Підшкірні паразити у людини: хвороби і способи їх лікування

Лютого 2019

Відео: Підшкірний кліщ (Лютого 2019).

Anonim

Подкожните паразити могат да причинят много проблеми и да причинят сериозни усложнения, опасни паразити могат да влязат в човешкото тяло и живеят навсякъде - във вътрешните органи, мускулите, кожата. Изключително чести са паразити, които проникват в кожата. Какви заболявания причиняват подкожни паразити при хората, какви усложнения могат да причинят и как да се отърват от тях - нека се опитаме да го разберем.

Невидим враг

Има много паразити, които засягат кожата. Те могат да бъдат дермални и подкожни. На кожата са обикновени въшки, бъгове, бълхи. Но паразитите, които живеят на човешка кожа, не причиняват болести и просто се хранят с човешка кръв.

Много по-неприятно и опасно е, че тези паразити се въвеждат в дебелината на кожата. В този случай те не само я ядат, но и го използват за размножаване. Да се ​​отървем от тях е много по-трудно от грижата за кожата.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от паразитите, нашите читатели съветват Intoxic. Той задейства отново процесите на имунната защита на тялото, извършва детоксикация и сложно пречистване на тялото от телата на паразитите и техните карантии.

Прочетете повече тук …

Много е важно възможно най-скоро, за да се диагностицира заболяването и да се започне лечение нея

Тези същества, които живеят под кожата, да доведе до развитието на паразитни дерматози.

Те включват:

  • филирит;
  • краста;
  • dracunculiasis;
  • анкилостомидоза;
  • шистозомиаза;
  • Cysticercosis.

Някои протозои, като трихомонада, също могат да причинят кожни лезии. За лечение на такива дерматози е необходимо дълго и постоянно - основният проблем тук е да се постави правилната диагноза. А диагнозата често е трудна, защото симптомите на заболяването могат да наподобяват вътрешно органно увреждане или алергична реакция.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от паразитите, нашите читатели съветват Intoxic. Той задейства отново процесите на имунната защита на тялото, извършва детоксикация и сложно пречистване на тялото от телата на паразитите и техните карантии.

Прочетете повече тук …

Drakunkulez - неприятни Cyclops

В противен случай този паразит се нарича рища. Dracunculiasis се причинява от кръгли подкожни хелминти, които при възрастни могат да изплашат размера си. Женският Dracunculus medinensis нараства до 32-120 см в зряла възраст.

В допълнение към хората, те могат да паразитизират кучета и котки. В Евразия rishta се среща в Централна Азия. Но най-често това е типично за страни с тропически климат. Там туристите също се заразяват.

В противен случай този паразит се нарича рища. Dracunculiasis се причинява от кръгли подкожни хелминти, които при възрастни могат да изплашат размера си

Те попадат в тялото заедно със сурова вода. След 1-2 седмици ларвите започват да се движат през тялото и след 48 дни попадат в подкожните области. Пълното развитие на индивидите се случва в рамките на една година. Най-често тези паразити се установяват в краката.

В резултат на живота на ларвите, върху кожата се образува подута ролка под формата на въже, последвана от балон, който може да нарасне до 7 см.Тя може да избухне, ако дойде в контакт с вода, и след това се появят нови ларви.

Усложненията на заболяването са:

  • развитие на контузии (липса на подвижност) на ставите;
  • възпаление на ставите;
  • гангрена;
  • Отравяне на кръвта - сепсис.

Поради разпространението на инфекцията, абсцеси и флегмон могат да се образуват върху кожата, което лесно води до обща инфекция на кръвта.

Лечение: за да се отървете от рищата, трябва да извлечете паразит от кожните тъкани. В този случай той може да бъде премахнат по няколко начина, ако дължината му е много голяма. Основното нещо е да не се разкъсва паразита.

Как да не се разболеете: Не пийте от открити водоизточници и избягвайте да се къпете във вода.

Dirofilaria: бомба със закъснител

Изключително неприятни са паразитите, които живеят под човешката кожа, способни да се заселят не само под кожата, но и в очите. Това е така наречената дирофилрия, женските достигат дължина 15-30 см, а мъжете 5-10.

Инфекцията се случва с помощта на комари. Фактът, че носителите на паразити са кучета и котки, и носители - комари, които, хапейки кучетата, носят ларвите от микрофиларии от тях на човек. Пълното развитие вече възниква под кожата на човек, което отнема много време - инкубационният период може да продължи няколко години.

Депофелията под кожата се депозира. Но понякога те могат да живеят в очите, което води до зрително увреждане и дори слепота

Дирофелия под кожата се депозира. Но понякога те могат да живеят в очите, което води до зрително увреждане и дори слепота. Смята се, че в 1/6 от всички случаи на премахване на очната ябълка е необходимо да се победи с този паразит. Под кожата, поради въвеждането на ларвите, се образува печат, който постепенно нараства и може да отнеме големината на яйцето.Уплътнението става червено и сърбеж. Той съдържа сгъната дирофилария.

Лечение: абсцес отвори хирургически.

Как да не се разболяват: е необходимо да се използва репелент.

Itch кърлеж: добре забравено старо

Itch кърлеж причинява краста - преди познатите 50 години болестта,.

кърлеж Sarcoptes scabiei микроскопичен размер 0, 3, 0, 4 mm установява в по-дълбоките слоеве на кожата. Той започва да разяжда си ходове, причинявайки по този начин непоносимата сърбеж.

Най-горният слой на кожата, той не ми хареса, защото беше прекалено стегнат и твърд. Акар се храни с човешки епител и снася яйца в нея. По време на двумесечния си живот, женската снася десетки яйца.

Предпочитани дестинации поражението на подкожни паразити - ръцете, стъпалата на краката, бедрата, космически завои, странични бедрата, гърдите, подмишниците, гениталиите. При децата често акарита се установява в космите.

Itch кърлеж причинява краста - болестта, преди познатите 50 години

Определя краста лесно: върху кожата са видими сърбеж движи като линии (те са добре да настъпи след третиране с разтвор на йод), сърбеж и кора на земята надраскване, мехурчета - Папули, обриви, особено в областта на лактите. Сърбежът е по-лошо през нощта. Усложнения краста - появата на циреи, дерматит, екзема, импетиго (блистери). Ексварвациите се случват през есенните месеци.

Заразяването става чрез директен контакт, чрез използване на общи предмети, хигиена, чрез облеклото.

Лечение: да се освободи от краста кърлеж може да се използват сяра мехлем, които трябва да се използват в рамките на една седмица. Добри резултати са получени при използване на сярна киселина и солна разтвор сапун.Тази процедура се повтаря на всеки три дни. За да почистите кожата, направете сапун и сода, използвайте салицилов маз.

Антибиотиците се използват само в случай на екстензивни лезии и инфекция на кожата.

Важно е да се дезинфекцира напълно - да се вари всички спално бельо и дрехи. След това трябва да изгладите всичко от двете страни.

Как да не се разболеете: Спазвайте правилата за хигиена, редовно измивайте ръцете си и избягвайте контакта с заразените.

Филариотоза: южен посетител

Тези паразити под човешката кожа - нишковидни нематоди - са често срещани в Африка, Азия, Южна Америка. Може да се заразите след ухапване от насекоми-кръвопийци. Болестта се развива достатъчно дълго (до 7 години).

Първоначално може да има уртикария и треска, които почти никога не обръщат внимание. След няколко години, кожата е засегната - екзема, язви, папули, брадавици, обриви, възли. Ако има сънливост, неразположение, треска, главоболие, диагнозата се улеснява.

Тези паразити по кожата на лицето - източен нематоди - често срещани в Африка, Азия, Южна Америка

усложнения на болестта могат да бъдат артрит, проблеми с очите (до глаукома и катаракта).

Лечение: Използва се дитразин (хетразан).

Как да не се разболеете: Защитете се от ухапвания от насекоми.

Подкожните паразити (видео)

Шистозомиазата: кожата под заплахата от

причинно Шистозомиазата червеи, които живеят във водата. Тя може да бъде заразена от плуване в реки и езера предимно в страните от Азия и Африка.

Гринуитурната шистозомиаза засяга кожните и урогениталните органи. Основната проява е дерматит, сърбеж, обриви. При шистоматозата може да се установи нощно изпотяване и увеличение на черния дроб, признаци на бъбречно увреждане.

пикочните шистозомиаза засяга кожата и урогениталните органи

Лечение: са били успешно използвани антимонови лекарства.

Как да не се разболееш: не плувай в постоянна вода в тропически страни и пийвай без вода.

Cysticercosis: Свинско Вериги

Cysticercosis се причинява от хелминти - ларви от свинска верига. Тези кожни паразити при хората се развиват в резултат на падащи части от веригата с храна или вода.

Те могат да се заселят в различни части на тялото - в мозъка, очите, вътрешните органи, мускулите и в кожата.

Живите кожни паразити се развиват под кожата в продължение на години. Те могат да бъдат показани чрез безболезнен оток и неоплазма, които стават гъсти през годините.

Местоположението на локализацията им е областта на раменете, гърдите, дланите. Понякога се развиват уртикали.

Лечение: Хирургично отстраняване и употреба на антипаразитни средства.

Как да не се разболеете: Не яжте сурово месо, не плувайте в замърсена вода, спазвайте правилата за хигиена.

Подкожните паразити могат да причинят много проблеми и да причинят сериозни усложнения, опасни за здравето. Поради това е много важно диагнозата да започне възможно най-рано и да започне лечението.