Каналізаційні таргани: опис виду, небезпека для людини, як позбутися, фото

Лютого 2019

Відео: Нашестя велетенських тарганів у Мукачеві (Лютого 2019).

Anonim

Канализационни хлебарки по-опасни, отколкото обикновено. Те причиняват тежко заболяване на планетата, има 2, 5 хиляди вида хлебарки. Всички те са подобни и неприятни, но затрудняват човека. Доста често в къщата има червени насекоми, но има и канализационни хлебарки, които са по-големи от братята. Те са упорити, трудно е да се борим с този вид.

Как да те идват от

Всякакви хлебарки развалят храната. Канализационните насекоми са по-опасни от нормалните. Те причиняват тежки заболявания.

Представени насекоми започват активно да отиде в апартамента преди 20 години. Като правило, хората ги забелязват през нощта в банята, тоалетни. Влизайки в апартамента хлебарки чрез изтичане на дупки, тръби, тоалетни.

Каква е опасността от

Хлебарките могат да ядат храна, и те го зарази. На тялото си - лапите и антените насекомите носят вредни микроорганизми. Те ги отделят заедно с изпражненията.

Хлебарките могат да се предават на хора ужасно заболяване:

 • хелминтни инфекции;
 • дразнещо;
 • туберкулоза;
 • гастротероколит.

Хлебарките могат да ядат храна, и те го зарази. На тялото - краката и антени на насекоми пренасят вредни микроорганизми

Secret насекоми мирише неприятно.То може да причини алергии, белодробни проблеми.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

През нощта хлебарки се движат около тялото на човек. Това е опасно, насекомите могат да се изкачат в ушния канал или носа. Между другото, паразитите често се пълзят в гнезда, което води до техния провал. Симулатори на насекоми могат да се видят на тапети и мебели.

Как да се отървем от насекоми канализация

Повикване Специални услуги

Отърви се от хлебарки може да бъде използване инсектициди. Ако насекомите се измъкнат от канализацията, ще бъде трудно да се справят с тях. Най-добрият вариант е да се обърнете към специална услуга. Прахове, гелове, пастели в този случай са неефективни, паразити просто седи в канализацията.

Специалистите ще се справят не само с помещенията, където се е появил хлебарката, но и с умивалника, другите помещения и входа. Използва се химикал, който няма да навреди на животните и хората. В същото време има шанс да се отървете от мравки и дървеници.

Можете да се отървете от хлебарки с помощта на инсектициди. Ако насекоми да дойдат от канализацията да се справят с тях, ще бъде трудно да се

Лечение на собствената си

Ако решите да се справят сами, нали знаеш, че всички средства, предвидени по-долу дават временен ефект!

Използването на гелове

Трудно е да се отървете от паразитите на отпадъчните води с гелове. Въпреки това средствата ще помогнат да се предотврати разпространението на насекоми около апартамента.

Гелът действа с малко закъснение, но е абсолютно безопасен за животни и хора. След няколко дни ще забележите, че броят на насекомите е намалял. Обратната повърхност на черупките, плотовете и уединените части на тоалетната чиния се обработват по този начин.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Гелът действа с малко закъснение, но е напълно безопасен за животни и хора. След няколко дни ще забележите, че броят на насекоми намалява

  прах

  Отърви се от паразитите ще помогне на инсектициди. Най-популярни са Fenaxin и Regent.

  • "Fenksin" е подходящ за отстраняване на различни паразити. В сърцето на лекарството е фенвалерат и борна киселина.
  • Подготовка "Regent" от френски произход. Този инструмент е най-ефективен. Хлебарите не се свикват с представеното лекарство. Фипонил е основата на лекарството. Той прониква през паразита през кожата или червата. Прахът е разпръснат в кухнята, в банята, в тоалетната. Тези насекоми, които се движат около апартамента, ще бъдат убити, но с вредители в канализацията, все още трябва да се конкурират.

  Репеленти

  Репелентите няма да помогнат да се отървете от хлебарки, но определено ще ги изплашим. Насекомите са неприятни силни миризми. Можете да използвате:

  • ароматен пиретрум;
  • листата на лаврата;
  • цветя от бъз;
  • ръж.

  Капани

  Можете да се отървете от насекоми, като отидете на трик. Паразитите са привлечени от храната. Ако сложите храната на видно място, определено няма да се откажете от нея.Това може да се използва. Просто поставете храната в стъклен буркан. Предварително смажете стените му с масло. От такъв капан не могат да бъдат избрани хлебарки. Можете да нанесете лепило по стените или по пътя към лечение.

  Има и други, подобрени методи. Така че, при директна продажба има устройства, които побеждават необезпокояваните гости с електричество. Предварително насекомите трябва да бъдат хванати в капан.

  Просто поставете храната в стъклен буркан. Предварително смажете стените му с масло. От такава капан не могат да бъдат избрани хлебарки

  Топлинно въздействие

  Има друг метод, който дойде при нас от дълбините на вековете - това е ефектът от температурите. Стаята, където се намират насекомите, може да бъде замразена. За модерни сгради, в които се инсталират отоплителни инсталации, обаче, представеният метод е незначим.

  Други методи на борба

  Има и други начини да се отървете от паразитите. Например, можете да използвате инструменти за почистване на тръби. В същото време е необходимо редовно да се почиства системата за отвеждане на водата. Можете също да научите как да унищожите хлебарки с борна киселина.

  Можете да се отървете от паразитите само ако действате заедно. Предварително подредете със съседите и обработвайте едновременно, това ще увеличи шансовете ви.

  Основната характеристика на хлебарките, които идват при нас от канализацията, са големи размери. Те са трудно да се офорт, защото когато наближава опасност, насекомите се скрият в тръбите

  Основната характеристика на хлебарките, които идват при нас от канализацията, са големи размери. Те са доста трудно да се офорт, защото когато се доближи до опасност, насекомите се скрият в тръбите. Паразитите са опасни, защото са носители на различни ужасни болести.Борбата срещу насекомите може да се води по различни начини, но най-надеждният е повикването на специална услуга. Геловете и праховете не дават желания резултат.

  Канализационни хлебарки (видео)