Симптоми і лікування лобкового педикульозу

Січень 2019

Відео: Лобковый педикулез (вшивость): определение, причины, симптомы, лечение, обработка больного (Січень 2019).

Anonim

Полово въшки - изключително неприятно заболяване, което не е да се каже. И все пак е необходимо да разберете основните му симптоми, навреме, за да откриете такъв деликатен проблем и да бъдете напълно въоръжени.

Какво представлява това заболяване

Pubic pediculosis е една от формите на педикулоза. агенти причинители са срамни въшки - човешки паразити, които се хранят с кръв, и населяват тялото на господаря си. Има такава болест при мъжете и жените, но при по-силния пол се диагностицира по-често.

И това е свързано с факта, че срамните въшки живеят в космите, разположени на гениталиите, както и повечето жени да се отървете от тях. Но смятат паразити могат да бъдат открити в миглите и веждите, както и в подмишниците. Между другото, второто име на това заболяване - въшливост пубис, тя често се използва в медицинската практика.

ли е опасно заболяване

педикулоза пубис или педикулоза пубис, симптомите на които са описани по-долу, не може да се дължи на опасни заболявания. Да, причинява сериозен дискомфорт и значително влошава качеството на живот, но не може да доведе до сериозни последици. Най-значителната заплаха е рискът от развитие на алергична реакция към вещества, въведени от насекоми под кожата по време на ухапване.

Ако приемем, че въшливост пубиса симптоми често провокират кожни надраскване, той може да престане да изпълнява своята бариерна функция, което води до разпространението на инфекции, а не е само разочароващ, но и много опасни, особено за жените, които планират бременност.

Въпреки че тялото на мъжете патогени чрез увредена кожа също е доста в състояние да проникне. И затова е толкова важно да започнете лечението навреме, което може да се направи у дома.

Как е срамната въшки

Главният път на предаване - сексуално. Но това може да се предава и чрез използване на общи предмети или продукти за лична хигиена, като сапун или кърпи.

Проявите

Признаци на болестта, като срамните въшки не могат да бъдат пренебрегнати, дори у дома си, защото те се произнасят и почти от първите дни на инфекция, тъй като въшки започват да хапят веднага, веднага след като есента в организма гостоприемник (всички те се нуждаят две до три хранения на ден).

Основните симптоми на педикулоза:

 • Тежък сърбеж. Обикновено, ухапвания могат да нанесат значителни дискомфорт, лезията силно надраскани.
 • Ако разгледа внимателно кожата на възможните места на паразити локализация (пубиса, в перинеума, около ануса, между миглите до челото област и под мишниците), можем да видим едва видими следи от ухапвания, които приличат на малки дупчици.
 • Веществата, въведени по време въшки ухапване, може да предизвика алергични реакции, и те са най-често се проявява като зачервяване на кожата, зачервяване, обрив.
 • Ако списъкът с въшки вторични симптоми, свързани с последиците от тежка надраскване, може да се отбележи значително увреждане на кожата. На мястото на ухапване може да се появи ожулвания или отворени рани, които образуват коричка, а след това се стяга. И ако инфекцията попадне в повредата, тя може да предизвика появата на абсцеси.
 • по-внимателно вглеждане засегнати области (като у дома си и можете да използвате лупа или лупа) и можете да видите очевидни зрителни симптоми, което е, и паразитите себе си. И как изглеждат публичните въшки? Възрастните са леки - кафяв или сив цвят, което след получаване на кръвни порции променен на кафяв или бордо. Размерите на тялото достигат само 2-3 милиметра. И нита (т.е. яйца на насекоми) изглеждат като малки бели - прозрачни зърна, определени от специално лепило състав на космите (често в основата си).

Диагностика

Ако забележите симптоми на срамните въшки, незабавно се консултирайте със специалист, а именно с дерматолог. Тя ще анализира вашата жалба, да извърши задълбочена проверка, ако е необходимо, ще се на анализа на една малка част от кожата (за предотвратяване на опортюнистични инфекции). Въз основа на резултатите от диагнозата, лекарят ще достави окончателната точна диагноза и ще предпише подходящо лечение.

Как за лечение на

Полово въшки - Лечение на болестта може да се извърши в дома, но е препоръчително да се използват инструменти и техники, предписани от лекар.

Как да се отървем от пубиските въшки? Всички методи на борба могат да бъдат разделени на две основни групи.

Механична екскреция

механично отстраняване на срамните въшки включва отстраняването им от повърхността на тялото. Първото нещо, което да се направи - е да се обръсне цялата коса в местообитанието на паразити, което е, в гениталната област, ануса и перинеума, както и в подмишниците. Тогава насекомите просто няма да се скрият и веднага ще ги забележите и бързо ще ги отстраните.

Разбира се, веждите и миглите трябва да останат.Но се борете с пинсети и огледало (за предпочитане с функция за уголемяване, за да не пропуснете нито един вредител) и продължете да извличате ницове и въшки. Яйцата на такива насекоми са здраво закрепени към космите, така че те ще трябва да се опитат да ги разделят.

За да не се повреди космените фоликули може да бъде предварително обработен мигли и вежди, например, алкохолен разтвор или топла вода с добавяне на оцетна киселина (това отчасти ще унищожи черупките). Но уверете се, че съставът не пада в очите ви, в противен случай ще има усещане за парене.

Използване на специализирани инструменти

В аптеката можете да намерите много средства, с помощта на които се извършва лечението на педикулозата, включително и на публиката. Предлагат се под формата на концентрирани емулсии, кремове и шампоани.

Преди да използвате някакво лекарство:

 • Първо се консултирайте с дерматолог.
 • Второ, внимателно прочетете инструкциите.

Лечението в дома може да се направи с помощта на:

 • Шампоани "Pedilin", "Veda", "Nock", "Paranita".
 • Кремове "Nix" или "Nittifor".
 • Емулсии "MediFox" и "Avicin".
 • Спрейове "Pax", "Nyuda".

Предотвратяване

За да не се сблъскате с този чувствителен проблем, достатъчно е да спазвате прости превантивни мерки:

 • Не правете секс с непознати хора, това е изключително опасно!
 • Спазвайте правилата за лична хигиена и редовно проверявайте гениталиите.
 • Косата в интимните места и подмишниците е добре обръснат. Това важи особено за жените.
 • Използвайте само вашите лични хигиенни продукти и консумативи.

Грижи се за себе си и за вашето здраве, така че никога да не се срещате с публични въшки.И ако проблемът вече съществува, започнете лечението.