Спрей від тарганів: види препаратів і правила їх використання

Січень 2019

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Січень 2019).

Anonim
Сред разнообразието от средства за борба срещу хлебарки водещо място, все още принадлежи на химически препарати. Сред тях са отровни капани, гелове и пасти, прахове, концентрирани течности и спрейове - аерозоли. В групата има средства, които действат незабавно върху насекомите и тези, които имат продължително действие и унищожават хлебарки на 10-14 ден след лечението. Спрейове са най-ефективни, когато стаята е силно заразена с хлебарки. Те са гарантирани, че унищожават всички възрастни, които вдишват въздуха с частици аерозол.

За да изберете правилно инструмент за вашия апартамент, трябва да знаете за всички предимства и недостатъци и да можете да използвате правилно, за да постигнете максималния резултат.

Предимства на спрей за хлебарки

Бързо унищожаване на насекоми - непосредствено след контакт с инсектицид.

 1. След третирането е достатъчно да се отстранят мъртвите насекоми и да се проветри помещението.
 2. Почти всички спрейове на пазара се предлагат на достъпна цена.
 3. Спрей е лесно да се справят с трудните места - от долната страна на килими, на задната повърхност на мебелите, пукнатините в плочки, цокъл, балконски врати.
 4. Съвременните спрейове нямат остър неприятен мирис, произвеждат се без миризма или с лек ароматен мирис.
 5. Лекарствата са удобни за употреба, благодарение на главата пръскачка.
 6. След като използвате кутия спрей хвърлен в улея за боклук или контейнера, това не е опасно за хора и животни.
 7. недостатъците на аерозолните продукти - инсектициди

краткотраен ефект, веднага след като концентрацията на инсектицид във въздуха падне, престава да бъде опасно за хлебарките.

 1. Агентът не засяга яйцата на насекомите.
 2. За да се постигне ефектът от спрея, стаята трябва да бъде подготвена.
 3. Спрей, като всеки друг инсектицид, отровен, така че преди началото на лечението трябва да се евакуират на апартаменти и домакински животните, и да доведе саксийни растения от помещенията.
 4. Не използвайте аерозол от хлебарки в къща, където живеят алергични или астматични хора.
 5. След обработката, подът ще бъде покрит с мъртви хлебарки, лекарството не е особено подходящо за хора с впечатление.
 6. Как да използвате спрея по-ефективно?

За да се получи ефектът от обработката спрей, стаята трябва да бъде подготвена правилно.

Подготовката започва вечер, с появата на тъмнината, хлебарки - нощни насекоми. На пода, върху листа хартия, трябва да се разшири с атрактивна примамка за насекомите вкуса - парчета тесто, мъст от зърнени култури с ароматно масло, резена сирене или колбас. Можете да изсипете в плитък контейнер с бира, хлебарките обичат да ядат много. След подготовката в стаята изключете светлината и заспайте, след като сте настроили будилника за 2 до 3 часа. След това вземем балон в ръка, отвори вратата към стаята и я включим рязко. Повечето възрастни ще отидат при стръвта, остава бързо и интелигентно да пръска аерозоли, колкото е възможно повече хлебарки. Освен това е добра идея да изработим местата, където те се втурват във всички посоки. трябва да бъдат плътно затворени, така че насекомите не бягат в паника целия апартамент и да изчакат 1 След обработка, вратата на стаята - 2 часа. След това отворете прозорците, проветрете помещението и отстраняване на мъртвите хлебарки.

Инструментът не действа върху яйцата от насекоми, по-добре на лечението да се повтори след 10 - 14 дни, когато младите нимфи ​​люк.

Мерки за безопасност, когато пръскате за хлебарки

Важно е да запомните, че спрейове - токсично вещество, което може да повлияе на здравето на хората. При обработката на стая, използвайки аерозолни флакони трябва да следват определени правила:

Да не се пуши, яде или пие по време на работа.

 1. При пръскане, следвайте инструкциите, като се спазва препоръчителното разстояние. Препоръчително е да се насочи насекомите.
 2. Използване спрей внимателно защитен от струята да удря лигавиците на очите и устата. Ако това се случи, незабавно ги изплакнете обилно с вода. Ако някои заболявания отиват на лекар.
 3. Когато място на кожни обриви или алергии след използване на спрея за да се потърси помощ от лекар.
 4. След лечение, се препоръчва да се промени в чисти дрехи и се промива със сапун и всички открити участъци от кожата, които са в контакт с разпръсква вещество.
 5. Касети са под натиск, те не могат да се съхраняват в близост до източници на топлина и се разединят.
 6. Пазете контейнера трябва да бъде извън обсега на деца.
 7. При спрейовете не се препоръчва да се използва

Y аерозоли - инсектициди има своите противопоказания:

Препоръчително е да не използвате тези лекарства, ако къщата е дом на малки деца, възрастни хора, семейства с хронични респираторни заболявания, както и тежки алергични реакции.

 1. Не използвайте този продукт по време на бременност и кърмене.
 2. Не можете да разпръсквате наркотици, ако храната се съхранява в помещението без опаковка, има купи за домашни любимци, открити аквариуми.
 3. Не пръскайте продукта в помещения без врати, което ще намали ефекта от лечението и ще допринесе за заразяването на други помещения с насекоми.
 4. Популярни спрейове

Повечето аерозоли се основават на същите инсектициди. Ето защо не трябва да се фокусирате върху избора само на разходите за спрейове. Често производителите искат висока цена за популяризирана марка.

Някои от аерозолите съдържат само едно отровно вещество, в други има две или три.

Според експерти, се препоръчва да се използват сложни спрейове, хлебарките бързо развиват устойчивост на отрова, което е извършено няколко лечения. Ако има няколко токсични вещества, тогава тази вероятност се намалява до нула. Помислете за най-популярните спрейове от хлебарки в Русия, които се оказаха ефективни, според мнозинството потребители:

"Raptor" Китай. Универсално лекарство, което включва три активни съставки - циперметрин, тетраметрин и перонилбутоксид. Хлебарите не развиват резистентност дори при многобройни цикли на лечение. Ако насекомото оцелее след контакт с аерозола, то се превръща в носител на отровата в колонията. По този начин се постига дълготраен ефект на лекарството.

 1. "Combat Super Spray Plus" Русия. Доверен и много ефективен наркотик, който се произвежда в дъщерните дружества на германската компания Henkel Home. Това е продукт на най-модерните технологии, които освен хлебарки унищожават всички вредни насекоми, които са се заселили в къщата.Активното вещество на спрея е способно да обеззаразява стаята от бактериите и също така потиска растежа на мухъл плесени. Контейнерът е снабден с удобна дюза, с която можете да боравите с пукнатини, пукнатини в мазилката и други любими местообитания на хлебарки. Производителят твърди, че отровата на аерозола може да проникне в защитната обвивка на яйцата и да унищожи микробите от насекоми.
 2. Инструментът "барон" Русия. Лекарството съдържа отрова на нервно-паралитично действие, което е смъртоносно за хлебарките и е практически безопасно за хората. Спреят се продава в удобна кутия за пръскане, което прави възможно обработването на труднодостъпни места - вентилационни решетки, пукнатини в первази, ъгли зад мебелите. Продуктът има привлекателна стойност.
 3. "Рейд" Русия. Произведено от технологията на американската компания "Джонсън". Съставът на аерозола включва комбинация от отрови от групата на пиретроидите, които имат нервно-паралитичен ефект. Инсектът вдишва отровния въздух и умира от парализата на жизненоважни органи. Производителят твърди, че продуктът ефективно засяга както възрастните, така и нимфите от хлебарки. Когато преработват лекарството, насекомите умират мигновено, а тези, които оцеляват, стават отровни отрови. По този начин, едно лечение е в състояние да унищожи хлебарки за няколко месеца.
 4. "Тетрикс" Холандия. Този продукт е създаден в научна лаборатория с участието на професионални дезинсектори. Днес тя се счита за едно от най-ефективните средства срещу насекоми. Основното активно вещество на спрея е отровен циперметрин, от който умират хлебарки през първите 48 часа след лечението.Продуктът има неприятна миризма, е токсичен.
 5. Как да се защитите от появата на хлебарки след третиране с пръскане?

Нито едно лекарство не е панацея срещу повторната поява на хлебарки. Това са хладни и плодородни насекоми, които майсторски овладяват нови пространства.

След няколко цикъла апартамент спрейове препоръчва:

залепване капани или отрова, които ще защитават от съседните хлебарки.

 1. Спазвайте санитарните правила - не оставяйте в мивката за през нощта несмляна ястия, пълна боклук и храна.
 2. След всяко хранене за предпочитане трябва да се мият домашните купички.
 3. Не позволявайте изтичане на вода - една капка е достатъчна, за да оживее полумесецът хлебарка.
 4. Ако искате да направите ремонт в стаята - да замени старите тапети и изостава плочката на стената, където са искали да живеят и се размножават хлебарки.
 5. Спреите са ефективни и достъпни лекарства за борба с хлебарки, които не могат да гарантират 100% смърт и външен вид в апартамента отново.