Речовини, за допомогою яких можна морити тарганів

Січень 2019

Відео: Pablo Escobar el terror,DOCUMENTALES,NARCOS,CHAPO GUZMAN (Січень 2019).

Anonim

Много хора се сблъскват с подобен проблем като хлебарки. Появата на неочаквани гости носи много неудобства на собствениците на жилищни помещения. Хлебарките - е преди всичко знак на нехигиенични условия. Но не само носи неудобства този квартал.

Основната опасност за хората е, че тези насекоми се движат в канализацията, контейнери за отпадъци, тавански помещения за събиране на тялото си няколко различни бактерии и микроорганизми. На техните корема и краката разрешава спорове гъби, яйца на червеи и бактерии. Прониквайки в хола цялата "чар" се прехвърля на външните продукти, маси и плотове в кухнята, хляб кошчета и отворен през цялата лесно достъпен.

Хванати за хранителни яйца от червеи и бактерии, които представляват заплаха за човешкото тяло. Като хванат по този начин, пациентът не може дори да предполагам откъде е дошло.

Методи за справяне

В днешния свят има много начини за борба с тези опасни носители на инфекции. Но първо, нека разгледаме какво се страхуват най-много от всички хлебарки.

се появи на Земята преди изчезването на динозаврите и до днес, тези насекоми имат уязвимости. Ето три условия, при които те умират:

 1. При ниски температури - 5 ° C
 2. Липсата на достъп до вода
 3. Не може да се получи брашно

разгледа и трите варианта, като отбелязва, че, можете да се отървете от насекомите.

Хлебарки (пуруши) хладнокръвни насекоми и студ върху тях действа злокобно. При температура от + 5 ° С те изтръпване при - 5 ° С в продължение на половин час убиват хлебарки, и когато - 7 ° С по-малко от живи минути и умират. Но високите температури са фатални за тях.

Като се има предвид, че се нуждаят от хлебарки храна и вода, може да създаде трудности в снабдяването им, а именно

 1. Старателно избършете всички повърхности, които могат да паднат или да останат мокри.
 2. Не позволявайте изтичането на кранове, отстранете кондензата от тръби и прозорци.
 3. За поливане на цветя, за да изберете сутрешните часове, тогава водата може да абсорбира напълно.
 4. Боклуците трябва да бъдат изваждани всяка вечер, кофата трябва да се измие добре и да се изсуши.
 5. Не оставяйте мръсни чинии след хранене с остатъци от храна, както правя почистване в кухнята и в места за хранене, като не оставя трохи по пода и плотове.

Примамки за хлебарки

Как могат да бъдат убити хлебарки с помощта на специални инструменти? Ние ги разделят на категории:

 1. примамки и капани
 2. Спрейове
 3. течни концентрати (гелове)
 4. Инсектициди

примамки - един от най-просто и лесно достъпен начин за борба с насекоми. Най-често стръвта се приготвя у дома, като се използва борна киселина и хранителни добавки. Неговата миризма привлича хлебарки, а вкусът на храната, пруските умират в близко бъдеще. Основното условие за използване на примамки е пълната липса на достъп до вода, по-долу е списък на рецепти за такива примамки.

 1. Най-лесният начин е да се купи прах от борна киселина в аптеката и да се помогне на насекомите в местата им на натрупване.
 2. Сварете един картоф, каша, добавете сурово яйце и борна киселина на равни части. Добре е да се смесва всичко, да се правят малки топки от получената маса и да се оставят да изсъхнат.Изсушете сухите топки във всички налични места за хлебарки.
 3. Ние произвеждаме от 2 варени жълтъка, 40 mg борна киселина и една чаена лъжичка смес от слънчогледово олио. Внимателно разбъркайте всичко, завъртете топките с диаметър 3 см. Те трябва да бъдат разложени на пода и местата за натрупване на насекоми.

Капани от хлебарки

Можете да убивате хлебарки с капани. Те, заедно с примамките, се използват както за сложни, така и за унищожаване на насекоми за еднократна употреба. Те са удобни за поставяне на хоризонтални и вертикални повърхности с помощта на специални велкро. Вътре в капана се доставя отрова, която след това се носи от хлебарки и заразява други. В резултат на това насекомите масово изчезват.

Използва се за унищожаване на насекоми и капандури, изработени от картон с вътрешна лепкава повърхност. Всички те имат няколко входни отвора, които допринасят за масовото проникване вътре, където се намира стръвта. Прилепнали, насекомите са обречени да загинат. Такива адаптации са абсолютно безобидни за хората и животните.

Хлебарки могат да бъдат убити с ултразвукови капани или страшители. Състои се от устройство, излъчващо вълна с определена честота и имащо индикаторна светлина, показваща работата на устройството. Такива капани се инсталират в стая с площ до 80 квадратни метра. Хлебарите започват да напускат стаята не веднага, но след няколко дни. Не се страхувайте от масивния вид на насекоми - това е първият знак, че репелерът работи и скоро насекомите ще напуснат къщата.

Но не изтръгвайте уреда след изчезването на насекомите. Препоръчва се да оставите я още няколко дни, за да предотвратите появата на нови хлебарки.Също така е забележително, че ултразвукови вълни засягат не само Prusak, но и комари, midge, и мишки. Такова устройство може да служи за дълго време, това не е вредно за здравето на хората и домашните животни, завладяващ и лесен за употреба, тих и нямат мирис след тяхното прилагане, не е необходимо да се почистват.

Спрейове от хлебарки

В допълнение към капаните и примамките, хлебарки могат да се пръскат с различни спрейове. Има няколко препоръки за неговото използване. Ето един от тях, базиран на опита.

Хлебарките обикновено напускат укритията си, а вечер и през нощта, така съветват вечерта разпределени на леснодостъпно място за вкусна стръв като сирене, колбаси или риба и изключване на осветлението. Остава само да се изчака появата на хлебарки и бързо да се включи светлината, като се запази кутията за пръскане на готовата. Сега бързо поръсете колкото се може повече насекоми.

Когато използвате спрейове, винаги трябва да използвате всички мерки за безопасност.

 1. При работа със спрея е строго забранено да се пуши и да се яде храна, вода и други напитки.
 2. Ако веществото попадне в лигавицата и очите, изплакнете незабавно с течаща вода.
 3. Ако възникне дразнене на кожата или признаци на алергия, обърнете се към лекар за съвет.
 4. Не изгаряйте и не разглобявайте цилиндрите, тъй като тяхното съдържание е под налягане.
 5. Следвайте правилата за хигиена след обработката на апартамента, измийте ръцете и лицето си със сапун

Но има и недостатъци. Една такава е предварителната подготовка на стаята. Точно както аерозолите не убиват яйцата на насекомите, трябва да изгорите насекомите след известно време отново.

Предимствата от използването на спрей включват бързото унищожаване на Prusak, ниска цена, няма нужда да се мокро почистване след прилагането му.

гелове и течни концентрати са подходящи за борба с хлебарки, тяхното въздействие е много добри "Fumitoks." - инсектициден гел нарушава нервна система на насекомите. Лесно се прилага в ежедневието, като се прилага само на повърхността. Гелът се измива с вода и не уврежда човека. При работа с него се използват същите предпазни мерки, както при пръскането. Беше получена положителна обратна връзка и такива общи наркотици като "Долокс", "Застрелятелна сила".

В заключение трябва да се каже, че най-важното правило в борбата срещу насекомите е чистотата. Изпълнявайки всички изисквания и съвети, дадени в тази статия, ще се освободите от неприятно съседство веднъж завинаги!