Вибір та виготовлення своїми руками пасток для щурів

You Bet Your Life: Secret Word - Air / Bread / Sugar / Table (Відео July 2018).

Капаните за плъхове и мишки са винаги от значение, тъй като гризачи уморително отрови често не носят резултатите от Плъха - дългогодишна, но неприятни човешки спътници. Капани за плъхове и мишки винаги са от значение, тъй като борбата срещу гризачите е досадна, отрови често не носят резултати. Често този квартал става не само тежък, но и опасен поради риска от заболявания. Как да изберем или да направим капани за плъхове собствени ръце?

Общи съвети за улов на гризачи

, за да започнат борбата с мишки и плъхове, трябва да бъде веднага след откриването, а населението е все още малък. Може би това е само един човек, отърваването от него ще осигури къщата за дълго време. Сигурни признаци на появата на гризачи са техните изпражнения, счупени чанти с храна, смачкани вестници и тапицерии на меките тъкани.

Ако използвате капани, ще ви трябва стръв за плъха. Това може да бъде сирене, хляб, наденица или други продукти със силна миризма. Трябва да се помни, че стръвта трябва да е свежа - плъховете всъщност са много чисти и винаги предпочитат да се хранят пресни храни.

, за да започнете борбата с мишки и плъхове, трябва да бъде веднага след откриването, а населението е все още малък

Поставете капана за плъхове в областите на максимално натрупване на животни, с идеално местоположение - дупка. За да разберете, дали е жилищна, тя трябва да бъде малко по-затворена й парцали или вестник, че ако на следващия ден щепсела ще бъдат разбити, а след това вътре има наемател.

Плъховете избягват отворени и осветени места, движещи се по стените. Ако намерите една дупка не е било възможно, но ние знаем посоката откъде идва капан гризачи се поставя срещу посоката на движението си към храната публикувани плъх.

Създадено капан с помощта трябва да бъде чиста, така че да не се изплаши животното. Когато премахнете всички ненужни замърсяване от сода, след това измийте и проветрете капана, като се отървем от ненужните миризми.

Капан за плъхове (видео)

Принципът на работа на капани

Схема за такова устройство е изключително лесно - плъх капан е поставен лист стръв (сирене, месо, хляб и др ...). Като мирише на храна, гризакът я привлича и е хванат. Капанът се различава от капана, тъй като е напълно безопасен за хора и домашни любимци. Степента на влияние на улова, плъх или мишка се отличават:

 • убиване;
 • травматизиране;
 • пасивни (задържащи) капани.

В първия случай ще трябва да се почисти труповете на собствените си, а останалите - за да изберете какво да се направи с производството, което довежда капан за плъхове.

Създадено капан с помощта трябва да бъде чиста, така че да не се изплаши животното

Постъпления от плъховете и мишките могат да бъдат закупени в магазините или да направите капан с ръце. На рафтовете има няколко вида:

 1. Адхезивна база. Евтини и ефективни, хуманни капани. В центъра на този сайт поставят на въдицата и се затича към нея гризачи придържа към повърхността. Недостатъкът на силен звук, направени от животни, уловени, както и необходимостта да се следват, за да се отърве от него. Само да вземеш плъх на улицата е безполезно - тя ще се върне.
 2. Капан за котки. В момента има много варианти, от най-простите до изтънчен, изработени от дърво, стомана или пластмаса.Има хуманни възможности, има убийства. Отличителна дълголетие и способността да не докосвате заловеното животно.
 3. Капанът е механичен. Извършвани в пластмасови и метални версии, се различават по типа на взвод и силата на удара. Обикновено смъртоносен. Cock капан и поставяне на стръв, изчакайте, докато плъхът получава вътре, след което устройството се активира и стачки, прекъсване на гръбначния стълб. След това остава само да се изтръгне трупът, без да го докосвате.
 4. Капанът за плъхове е градина. Изграждането на такъв капан е съставен от твърди стоманени телове е лесна и удобна за използване. Може да се използва в гостоприемници срещу молове и полеви мишки, но работи в дома. Нейната особеност е, че е инсталирана директно в носа или непосредствено пред нея. Специалната форма на листа получаване на гризач, освен чрез капан, който се задейства, когато докоснете зоркото пролетта. След това лентата се затваря със сила върху билото на животното и го счупва.
 5. Електрически капани. Разходите повече, работа от мрежата или от 4 батерии, убиват гризача с токов удар. Остава само да изхвърлим трупа.

Електрически капани. Те са по-скъпи, работа на променлив ток или батерии 4, убие гризача с

капани с техните ръце плъхове токов удар

Това се случва, че не се изисква капан за плъхове и няма възможност да го купят. Винаги можете да направите капан за плъховете сами. Домашна капан за плъхове не е коренно различна от закупените работи една и съща схема - стръвта, съблазняване, заснемане. Има някои основни проекти на капани:

 1. Когато нищо не под ръка, можете да направите капан от обикновената саксия и парче пластмаса.Как да направите този капан? Манипулирайте пластмасата по такъв начин, че единият й край да е заострен, а вторият - странични лица. Примамката ще бъде поставена на заострен край, като на шпиц. Пота се поставя обърната надолу, единият край се намира от равните страни на пластмасовата плоча, а вторият стои на пода. Примамката на острието е вътре. Веднага щом се нарани, импровизираният плъх ще работи и гърнето ще покрие плъха. Недостатъкът е, че животното трябва да бъде изнесено по някакъв начин и транспортирано.
 2. Подобни капани за гризачи могат да се събират с помощта на картонена кутия и обикновена пръчка. Пръчката от едната страна е заострена, стръвта е засадена. След това се инсталира вертикално с остър края надолу, а от другата страна единият край на кутията почива. Принципът на действие е същият като при пота. Преместете хванатия гризач ще помогне на лист от тънък шперплат, поставен под кутията.
 3. Капанът е клетка. Неговият дълготрайно повторно използваем капан може да бъде направен от мрежа с фини окото, тел, два малки магнита. С помощта на ноктите се изрязват 6 равни квадратчета, 5 от които са свързани с тел в квадратна кутия, а шестата страна е вратата на плъхове. На мястото на контакт между вратата и клетката се поставят магнити, след което през симулираните бримки телта, прикрепена към вратата, се насочва към сградата, след което се поставя стръв. Последните трябва да са достатъчно тежки, за да държат тежестта на вратата в отворено положение. Веднага щом гризакът прониква вътре и разстройва стръвта, вратата ще се затвори и магнитите няма да я отворят. Преместването с такъв капан няма да причини проблеми.
 4. Капанът на Цюрих. Една клетка върви, само че този път шестата, непокрита страна се намира отгоре. Вместо вратата има два моста една срещу друга, над които е стръвта на куката. Плъховете влизат в един от мостовете, достигат до средата и се спускат, а плъховете падат в клетката. Изработените мостове трябва да бъдат сглобени по такъв начин, че пружините да ги връщат, след като бъдат задействани на място. Този капан за мишки и плъхове е добър, защото е възможно да хванете няколко индивида наведнъж.

Изграждането на такъв капан е съставена от твърда стоманена тел, лесен и удобен за използване

Как да се отървем от мишки и плъхове (видео)

Капаните за плъхове със собствените си ръце, с помощта на кофи

капан за плъхове от кофата и дървени стърготини. Кофа или друг дълбок контейнер се пълни с концентриран солев разтвор за 2/3. Повърхността на водата се излива върху обвивката на зърнени култури или стърготини. Благодарение на солите, той няма да потъне, равномерно разпределен над повърхността на течността. В центъра слагайте парчета храна и на самия контейнер поставете пръчки или стълба, така че гризачът да стигне до ръба на съда. Храната и обвивките не потъват, а плъх или мишка, удрящи обвивките, ще се провалят и ще се окажат във водата.

плъх-капан от кофа и бутилка: средата на пластмасова бутилка за закрепване на стръв и много контейнера е пробита надлъжно, като шиш или стик щифт. Освен това щифтът се фиксира над кофата с вода, така че да може свободно да се върти по оста си. Плъховете ще се опитат да стигнат до стръвта. Щом е на бутилката, тя ще включи щифта и животното ще падне във водата. Въпреки скачането си плъхът не може да избяга от водата.

Може да се използва в дома градини срещу къртици и полевки, но също така работи в къщата

Има и друг начин за бързо и безопасно да се отървете от гризачи, стари и доказани: необходимост от брашно и алабастър, те се смесват в равни пропорции.Полученият състав се поставя в близост до носа и една чинийка с вода се оставя близо до него. След като яде такава смес, гризачът ще пие вода, след което алабастърът ще залепи стомаха.

Можете да се срещнете с плъхове и мишки навсякъде и по всяко време. Но от най-простите импровизирани инструменти винаги е възможно да се събират домашни капани за плъхове и да се отървете от нежелания квартал.