Вибір і використання гелю від тарганів

Січень 2019

Відео: Как выбрать аппарат для маникюра (Січень 2019).

Anonim

Инсектите от вредители са много неприятен проблем. Но днес може да бъде решен, защото в продажба има разнообразни средства, включително и ефективни. Например, един гел от хлебарки ще им помогне да ги унищожат, но само ако са правилно избрани и използвани.

Принцип на действие

Почти всеки глухал гел съдържа инсектицидни вещества. Много от тях имат neuroparalitical въздействие, с други думи, да провокира парализа и да доведе до смърт на насекоми. Но концентрацията на активни съставки могат да бъдат различни, и ефективността на това означава зависи директно, както и неговата токсичност и следователно безопасността. Също така в примамка може да се намери да се използват като примамка, и база мазнини.

Предимства и недостатъци

Те имат предимства и недостатъци. И трябва да започнем с плюсовете:

 • инструмент, произведени под формата на гел, е готов за употреба, не се изисква допълнително действие.
 • Този тип проблем е почти напълно елиминира вероятността за получаване на токсични вещества в човешкото тяло чрез дихателната система (това не е вярно на аерозоли).
 • Ефективност. Използвайки инструмент под формата на гел, за да убиете хлебарки, можете да се отървете от тези насекоми.
 • Липса на остър или неприятен мирис. Въпреки че гелът във всеки случай ще мирише, но ненатрапчиво и не много.И някои продукти имат доста приятен, лек аромат, използван за привличане на насекоми.
 • Продължително излагане. По-голямата част се състои от компоненти, които предотвратяват бързо изсъхване на продукта, поради което той действа дълго време.
 • Доста удобно приложение. Необходимо е само да се обработят места за хранене, преместване и местообитание на хлебарки.
 • Икономична консумация. Една тръба със среден обем е достатъчна за обработка на апартамент или къща.

Но има и някои недостатъци:

 • Не изключвам възможността да се получи в тялото през храносмилателните органи. Това важи в по-голяма степен за домашни любимци и деца, които могат да изпробват продукта от любопитство към вкуса.
 • Някои не са скъпи.
 • Агентът може да оставя мазни марки върху повърхностите, така че е по-добре да не се използва за обработка на мебели и текстилни изделия.
 • Местна обработка на точки. Действието не обхваща цялата област, но само в определени области.
 • За да действа, трябва да влезе в тялото на хлебарката. Стръвта в състава допринася за това, но не винаги е гаранция, че насекомото все още се хранят част от отрова.

Преглед на ефективни инструменти

Преглед на най-популярните и ефективни средства:

 1. "Absolute". В състава на хлорпирифос и се счита за един от най-мощните инсектициди. Издава се "Absolute" в епруветки с обем 125 ml или в спринцовки с обем 20 ml. Предимствата включват достъпната цена.
 2. "Глобално". Този препарат, подобно на описания по-горе "Абсолют", съдържа като основно вещество хлорпирифос. Обемът на една тръба - 75 грама, но е достатъчно за обработката на къща или апартамент от около 60 m 2 , така че икономично потребление.Но цената е доста висока.
 3. Долокс. Този продукт съдържа мощен инсектицид фипронил, който се използва за унищожаване на вредители и е част от много други специализирани лекарства. Цената е повече от достъпна, цената е икономична: 20 грама са достатъчни за обработка на 40 - 45 м 2 .
 4. "Командир на борба". Този гел срещу хлебарки се произвежда в удобна спринцовка и има дозатор. Обемът е 30 грама и ще бъде достатъчно, за да се унищожат хлебарки на площ, достигаща 50 м2. Като част от съвременния инсектицид хидраметинон и също така се използва като екстракт от стръв от гъши дроб.
 5. "Чиста къща" се произвежда в спринцовка и тръба. Активното вещество е хлорпирифос, както в абсолютната. Една спринцовка с обем от двадесет милилитра трябва да бъде достатъчна за пълноценно лечение на малък апартамент (до 40 м 2 ).
 6. "Капанът". Основното вещество е фипронил. Наркотикът се произвежда в спринцовки, а обемът му е 30 грама (това е достатъчно, за да се убият хлебарки в дву- или тристаен апартамент).
 7. "Brownie" е удобна и ефективна спринцовка от хлебарки. Формулярът за освобождаване използва изключително просто и максимално удобно. Основното активно вещество е хлорпирифос (съдържа и "абсолют") и този компонент е доста токсичен. Обемът е 30 ml, достатъчно е да се обработва площ 50 m 2 .
 8. Гел от хлебарки "Клане". Обемът на тръбата е 75 грама, а действието, според производителите, продължава до десет месеца.
 9. Раптор. Активното вещество на този агент е ламбда-цихалотрин. Тръбата има тънък връх, който осигурява удобно приложение.Една опаковка трябва да бъде достатъчна за обработка на помещения до 10 m 2 . Няма неприятна и остра миризма и токсични вещества не навлизат в околната среда, така че гелът е относително безопасен за наемателите на къщата или апартамента.

Спецификации на употреба

Правила за употреба на гелове:

 1. Преди да използвате продукта, уверете се, че неговият полезен живот не е изтекъл.
 2. Нанесете гела от хлебарки трябва да бъдат пунктирани или капещи, а не плътна линия. В този случай разстоянието между капките със силна инфекция не трябва да надвишава 1 сантиметър. Ако има малко вредители, можете да увеличите интервалите до 3 - 4 см.
 3. Управлявайте всички повърхности, в които се появяват хлебарки. Те включват парцели по плинтовете, пространството под мивката и масата, близо до купичките на домашните животни.
 4. Ако не искате да замърсявате пода, нанесете гела от хлебарки на листове хартия, които можете просто да изхвърлите.
 5. Средната продължителност на периода на валидност е месец. След този период почистете и повторете лечението.
 6. Уверете се, че децата и домашните любимци не влизат в контакт с гела. За да направите това, затворете вратите към тоалетната и кухнята.
 7. Избягвайте контакт с лигавиците.
 8. Преди да използвате абсолютния, домашния или друг гел, внимателно прочетете приложените инструкции.

За да постигнете пълно унищожаване на насекомите, изберете ефективен и безопасен инструмент!