Ознаки вошей на голові у людини

Според статистиката, в страната ни от хиляда 2 души с болестта като въшки. Най-уязвими са жените и децата. Признаците и симптомите на въшките са различни и понякога незначителни. И в случай на компетентно човешко поведение и своевременно откриване на симптоми, това заболяване няма да причини главоболие, но ще премине бързо и без последствия.

Признаци на въшки върху главата на един човек,

Когато се идентифицират лице трябва да обърне специално внимание на храмовете и задната част на главата - това е популярно място за нита, в случай на разпространение на вредители над главата трябва да се говори за напреднал стадий на въшки. Първите признаци и симптоми, предполагащи, че грешката е налице по главата:

  • От ухапване от въшки по главата започва дразнене на кожата, детето се чувства лек дискомфорт. Но не забравяйте, че не всяка кожата сърбеж и дразнене признаци на присъствието на въшки, сърбеж главата може от сухота, дерматит.
  • Тъй като броят на въшки Санчес става непоносимо, кожата е сресана и синини по главата там. следните признаци - това е наличието на рани, ожулвания, в които можете да въведете инфекция и по този начин усложнявате хода на заболяването.
  • Състояние на косата или външни признаци.Тя се влошава, косата става крехка, избледнява, се образуват гънки, гребенето е трудно.
  • Наличието на въшките в сиво. Този знак може да бъде намерен при изследване, те са видими на главата с невъоръжено око.
  • Язви и струпеи върху човешката кожа. Тези признаци са вторични, показват дълъг период на заболяване.
  • Може да се образуват язви, а възпалението може да се наблюдава в космените фоликули.

Всички горепосочени симптоми могат да варират в зависимост от степента и периода на инфекцията. Някои признаци може да не са изобщо.

Симптоми на въшки при дете

В зависимост от състоянието на тялото и имунитета симптомите на педикулозата може да са различни. Но един от фактите, че инфекцията е възникнала, е повишаване на телесната температура. Това са признаци, че едно бебе има инфекция в тялото, е необходимо веднага да потърси помощ от лекар.

Появата на миризма от косата, признаци на живот в резултат на нея въшки рядко миене, лоша лична хигиена.

Детето не спи добре, стана неспокойно, има влошаване на апетита - симптоми, които показват съществуването на проблема.

Подкожно въшки в човека на симптомите управления на

Има понятието "подкожна въшки", които не съществуват в действителност, както е популярно известен като краста акари. Симптомите на въшките и кърлежите всъщност съвпадат. Лице, страдащо от това заболяване:

  • Дразнене или краста - първоначалните симптоми, реакцията към наличието на елементи на жизненоважна активност на въшките. Тялото реагира след няколко часа.
  • Тъй като NIT може да бъде носител на стафилокок, които впоследствие могат да образуват абсцеси, образуване пустулозен на главата, които възникват в резултат на надраскване, поради което инфекцията прониква в тялото.
  • Следи от човешки ухапвания, обичайните симптоми, които се срещат, когато има въшки, в този случай там.
  • Инфекцията на човек, както често се предполага, не започва с главата, а с вътрешнодигалното пространство, корема.

Причини за въшки по главата на детето

Всяко лице може да получи тази неприятна болест, но първи на вероятността от инфекция на главата въшки - детето, особено момичето с дълга коса, но също така и за възрастни не е изключено. Поради факта, че дългата коса се нуждае от цялостна и по-отнемаща време грижи, а също и от детски игри. Обикновена и сякаш безопасна игра в "Фризьор", където се играе общ гребен, еластичен косъм, всички видове косми. Вземете нещо друго, като кърпа, шапки - друга причина за появата на педикулоза.

Всеки родител трябва да знае къде идват въшките, съпътстващите ги симптоми, кои са любимите места за въшки и кога вероятността от инфекция е по-голяма. Инфекция на деца може да се случи в детска градина, летен лагер, училище, обществен транспорт.

По време на играта на паразита може да бъде на главата, или в резултат на неправилна употреба на продукти за лична хигиена, като хавлии, гребени, шапки. Хавлиите и шапките трябва да се използват само от тяхна собственост и да не се дават на никого, същите препоръки за гребени плюс своевременно измиване или почистване. Струва си да се обърне внимание на хората, при които има явни признаци и симптоми на педикулоза, а не задължително човек да има антисоциален вид.

Лечение на въшки при домашни деца

За превенцията трябва да следвате правилата за лична хигиена и да ги преподавате на детето си. Не трябва да давате своя гребен на непознати, дори на роднини, трябва да имате свой собствен.Момчетата свикнат с подстригване с честота веднъж месечно. Необходимо е да знаете всички признаци и симптоми на педикулоза.

За бързо лечение на човек от педикулоза, всеки ден трябва да вземете топъл душ или вана.

Преди това е необходимо да се извърши такава процедура: да се сложи масло върху косата и да се изпичат въшките с гребен.

Следващата стъпка е подготовката на оцет същност, съотношението на оцет към водата 1: 16, се прилага върху косата и се държат на главата за 30-40 минути. Когато измивате главата си в шампоан, можете да добавите етерични масла, които имат отблъскващ ефект (градински чай, здравец, риган) и въшки няма да се появят. За момчетата е възможно да бъде направен радикален начин - да бръснеш главата си голо.

В резултат на навременното откриване на признаци и симптоми на появата на въшки и правилното лечение при хора с помощта на съвременните медикаменти, лечението преминава бързо и без последствия. При условие, че източникът на инфекция е бил идентифициран и също е лекуван или ако контактът с него е прекратен.