Дрібні стрибають комахи в квартирі і у ванній - як боротися?

Различни видове малки насекоми живеят във всяка къща или апартамент. Дори и да не хващат окото ви, това не означава, че те не са там. Мнозина водят риболов само през нощта, останалите часове се крият в най-отдалечените места. Те могат да бъдат пукнатини, кухини между прегради, вентилационни канали, килери.

Някои от хората, които живеят в близост до човека, са абсолютно безобидни, но мнозинството носи много проблеми на техните господари. Те развалят нещата, продуктите и също хапят. Все още носят много инфекциозни заболявания, след като са открили първите признаци на паразити в къщата, е необходимо бързо да се вземат мерки за борба и активно да се отървете от натрапчиви гости.

Изхвърляне на насекоми в апартамента - имена на видове

Какво насекоми могат да скочат в къщата? Сред малките видове скачане, особено ако ги срещате през деня, бълхите са много чести. Те изглеждат като малки точки от черен цвят, постоянно в движение. Повече от 1000 вида от тези кръвоспиращи са известни. В апартамента често се срещате с котка, куче, плъх или птичи бълхи. Като правило такива хора предпочитат да паразитират домашните любимци, но ако е необходимо, те лесно променят своя превозвач. Те също така не пренебрегват кръвта на един човек.

Хапки предизвикват болезнени усещания, понякога придружени от алергични реакции, често са засегнати от малки деца.В допълнение, постоянна смяна на собственика насърчава прехвърлянето на опасни патогени на различни болести и инфекции, някои от които са смъртоносни за хората и домашните любимци. Отърви се от бълхи е по-добре възможно най-скоро, в противен случай вашият дом ще заплени цялата колония.

Черно скокове насекоми в апартамента

Главната особеност на малки скокове vampirchikov е, че насищане на кръвта на хората или животните, те спокойно да оставят своя жертва. Благодарение на черен цвят, те лесно могат да бъдат открити по време на деня.

Предпочитани дестинации паразити - домашни матраци, боклук, ъгли, первази, различни отдалечени места, където те оборудват техните гнезда.

По навън изяви бълха ухапване не се различава от ухапване от други насекоми. Той се характеризира със зачервяване, подуване малко, самото място не се вижда пункция, но може да се види на кървене в центъра. Снимката е добре показва пресни кожни лезии, а няколко часа по-късно.

Скокове насекоми в апартамента причините за

Основните начини за разпространение на малки скокове бълхи вътре в апартаментите включват следното:

 • Домашни любимци - първите носители на бълхи.
 • Хората, които носят паразити на дрехи и обувки.
 • Self в обиталище на избите, особено на първия етаж.

Насекоми в банята и в кухнята, от които растението

Сред насекомите, които предпочитат да се заселят в банята или тоалетната, може да се наблюдава безкрило, молци мухи, комари, хлебарки, мокрици, стоножки, въшки. Те обичат топли, влажни зони, климатът е много благоприятен за дейността им и активно размножаване.

Някои от тях могат да се преместят в кухнята и килерите за печалба, което води до разваляне на запасите от храни. Поради това тези вредители трябва да се изхвърлят своевременно, като се използват доказани методи и средства.

Малките насекоми в апартамента хапят и скачат как да се отърват от?

Преди да започнете да се отърве от малки скокове животни, които редовно ви хапят, важно е да разберете, където те все още да проникне в апартамента, в това, което са скрити места, изберете високо качество на инсектицид за борба, не забравяйте да облекчи бълхи при домашните животни.

Как да се отървем от насекомите в апартамента - на методите и средствата за

Първо, ние трябва да се отнасяме към всички килими, играчки, мека мебел, и не забравяйте да се дезинфекцират стените вътре в помещенията (до 1 м височина). Внимателно измийте всички ъгли, ниши, прозоречни первази, плотове, като използвате съвременни инсектицидни препарати. Измийте чехли и други текстилни изделия.

Нахлуващите насекоми в апартамента не търпят различни остри миризми. За тази цел, водата за миене на подове може да добави оцет, амоняк, керосин, метилиран спирт, съдържащи хлор продукти. За да се отървете от кръволюбителите, можете също така да използвате метод, основаващ се на разгръщането на плашища в местата на тяхното най-голямо натрупване. Тя може да бъде:

 • мента;
 • Лавандула;
 • здравец;
 • мания;
 • Пелин;
 • ела;
 • хвойна.

Най-ефективният препарат против насекоми в апартамента

Сред най-ефективните и популярни средствата, чрез които можете бързо да се отървете от малки скокове паразити отделят

 • микрокапсулиран Get;
 • Делта зона;
 • Ламбда зона;
 • Изпълнител;
 • Карбофос.

Има и народни методи за отървене от бълхи, дървеници, молци, мравки, хлебарки и други насекоми в апартамента.