Різновиди пасток для клопів

Капаните за грешки въз основа на лепкава лепило - ефективен начин за борба с вредители. Обаче такова средство за защита може да бъде ефективно само ако наскоро са внесени дървеници в стаята и все още не са били поставени яйца. Улавянето се извършва при използване на "механичен" метод.

Лепилото се поставя върху залепващата лента, след което се оформя около периметъра на помещението. Насекомите по време на движението просто се придържат към капана и остава само да ги изхвърлят. Забележка: Ако дърветата са в стаята за дълго време и са се размножили в големи количества, тогава този метод няма да бъде ефективен.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече тук ...

Клей Alt (ALT) като средство за борба с насекоми

Това водоустойчив препарат срещу вредители, без мирис и не-токсично вещество. Неговите залепващи свойства се проявяват в рамките на половин час след нанасяне върху картон, лента или друга област с гладка повърхност. Срещу насекомите, агентът трябва да се прилага на ширина най-малко 0, 2 сантиметра.

Щом насекомите попаднат в веществото, те умират и платформата трябва да се изхвърли.Не нанасяйте лепило върху празна повърхност - под, маса или плинт, тъй като след нанасянето и сушенето е много трудно да се отстрани. Ако продуктът попадне в кожата или дрехите по време на прилагането, може да бъде отстранен с бензин или друг органичен разтворител.

Предимствата на лепилото на Alt са:

  • относителната евтиност на лекарството;
  • не изисква много време;
  • ефективността на капан от дървеници с правилна организация.

Глината Kapkan от дървеници

Това лекарство е подходящо за "механично" улавяне, както на закрито, така и на открито. Преди да използвате лепило, трябва да определите приблизителния път на миграция. Важно е да се има предвид, че при стайна температура тапетът за бъгове се захранва от четири до пет пъти и тази функция може да се използва срещу тях.

За да кандидатствате капан лекарството трябва да изпълните следните стъпки:

  1. 1Lipkoy лента или самозалепваща се лента, за да поставите върху всички контурите около вентилационните отвори, с цокли, прозорци, врати, и други обекти, в които гнездят паразити.
  2. 2След тази повърхност е дори необходимо да се приложи лепило (за да може тази процедура да премине по-лесно, веществото трябва да е на стайна температура).
  3. 3След задействането на капана срещу вредителите, то трябва да се постави в добре обвързана опаковка и след това да се изхвърли.
  4. 4Повторете процедурата, като използвате лепило всяка нощ, докато всички вредители бъдат напълно унищожени.

За да се повиши ефективността на анти-легло крака бъг легло може да се постави в малък контейнер облян с лепило, и лицето, в този момент може да отиде да спи на пода. Гладният вредител, който не открива човек, ще отиде да лови плячка и непременно ще падне в подготвен капан от буболечки.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клане, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Още тук ...

Специализирани капани от бъгове

Съществуват и специални капани, чийто принцип се основава на имитация на дишането на спящ човек. Самият капак е контейнер с въглероден диоксид и чадър. Такива капани не разрушават насекоми - просто се натрупват под чадър. Освен това, понякога се изисква да бъде заменен контейнер с въглероден диоксид.

Значителни недостатъци на тези капани са високите разходи и ниската ефективност. Фактът е, че те се произвеждат само на запад, цената съответства. Ниската ефективност се дължи на факта, че привличането на бъгове към имитацията на дишането е само хипотеза. Отчасти тя съответства на истината, но така или иначе няма да се отърве от цялото население по този начин, защото част от насекомите ще бъдат привлечени от капан, а частта наистина е спяща. Използването им е оправдано само с използването на други средства.

Капани собствените си ръце

Зареждане ...

Основната причина за неефективността на домашно приготвени капани на дървеници е, че поради особеностите на техните правомощия, за да ги привлече в него - е изключително трудно. Най-ефективният метод за самостоятелно направени капани е различен дизайн, който може да бъде поставен под краката на леглото. Това няма да се отърве от дървените плочки, които живеят в матрака и спално бельо, но това ще ви помогне да се предпазите от ухапвания в тази част от населението, която живее на други места.

Най-простият дизайн, който може да защити леглото, е пластмасова или хартиена чаша, която се поставя под краката на дивана и се размазва с лепкаво лепило, върху което насекомите ще залепнат.По същия начин можете да направите с лентата.

Друга възможност за самостоятелно направени капани е оборудването на "къщи" за бъгове, вътре в които ще се появи инсектицид на контактни действия. Но те ще бъдат ефективни само ако буболечките предпочитат да ги използват като уединено място, което е малко вероятно. Освен това е почти невъзможно напълно да се унищожи цялото население, което живее в къщата по този начин.

Най-ефективните капани могат да се използват само за защита от насекоми от съседи. За тази цел е подходяща същата лепилна лента, която трябва да бъде фиксирана около периметъра на вентилацията и под входната врата. Недостатъкът на този метод може да бъде непрестанната необходимост от смяна на лентата или подновяване на лепилото върху нея.