Вибір спрею від бліх для обробки приміщень

Січень 2019

Відео: ТАК І ЖИВУ : VLOGS / Дні З Даною #ІМНЗ (Січень 2019).

Anonim

Как да убиваме бълхите на закрито? Този въпрос тревожи много собственици на животни, които редовно ходят на улицата и от време на време "улавят" паразити. Насекомите са най-напред във вълна, но след това се преместват в апартамент или къща. И можете да се отървете от тях, ако изберете и използвате ефективен спрей.

Защо спрей?

Защо е най-добре да използвате спрей, за да се отървете от бълхи? Всъщност можете да изберете инструмент, който се пуска в друга форма. Но това е спреят, който е най-удобен за използване.

 • Първо, тя ви позволява да обработвате почти всички повърхности (бълхи, като ленени въшки, могат да се скрият и да се скрият в мебелите).
 • С - втората, борбата ще бъдат ефективни, като състава на частиците чрез равномерно разпръскване и малък размер, за да проникне дори в трудно достъпни места.
 • Трето, препаратът е напълно готов за употреба, не е необходимо да се разтваря или разрежда, като концентрати.
 • И на четвърто място, не оставя никакви остатъци дори на мека мебел, например на леглото.

Как да направим избор?

За да се отървете от паразитите, трябва да изберете ефективен спрей. И когато купувате, обърнете внимание на няколко неща:

 1. Композиция. Обикновено включва инсектициди, страхуват се от бълхи и ленени въшки. Освен това такива вещества просто не плашат паразитите, а ги унищожават, причинявайки парализа и по-нататъшна смърт. Но тези компоненти не само трябва да бъдат ефективни, но и колкото е възможно по-безопасни, тоест нетоксични.
 2. Токсичност. Има препарати, принадлежащи към висок клас токсичност и подходящи само за професионално лечение на помещения.
 3. Метод на употреба. Уверете се, че сте го изучавали, за да разберете времето на излагане и да разберете дали наемателите трябва да напуснат стаята по време на лечението.
 4. Цената. Не си струва да плащате свръхплатено, но не трябва да е твърде ниско (може да се говори за ниско качество).

Преглед на спрейове

Можете да се отървете от бълхи по различни начини. И за да улесним решението ви, ние предлагаме преглед на някои от тях:

 • "Beaphar" ("Beafar"). В състава си такива компоненти като пиперонилбутоксид, С-метопрен и пиретрум екстракт (т.е., далматинска лайка). Обемът на бутилката с дюза е 400 милилитра и струва около 1500 рубли. Преди пръскане контейнерът трябва да се разклати добре и след това съставът трябва да се разпръсква върху повърхностите от разстояние 30 сантиметра. Тогава стаята е вентилирана. И веществата ще останат активни дори след прибиране на реколтата (и влажни).
 • "Чистота C326" се използва за лечение на помещения от паразити и съдържа 0, 35% перметрин (счита се за най-безвреден и нетоксичен). Този спрей не само унищожава всички паразити, но и предотвратява повторната им поява, защитавайки къщата или апартамента в продължение на три месеца. В допълнение, съставът остава активен дори когато е изложен на вода, температурни промени и светлина. Цената на капацитет от 200 мл е около 190-200 рубли.
 • "Командир на борба". Това лекарство се предлага в три различни формата: "Multispray", "Superspray" и "Superspray Plus". Последните два вида са предназначени за унищожаването на почти всички пълзящи паразити, а действието на първия се простира дори до летенето."Multispray" включва тетраметрин и перметрин, а другите две форми са съставени от инсектициди и имипротрин цифенотрин (всички от тях са умерено токсичен за хората и животните, когато се използва правилно не са опасни). Цена: около 400 - 500 рубли.
 • "Raid" - спрей, с която можете да се отървете не само от бълхи, но и от много други паразити. Лечение стаи прости и сигурни, като част от нетоксичен и не вредят на здравето на циперметрин на инсектицид (тя е включена в групата на перметрин, и се счита за най-безвреден). Плюсите трябва да се припишат на отсъствието на остра миризма, която се обяснява с аромати (сред които оранжево, "прясно море", лавандула и др.). Бутилката е достатъчно, за да се отървете от насекомите в стая от 50 квадратни метра. Цената е около 250 - 300 рубли.
 • "Raptor" - това е доста достъпен, но ефективен спрей. Той се състои от три инсектицидни вещества наведнъж и всички от тях имат вредно въздействие върху паразитите, а именно, причиняват парализа, а след това и смърт. Това са пиперонилбутоксид, циперметрин и тетраметрин. Но за животните, както и за хората, те са безопасни, тъй като се считат за умерено токсични. Обемът на един цилиндър е 350 милилитра и трябва да бъде достатъчен за обработка на помещение с площ до 50 квадратни метра. Цената е приблизително 250 рубли.
 • "Чиста къща" също е евтин наркотик, чиято цена е около 200-300 рубли. Дейност, насочена срещу бълхи и други паразити се дължи на членове на тетраметрина и циперметрин (това инсектицид, перметрин включени в категорията, смятан за най-безопасните наред с други вещества).Цилиндърът е достатъчен, за да се справи дори с достатъчно големи помещения с площ от около 80 квадратни метра.

Как да извършим лечението?

Бълхи, като ленени въшки, са доста упорити и могат да се скрият в труднодостъпни места и това много усложнява борбата срещу тях. И че унищожаването на бълхите в апартамента е ефективно, трябва да действате стъпка по стъпка и да спазвате определени правила.

Как да се отървем от "неканени гости"?

 1. Първо, подгответе стаята. Извършете пролетно почистване, за да премахнете някои от насекомите. Премахнете всички животни и хора от апартамента. Храната също трябва да бъде почистена или плътно затворена с непропусклив материал (например филм). Ако възнамерявате да обработвате леглото и другите мебели, почиствайте бельото и покривалото (те трябва да бъдат измити, както и други неща).
 2. Сега изучете инструкциите на опаковката или флакона. Ако е необходимо, разклатете кутията, отстранете я от повърхността, която ще се третира с 20 до 25 сантиметра, и започнете пръскането. Обърнете внимание на всички повърхности, разположени на метър от пода, както и на самия под. Пръскайте и труднодостъпни места: пукнатини, цокли, ъгли, пространството между седалките и подлакътници на мебели.
 3. След няколко часа проветрете стаята и я почистете.
 4. След една седмица лечение, прекарайте пръст отново, за да се отървете от онези бълхи, които се излюпиха след първата процедура.

Съвет: За да се гарантира, че борбата е не само ефективна, но и безопасна, лечението трябва да се извърши в защитен костюм, респиратор и ръкавици, след което частиците няма да попаднат върху кожата и дихателните пътища.

Нека борбата да бъде колкото е възможно по-ефективна и по-безопасна. Но за да направите това, изберете подходящия агент под формата на спрей.