Вибір і використання шампуню від педикульозу

Грудень 2018

Відео: Тина Кароль & Color Naturals ➤ Легкий выбор для твоих волос! (Грудень 2018).

Anonim

Ако за отстраняване на въшки и гниди, които решите да използвате шампоан въшки, а след това трябва да разберете в какво точно да изберете и как да го използвате за ефективен контрол на вредителите.

Как да изберем шампоан

Преди да купите конкретен шампоан, трябва да направите правилния избор. И какво да търсите при покупка?

 • Състояние на кожата на главата. Ако тя е много чувствителна, или върху кожата, има някои щети, шампоани с агресивни компоненти в състава ти нещо не се връзва, тъй като може да предизвика силно дразнене или проникнат през пукнатините и раните в кръвта, оказва токсичен ефект върху цялото тяло. Изберете най-меките възможни, за предпочитане с грижливи компоненти, като масла или растителни екстракти.
 • Възраст на заразените. Ако става дума за дете, можете да изберете специализиран детски protivopedikulezny шампоан или купуват продукти, разрешени за безопасно използване за деца.
 • Наличие на дерматологични заболявания. Имайте предвид, че някои шампоани с тези противопоказано, тъй като те могат да предизвикат изостряне или нарушават кожата.
 • Състав. Обикновено, като активна съставка, в повечето случаи се използва инсектициди, но те трябва да бъдат напълно безвредни и безопасни за хора, но в същото време ефективно срещу въшки.Някои лекарства имат няколко вещества наведнъж. Също така, активната съставка може да бъде допълнена с спомагателен, омекотяващ ефект на първия, имащ благоприятен ефект върху косата или скалпа, подобрявайки консистенцията или миризмата и други подобни.

Ефективни шампоани

Сега е време да преминете към преглед на шампоаните от педикулозата и да разберете кой е най-добре да изберете.

"Pedilin"

Основните компоненти на този шампоан, изпитан по време, са тетраметрин и малатион. Те принадлежат към групата на органофосфорните инсектицидни вещества, натрупват се в организма от вредители и причиняват смърт както при възрастни, така и при яйца.

Противопоказанията за използването на такова устройство включват възрастта на децата до две години и индивидуалната непоносимост към определени вещества.

Лекарството е доста токсично, така че трябва да спазвате времето на дозиране и експозиция и да се опитате да не вдишвате парите. Малко количество от състава се нанася върху влажна коса и се оставя за три минути. След изплакване, повторете процедурата и измийте внимателно главата си.

За недостатъците може да се отдаде остра миризма. Ефективността е средна, някои отбелязват, че въшките са оцелели дори след повторно третиране.

"Paranit"

Трябва да се отбележи, че ефективността на този шампоан не е научно доказана. Активната съставка е комплексът от минерални масла "Cleareol". Такива масла, вероятно попаднали в тялото на въшките, причиняват обезводняване.

Употребата е противопоказана при деца под тригодишна възраст, в детеродна възраст и по време на кърмене, както и с тенденция към алергични реакции.

Нанесете композицията на суха коса (при нанасяне е необходимо да се постигне пълно овлажняване).След десет минути разбийте пяната с малко вода и след това изплакнете цялата глава с течаща вода.

Недостатъците включват трудността в много зачервяване поради високото съдържание на мазнини означава нерентабилна консумация, както и неефективност в голям брой паразити.

"Веда"

Понастоящем по-модерна промяна на средствата - "Веда-2" е по-популярна. В допълнение към основния компонент, който е перметрин, съставът включва също така и смекчаващи компоненти.

Употребата е показана само при деца на възраст над 3 години. Когато кърменето е забранено, и по време на бременността трябва да се извършва внимателно.

Продуктът се нанася върху влажна коса и след 10 минути внимателно се изплаква с течаща вода. След употреба се препоръчва допълнително да се третира косата с разтвор на оцет.

"Itax"

Активната съставка е фенотрин. Употребата при деца (на възраст над две години), както и при възрастните хора, е разрешена. И употребата по време на бременност или кърмене трябва да се направи много внимателно и след консултация с лекар.

Нанесете шампоан само за десет минути, след което трябва да измиете главата си. Ако е необходимо, повторете процедурата отново след 24 часа.

"Knock"

Основният компонент е перметрин. Употребата при деца е разрешена, но при бременност и кърмене от употреба е желателно да се откаже.

средства, прилагани в продължение на 40 минути с памучен тампон, след това главата трябва да се измиват добре.

"Хигия"

Основният компонент на този шампоан е перметрин, е одобрен за употреба при деца и при кърмещи и бременни жени.Нанесете композицията на косата в продължение на двадесет минути, след което изплакнете с течаща вода.

"LiceGuard"

Състои се от само естествени съставки, които, както е посочено от производителя, намалява вискозитета на лепилото, което въшки яйца прикрепени към косата. Ефективността все още не е доказана научно, затова е по-добре да използвате този инструмент с други, по-ефективни.

"Паразидоза"

Основната активна съставка е фенотрин. Наркотикът е разрешено за употреба при деца на възраст над две години и половина, и по време на бременност и кърмене, това е противопоказано. Продуктът трябва да се прилага в продължение на десет минути на влажна коса, а след това просто измийте косата. Много хора казват, че ефективността не е много висока.

Условия за ползване на

Всички средства ще бъдат безопасни и най-важното, в сила само ако в исковата си молба да се следват няколко важни правила:

 • Преди употреба, не забравяйте да прочетете инструкциите напълно и внимателно, за да разберете как да използвате шампоан , както и да открият възможни противопоказания. Така например, далеч всички одобрени за употреба от деца, бременни жени, кърмещи жени, или тези с други заболявания. Също така обръщайте внимание на страничните ефекти, за да знаете за какво си струва да бъдете готови.
 • Спазвайте стриктно всички инструкции, дадени в ръководството за експлоатация, приложено към инструмента. Например, неспазване на дозата или увеличаване на времето за осветяване на шампоан в пъти увеличаване на рисковете от много неприятни странични ефекти.
 • Ако искате да разберете дали вашия инструмент е подходящ, преди пълното лечение, нанесете малко количество на една малка част от скалпа му (например, в храма), или други части на тялото (свивката на лакътя).През следващите 24 часа наблюдавайте реакцията. Ако кожата не се е променила, може да се използва шампоан. Но ако забележите такива симптоми като сърбеж, зачервяване, изгаряне, тогава вероятно сте чувствителни към активното вещество.

Най-важните правила

 • Ако вече сте хващали един конкретен шампоан, не е необходимо да придобие други активи и да ги използвате едновременно. Ефективността на лечението не се увеличава, но химикалите могат да предизвикат нежелана и опасна реакция. Изключения от това правило са средствата на една марка, някои от тях производители, напротив, препоръчват да се използва в комплекса.
 • Ако използвате шампоан, е желателно следващите два дни да се въздържат от шампоана миещи препарати. Факт е, че след прилагането и изплакване с вода по главата и всеки косъм остава част от активните съставки, така че ефектът, макар и не изцяло, но продължава.
 • След прилагане и изплакване с вода средства не забравяйте специален гребен или гребен с близко разположени зъби разресва внимателно всички мъртви въшките и яйца са депозирани в косата. Внимавайте да не изгубите зрението на един паразит.
 • Избягвайте контакт с очите и лигавиците, това със сигурност ще предизвика парене или дори химическо изгаряне.
 • Прилагането на шампоан срещу педикулоза е желателно при гумени ръкавици.
 • Ако агент или има неприятно остър мирис, след прилагането му се проветри банята, оставяйки вратата отворена за нея в продължение на няколко часа.
 • Препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да го закупите.
 • Използването на шампоан трябва абсолютно всички членове на семейството, за които е установено, че имат ниши и въшки.
 • Ако инструментът е помогнал при първите няколко лечения, то в следващите време неговата ефективност може да намалее, тъй като някои въшки могат да се адаптират към активните вещества.
 • За да подобрите ефективността на всяко избрано лекарство, повторете лечението една седмица след първата.
 • Ако забележите нежелани реакции, най-често срещаните са изгаряния, зачервяване и сърбеж, спрете да ги използвате.

Сега можете да изберете безопасен и ефективен шампоан.