, което причинява супърс и силна болка. Болестта, която по този начин се причинява от пясъчни бълхи, се нарича саркопсия или туногия.

хапе човека мъже и жени

Признаци ухапване

Нормални ухапване от бълха приличат на ухапване от комар - и нивото на болката, както и ефекта - сърбеж, зачервяване, лека болка.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук ...

  Ако става въпрос да се придържат към женската, знаците, които вече са различни:

  • подута червена зона на кожата;
  • наличие на бял абсцес;
  • черна точка в центъра - бълхи корем;
  • силна болка.

  Последиците от срещата

  При тежки случаи, да доведе до абсцес сепсис, отравяне на кръвта и гангрена, която може да доведе до смърт. Има случаи на ампутация на пръсти след нелекувани ухапвания от бълхи.

  Морски бълхи

  Морски, живеещи на плажове, бълхи, ухапвания по-често крайници. В същото време тя обича да се поставят на бедрата, слабините, пролуките между пръстите на ръцете, областта, в ноктите, глезените.

  Marine живее на плажове, ухапвания от бълхи често крайниците

  Предотвратяване на ухапвания от

  към морето кръвожаден бълхите не са успели, е необходимо да се спазват прости мерки за сигурност:

  • не се разхождате по плажа на изгрев и залез, и не се докосват водорасли;
  • Не ходи бос на пясък;
  • използвайте шезлонгите - не седите и легнете на плажа;
  • носят чорапи;
  • Да не бъдете на диви животни и на подобрените културни плажове;
  • Винаги измивайте краката си след ходене.

  Характеристики на лечение на

  Ако една бълха ухапани все още, не го третират като ухапване от комар. Ако видите подозрителни абсцеси, кожата уплътнение, възпалителни глави, особено придружени с болка, ще трябва да отидете в болница, където една бълха се отстранява.Вие не можете да се опитате да получите сама като енцефалит от кърлежи, налива масло бълхи. Телец бълхи е много крехка, тя може да се съборят, както и неговите частици остават в раната, което води до увеличаване на абсцес.

  От сърбеж можете да използвате антихистамини и всеки крем за анестезия. Също така добра помощ старите добри средства - компрес със сода.

  за откриване на паразити могат да бъдат в пясъците на плажовете на Югоизточна Азия, Африка, Южна Америка, Индия

  Важно е да не се разресва ухапвания, а не да изпълнява инфекция.

  Морските бълхи рядко хапят - и това е голям плюс. Но ще тропическите страни, трябва да сме готови да се срещнат този паразит и знам какво да правя, ако все пак, въпреки всички трикове, морски ухапване от бълха.

  Пясъчна бълха под кожата (видео)