Ознаки появи постільних вошей

Лютого 2019

Відео: SCP-507 Reluctant Dimension Hopper (Complete Document) | object class safe | Humanoid SCP (Лютого 2019).

Anonim

Всеки паразит носи силен дискомфорт, защото ухапването му е болезнено. Обикновено те живеят в тялото на своя домакин, но има и някои изключения - легла въшки. Разберете как се различават от обичайните и разберете как да се справите с тях.

Какви насекоми

Спално бельо, бельо или орган въшки - по кръвен хранене паразити се, е вид човешка въшки. Те се появяват в процес на еволюция, а основната им отличителна черта е тяхното местообитание. Те предпочитат да не живеят на тялото на своя господар, а на дрехи или дрехи. И тъй като лещите въшки не могат да правят без храна повече от един ден, те често живеят или постоянно използват предмети и неща.

Какво представляват леглото на въшки? Те изглеждат почти същите като обикновените хора. Тялото им е с дължина около 0, 5 милиметра, е опъната в коремната област. Цветът е светъл, но след консумацията на част от кръвта потъмнява и се променя на тъмно кафяво или кафяво. В предната част има три чифта крака. И ако обикновените въшки са покрити с люспи, необходими за определяне на хлъзгав косата, а след това те са от леглото, защото в движение е много по-лесно върху плата.

Причини за появата на леглото на леглото

Откъде идва лопатата? Има два основни начина за инфекция.

 • Първата е домакинска, включваща използването на обикновени битови предмети или лична хигиена.
 • Втори контакт, при който паразитите се движат от един човек на друг (особено при близки и продължителни контакти).

от леглото въшки могат да живеят върху хората, по-рядко се промени бельо или контакт със заразени. Рисковите групи включват бездомни, войници, социалните и здравните работници.

Но къде въшки идват от обикновените хора? Инфекцията може да се случи, например, в обществения транспорт, в хотелска стая (особено ниска цена), когато посещавате обществени бани или басейн след дълги пътувания във влака, в споделянето на дрехи или аксесоари, както и запазване на неща на едно място.

Откъде знаеш, че въшки

живота е въшки в постелята? Общи симптоми и признаци на появата на легло въшки:

 • На по-внимателно вглеждане се вижда въшки върху дрехи или бельо, че е мястото, където предпочитат да живеят. Те са много малки и затова понякога са невидими в кърпа без мъх. Но ако се прокара въси, възрастните ще се виждат ясно. Те се съберат в групи и могат да живеят в области, които са набръчкани дрехи (джобове, маншети), както и възглавници и завивки. Тяло такива паразити се срещат само по време на хранене, за да хване тях не е лесно.
 • Ако ние считаме, плата внимателно, можем да видим ларви въшки, те изглеждат като малки зърна от белезникав.
 • Има ясни признаци - ухапване от въшките. Те са видими, тъй като насекомите от този вид не разполагат с хобота и след кожата пункция поставени в нея част на главата, образувайки доста голяма дупка в резултата. Bites се появяват като зачервяване с тъмни петна в центъра, те често се придружава от силен сърбеж, да причини дискомфорт. може да има зачервяване, парене. Ако увредената зона е силно гребен, това ще доведе до инфекция на тъканите и образуването на язви.Ухапване паразити често на места, на тесен контакт с кожата с дрехи или листове: на гърба, стомаха, под мишниците, по шията, ръцете и краката.

Тези паразити са опасни

Симптомите на ухапвания от въшки не са най-лошото, с което може да се сблъскате. Те могат да носят достатъчно големи заболявания, например тиф. Друга опасност е въвеждането на инфекция през местата на ухапвания в кръвта, тя заплашва със сепсис.

Как да се справим с въшки легла

Веднага щом забележите първите признаци и симптоми на въшки по възглавниците, чаршафите или дрехите, незабавно да започне борбата срещу тях. В ранните стадии на размножаване на насекоми по-лесно, защото те възпроизвеждат много бързо и това усложнява задачата.

Да се ​​отървем от въшки може да се осъществи на няколко етапа:

 1. Първо, да се запознаят дрехи и бельо, за да се оцени степента на замърсяване, а броят на паразити. Но във всеки случай е по-добре да се обработват всички неща, тъй като лещите въшки могат да се разпрострат върху тях.
 2. Преди обработка, артикулите могат да бъдат вакуумирани, за да се отърват от някои въшки и ларви и да се улесни по-нататъшното им действие.
 3. След това измийте всички предмети в пералната машина при най-високата възможна температура на водата, за да умрат паразитите.
 4. За да се отървете от въшките напълно и да унищожите оцелелите след измиване на хора, можете да лекувате нещата с анти-педикулозно лекарство. Най-удобно е да се използва спрей, но е възможно да се накисва прането във вода с добавяне на концентрирана емулсия. Помогнете да се отървете от паразити и някои народни средства: оцет, катран сапун, лимонов сок (или киселина), бензин или керосин (тези течности могат да оставят петна по тъканите).
 5. След това, за да се отървете от паразитите, всички неща се изсушават добре и крадат, или от двете страни желязо с горещо желязо.
 6. За да се извлече абсолютно всички въшки, е желателно да се обработва стаята, в която са намерени, защото те могат да живеят на други обекти. Можете да се отървете от паразити с всеки специализиран инсектицид. Най-ефективните са "Рейд", "Делта зони", "Борба", "Раптор", "Чиста къща", "Ламбда зона", "Вземи". След третирането, внимателно проветрете помещението и след една седмица направете общо почистване.

Извличането на паразити не е достатъчно, трябва да премахнем последиците от ухапването им. За да направите това, можете да използвате охлаждащи, регенериращи, противовъзпалителни и антисептични средства, премахване на сърбежа, ускоряване на лечебния процес и предотвратяване на тъканна инфекция.

Спазвайки простите правила за борба с паразитите, можете да унищожите въшки и да забравите за този неприятен проблем.