Видова різноманітність і принцип дії пасток від тарганів

Січень 2019

Відео: Презентация на тему "Адаптація рослин до високих температур" (Січень 2019).

Anonim

Капани за хлебарки са ефективни и са сравнително евтини Капани за хлебарки нищо по-лошо от бор топки и действия унищожител отбори. Те са ефективни и са сравнително евтини.

Популярни типове

На пазара има много различни видове капани - лепило, електрически и др. Всеки от тях има собствен принцип на действие. За да направите правилния избор, се запознайте подробно с всяко устройство.

Ултразвукови устройства

Такива капани действително действат като репелери. Те излъчват ултразвукови вълни и карат насекомите да напуснат местообитанията си.

Редица модели са оборудвани със светлинни сигнали, които ефективно влияят върху нервната система на паразитите. Устройството може да се поставя на места с повишена влажност. Най-популярният и ефективен модел е Pest Reject (можете да го купите на официалния сайт).

Ултразвукови капани за хлебарки действат като репеленти

Ние препоръчваме да прочетете статията на нашия сайт, в който се говори за принципа на работа и ефективността на използването на ултразвук в контрола на хлебарки.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Електрически уловител

От външен вид подобна капанка изглежда като малка метална кутия. Вътре трябва да се намира стръв, който периодично да се променя. Когато паразитът навлезе в устройството, той умира под влиянието на електрически ток. Мъртвите хора се отстраняват от капана със специална четка.

Електрическите капани са издръжливи. В състава им липсват инсектициди, което означава, че те не вредят на хората.

Когато хлебарка удари електрически капан, той умира под влиянието на електрически ток

Представените устройства са доста скъпи. Те не могат да бъдат наречени "безопасни", тъй като работата се извършва от мрежата. Това означава, че кутиите трябва да се отстраняват от деца и на сухи места.

Отровни капани

Такъв инструмент дава оптимален ефект след няколко седмици. Най-популярните опции са изброени по-долу.

Чиста къща

Пакетът съдържа 6 капана. Лекарството се основава на хлорпирифос - инсектицид, който има токсичен ефект. Но с продължителна употреба при насекоми може да стане пристрастяване към агента. След това трябва да променим тактиката на борбата.

Combat

инструмент от ново поколение, тя се основава, е вещество gidrametilion, ви позволява бързо да унищожи цяла колония от насекоми. "Борба" се отнася до високоефективните средства, използвани в борбата срещу Прушаците.

"борба" се отнася до високо ефективни средства, използвани за борба с прусаците

Reid

действие наподобява верижна реакция - дори и тези, заразени с паразити, които не са в пряк контакт с цихалотрин на инсектицид ламбда.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Dohloks

  Активна съставка фипронил се смята за ниско токсичен, така че инструментът трябва да се използва с гелове от други производители. Тогава ефектът ще бъде добър.

  Raptor

  Веществото се основава на веществото хлорпирифос. Той засяга централната нервна система на паразитите. Носителят на отрова може да зарази други насекоми.

  действие "нападение" прилича на верижна реакция - дори тези, заразени tarakny, които не са в пряк контакт с инсектицида

  Тайга

  лекарството е ефективно, но в някои насекоми може да се прояви резистентност към него.

  Лепилни капани

  Капакът на лепило или къща действа на принципа на залепване. На външен вид изглежда като картонена кутия с карета. Вътре е примамката, която лежи върху лепилната основа. Къщата не се проваля дълго време. След запълване с паразити трябва да се изхвърли.

  Капанът от хлебарки от представения тип, пълен с паразити, изглежда отблъскващ. Но това е напълно безопасно за животните и хората. Имате "къща" в местата, където вредителите са най-често - в близост до хладилника, в близост до мивката, в близост до первази. Продуктът няма ефект върху яйцата.

  Как лепкавите капани (видео)

  Принципът на функциониране

  Принципът на работа, независимо от какъв вид на къщата пред вас същото. Инсето влиза в устройството, привлечено от миризмата на стръв. Тогава умира поради факта, че не може да избяга, или поради влиянието на някаква субстанция.Мъртвите насекоми трябва да бъдат премахнати.

  Къщата за еднократна употреба често е снабдена с лепилна повърхност, в която са залепени паразитите. Това е евтино, но не и за разлика от отличния ефект. Повторно използваема къща убива насекоми с инсектицид или токов удар. От неудобството си заслужава да се отбележи, че устройството трябва периодично да се почиства от трупа. Цената е малко по-висока от тази за разполагаемите средства. Ултразвуковото устройство е по-скоро репелер.

  Инструкции за употреба

  Бойни и други капани са лесни за използване.

  1. Отворете опаковката.
  2. Подредете устройствата на места за натрупване на насекоми - 2 броя на всеки 10 квадратни метра.
  3. Ако искате да поставите кутията върху вертикална повърхност, използвайте велкро.

  Капанът за хлебарки е доста ефективен

  Предимства и недостатъци

  Бойните и другите капани имат своите предимства и недостатъци.

  Заслужава да се подчертае:

  • Опростено използване и способност за унищожаване на голям брой насекоми.
  • Сигурност за хората.

  Недостатъците са:

  • Локализирано въздействие.
  • Фактът, че когато се използват в устройствата, се натрупват мъртви хлебарки и затова капаните трябва да бъдат почистени.

  Отзиви за клиенти

  Лепливи и други капани от хлебарки са доста ефективни. Ако изберете електрическа опция, тя може да се използва продължително време, а смъртта на вредители ще бъде незабавна. Но потребителите отбелязват високата си цена. Борбата и други устройства са безопасен и достъпен начин да се отървете от проблема.

  Начини за борба с хлебарки (видеоклипове)

  Капанът от повсеместна медуза е ефективен инструмент.Има няколко разновидности - лепкави, отровни, електрически, ултразвукови. Принципът на действие е достатъчно прост - вредителят влиза в устройството и умира под влияние на различни фактори. Основното предимство на средствата е висока ефективност. От недостатъците е да се идентифицира локализираното въздействие и необходимостта от периодично почистване.