Симптоматика і способи лікування укусів постільних клопів

Лютого 2019

Відео: Як захистити собаку від кліщів (Лютого 2019).

Anonim

Бебетата са често срещани навсякъде. Техните ухапвания са доста болезнени и хапят хора, обикновено през нощта. Трудно е да се намери грешка. Това ектопаразит е много потаен начин на живот и перфектно прикрива присъствието си, криейки се в складовете на калъфи за мебели, в домакински уреди и други скрити места на човешкото око.

Някой дървеници хапят, но ухапванията не водят до значителен дискомфорт и мъжът за дълго време остава в неведение за появата в дома на ектопаразит. Някой, напротив, ухапа много наранявания и причинява сърбеж и раздразнение. И за някой, леглото на леглото се превръща в истинско бедствие, а ухапването им дава възможност за лечение в медицинска институция за помощ.

За да се определи дали даден дом легло бъгове ухапвания трябва внимателно да се проучи и да сравните идентифицирани симптоми са характерни симптоми на дървеници. Като правило ухапването изглежда стандартно, но симптомите могат да бъдат различни.

Bites от дървеници - това са първите признаци на появата на ектопаразити в корпуса

Симптоми на ухапвания от

Всяка година броят на хората, които са били ухапани от дървеници, непрекъснато нараства. Повечето хора знаят как изглежда този ектопаразит.Дървеница ухапвания не са много болезнени, и степента на дискомфорт, зависи от степента на чувствителност на всеки индивид, както и на броя на паразити. Ухапването на бъбреците е първите признаци за появата на ектопаразити в жилищните помещения.

Основните симптоми, които характеризират ухапване от насекомо, разположени на една маса, по-скоро гъста подреждане на ухапвания от всеки друг. Групираните ухапвания се характеризират като признаци, потвърждаващи наличието на ектопаразит в жилището. Като правило, ухапването на тези вредни насекоми се намира на човешката кожа на една линия.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Типично е количеството кожни лезии. Ухапването на една грешка се състои от няколко пробиви на кожата, разположени на малко разстояние една от друга. Характерни признаци също са във времето на хапване. Освен това, симптомите могат да се обявят и включват тежко сърбеж или изгаряне на увредената кожа. Ако човек ухапани от дървеници, а не други ектопаразити, могат да се появят следните симптоми:

 • прекъснат зачервяване наподобяващ следа;
 • Сърбеж или изгаряне в мястото на ухапване;
 • Захапването придружава значително подуване.

е типично сърбеж или парене на мястото на ухапване

дървеници захапка в определено време, и ухапвания се характеризират с усукваща.

Може да се интересуват от една статия, в която се говори за общи пътища на дървеници в апартамента.

Как и в кое време бъгът ухапва

бъговете нежно ухапване за един човек. Като правило, ектопаразитите хапят през нощта, по време на сън, когато човек не е в състояние да реагира бързо и да почувства първите симптоми.

Ако ухапването се извършва през нощта и има характерен външен вид, тогава е възможно с голяма степен на вероятност да се предположи, че ухапването е ухапан от човека, а не от други ектопаразити.

Буболечките са много опасни за малките деца, които ектопаразитите могат да хапят в съня си. Тежкия сърбеж или алергия може да направи детето неспокойно и почти напълно лишено от сън. Освен това ухапванията на ектопаразитите са достатъчно силен психотрамус фактор за крехката психика на детето.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  Как да открием бъгове (видеоклипове)

  Възможни последствия

  Ектопаразитите хапят човек доста често. Необходимо е да бъдете подготвени да предотвратите възможни последици, които могат да бъдат реакция на захапването на леглото.

  Най-опасните последствия, които могат да възникнат, ако човек бъде ухапан от бъгове, се проявяват при хора, особено чувствителни към ензимите, освободени от ектопаразитите. Има случаи, когато ухапване причинява анафилактичен шок при човек.

  Сред тежките алергични реакции, които са много опасни за човешкия живот и здраве са следните:

  • ерозия на кожата;
  • появата на силно подуване в района, където е била причинена ухапването;
  • затруднено дишане, състоящо се в мускулни спазми на бронхите;
  • хиперемия, причинена от преливане на кръвоносни съдове в района, където се ухапва;
  • Гадене и прималяване.

  Несъмнено такива прояви са от един вид и изискват незабавна намеса на медицински услуги.

  Сред тежки алергични реакции отнася затруднено дишане, състояща се от мускулен спазъм на бронхите

  Аварийно действие

  Първото събитие, което трябва да се извърши при откриване на грешки ухапвания легло или други ектопаразити, за обработка на място на кожни лезии с вода дезинфектант сапун или водороден прекис. допълнителни дейности зависят от степента на увреждане, и могат да включват използването на следните средства:

  • прикрепване на мястото на ухапване от балон с лед;
  • максималната честота на триене на повредената кожа с оцет;
  • приложение на компреси на основата на силен черен чай;
  • лечение на увредена кожа с разтвори, съдържащи алкохол;
  • използване на стандартни лосиони с отвари на лечебни билки, които могат да включват лайка, низ или жълт кантарион;
  • много ефективно смазване на рани на кожата с сок от алое;
  • добре елиминира сърбежа и намалява дразненето на концентриран разтвор на конвенционална сода за хляб;
  • проява на тежък оток или подозирани алергии трябва да антихистамин и се консултирайте с дерматолог.

  Много ефективно смазване на кожни рани от хапещи насекоми алое

  В допълнение, има случаи, добавяне на вторична инфекция, която прониква през наранена кожа. За да се предпази от тези усложнения е препоръчително след почистване на жилото на водороден пероксид на раната наложи хидрокортизон мехлем или балсам е добре известно на всички "виетнамски звездичка."

  Един добър резултат се постига чрез прилагане на мехлеми "Ofloderm" или "Akriderm" , които включват антибиотик облекчава възпалителния процес. Дерматолозите препоръчват да се вземе специално лекарство "Tsindol" , което изсушава раната и облекчава неприятното усещане. Препоръчително е да се използва специален балсам "спасител" , който бързо премахва подпухналостта, елиминира болката и изгаря на мястото на ухапване.

  Силната реакция при ухапване на бъбреците от леглото изисква използването на калциев глюконат и тауевел в инжекции.

  Методи за защита от ухапване на бъгове

  Биберонът на кучетата съзнателно получи такова име. Най-често се срещат в спално бельо или по-скоро под матраци и възглавници. В допълнение, ектопаразитите могат да се скрият в гънките на дрехите, както и в пукнатини на пода и мебелни предмети. Те могат да бъдат донесени с вас от почти навсякъде по света. Поради тази причина е необходимо след пътуването да се разтеглят всички дрехи при максимално допустимия температурен режим и да се обработват пътните чанти с оцет или амоняк.

  Как да се отървем от буболечките (видео)

  Препоръчваме ви да прочетете статията "Всичко, което трябва да знаете за бъговете за легло".

  Добър превантивен инструмент е поставянето в апартамента на торбички за торбички с горчив пелин или тъпан. Преди употреба тревата трябва да бъде напълно изсушена. Не забравяйте редовното проветряване, мокрото почистване и най-честата употреба на прахосмукачката.