Чим труїти тарганів в квартирі самостійно

Січень 2019

Відео: Як вивести тарганів (Січень 2019).

Anonim

появата на хлебарки в апартамент е проблем за тези, които поне веднъж в живота си, изправени пред подобен проблем. От това да отрови хлебарки в апартамент сами - неотложен въпрос в тази ситуация. Факт е, че дори единични екземпляри, които се виждат в кухнята или в банята, свидетелстват, че някъде другаде техните роднини се крият.

Тези насекоми се характеризират с неконтролируем апетит и скорост на възпроизвеждане. За комфортно съществуване те се нуждаят от в къщи:

 • Изобилен храна
 • Heat
 • Влага
 • Darkness

Всичко това е в частни домове и апартаменти в града. Те имат достатъчно влага, която се запазва в саксии за цветя и те не се пренебрегват дори за хартия в търсене на храна.

Self отървете от хлебарки

Хлебарките преминават от един апартамент в друг през вентилационните тръби, боклук, през пукнатините в тавана между етажите. Възможно е да се избегне такова масово разпространение само чрез ефективно лечение на цялата къща. Можете да се обадите на SES, но не винаги изисквате участие на професионален персонал на тази услуга.

Съвременните средства за борба с различни насекоми са гарантирани, че ще помогнат да се отървете от нежеланите "съседи" у дома. Но сред многото инсектициди, трябва да изберете най-ефективните средства. Тогава да отровиш хлебарки? Изборът на средствата зависи от какъв вид хлебарки се появяват в хола.Отровни хлебарки у дома, които могат да бъдат вредни за здравето и причина за провал на домакински уреди, които можете да използвате:

 • Спрей
 • Гелове
 • Аерозолните
 • Sticky капани
 • Прахове отровен ефект

Специално внимание заслужават средствата на хората, без да оказват отрицателно въздействие върху хората и техните домашни любимци.

Химикали за унищожаване на хлебарки

За да отрови хлебарки в апартамент? Справяне с такъв проблем като външния вид в апартамента на големи хлебарки, можете сами, без да се прибягва до помощта на специални услуги. За да направите това, достатъчно е да изберете един от предлаганите инструменти и след като сте прочели инструкциите, продължете с обработката на къщата. Можете ефективно да използвате химикали, сред които аерозоли:

 • Reid.
 • Раптор.
 • Дихлорвос.
 • Чиста къща.

Използването на аерозоли и спрейове изисква предварително почистване. Използването на тези лекарства има редица характеристики. Едно от най-значимите - ефективно унищожаване е възможно само за отделни индивиди. Невъзможно е да се постигне масово унищожаване чрез аерозоли и спрейове.

Това означава, че използването на такива средства е само в случаите, когато за пръв път в апартамента са били наблюдавани хлебарки. Преди пръскане на инсектицида, най-добре е да носите маска или респиратор, за да избегнете отравяния. Съвременните аерозоли практически нямат миризма, но съществува риск от силно отравяне. Това състояние е опасно за хората и домашните любимци. Всички живи хора трябва да напуснат помещенията преди да започнат лечението.

По време на обработката е най-добре да приложите композицията към отоплителните тръби и захранването с гореща вода, обработвайте повърхността на задния капак на газовата печка.Струва си да се обърне внимание на обектите и комутаторите. Освободени от рафтовете за храна на кухненски шкафове и празни гардероби също могат да бъдат ефективно третирани с инсектицид.

Повечето от изброените продукти след изсушаване на повърхността на мебелите са най-тънкият филм, който запазва свойствата на отровата.

GET е първият от най-аерозолите и спрейове от последно поколение. Използва се от SES за обработка на помещения. Активната съставка в състава й е хлорпирифос 5%. Нейната особеност се крие във факта, че тя запазва основните си свойства в продължение на 6 месеца от момента на пръскането. Това ви дава възможност да се самозапалвате насекоми в ранните етапи и да защитите дома си.

Дихлорвос е популярно лекарство. Не всички видове инсектициди имат приятна миризма. Какво не може да се каже за ефективността. Резултатът от правилно приложения дихлорвос е неизбежно положителен. Пръскането на това, което е известно на всички около къщата означава, че можете да се отървете не само от хлебарки. Дихлорвос има вредно въздействие върху оси, мравки, бълхи, бъгове.

Какви са професионалните отравяния на хлебарки? SES отрови насекомите с различни химични агенти. След като това лечение на насекоми няма да бъде дълго време. Ето защо, ако не сте се справили с тях сами, обадете се на SES.

Гел от хлебарки

Гелове привличат вниманието на потребителите чрез факта, че не миришат на аерозоли. Средствата за гел, които съдържат отровни вещества, не могат да отрови човек и да нямат отрицателен ефект върху домашните любимци. Преди да започнете обработката на жилищните помещения, няма нужда да изнасяте кучета, котки, хамстери или аквариумни риби.Гелът също не е опасен за децата.

Прилага се на различни повърхности в най-недостъпните места, където децата не могат да стигнат, но където хлебарки с удоволствие ще се скрият. Опаковката съдържа специално изработена спринцовка, с която гелът се нанася върху всяка повърхност. За да направите това, трябва да нарисувате пунктирана линия по пътеката, която бе изработила.

Отличителна черта на гела е способността да се постигне масова смърт на насекоми 10-14 дни след прилагането на продукта. Фактът, че една хлебарка, удря крака гел, се е самоубил, защото по време на почистването яде парчета от гел с токсично вещество, но не и преди да носи лепкав гел, на мястото, където живее колонии. Важно е ефективно да се преработи след 10 дни. През това време нимфите ще пуснат ootheca и нови млади хлебарки ще излюпват от яйцата. Като се има предвид съзряването и появата на нови индивиди, не можете да отложите повторното третиране.

Един от популярните и търсени гелове за хлебарки е Globol. Той е изключително ефективен и в същото време напълно безопасен за възрастни и деца. Globol не е страшно и домашни любимци.

Друг популярен инструмент е MaxForce Ultragel. Той е абсолютно безопасен за хора и животни, но смъртоносен за вредни насекоми. Неговите качества са такива, че този гел се препоръчва за употреба в детски институции, болници, обществени столове. Цялата колония от хлебарки изчезва след 2 дни и ефектът от отравяне продължава още 2 месеца.

Аерозоли

Аерозоли - е най-популярните инструменти, използвани от жителите на удобни апартаменти, с цел да се унищожи хлебарките, веществото идентифицирана като средното ниво на ефективност.Как да отрови хлебарки с аерозол? За пръскането ще е необходимо да се освободят помещенията, да се осигури достъп до най-недостъпните места, да се освободят рафтовете на шкафовете, да се махат продуктите, да се изолират домашните любимци.

Спрей аерозола в празна стая, като внимателно третира всички тъмни и топло места. Особено внимание трябва да се обърне на тръбите в банята, под мивката в кухнята, местата, където остават трохи и храна.

След обработката стаята е затворена за няколко часа. Не се препоръчва да отваряте вратите в апартамента в рамките на 4 часа. След това трябва внимателно да проветрявате стаята, да измивате с топла сапунена вода работната повърхност на кухненската маса и мястото за съхранение на храна.

Можете ефективно да инфектирате насекомите с Raid. Това е средство да се гарантира смъртта не само на възрастните, но и на младите хора. Унищожава яйцата на хлебарки. Този ефект се постига благодарение на факта, че съставът на аерозола включва няколко отровни вещества с различен спектър на действие.

Други аерозоли не гарантират смъртта на яйца, което означава, че е необходимо отново да се оформят хлебарки не по-късно от 5 дни след първото пръскане на отровата. Изоставените яйца могат да бъдат разположени зад первази и в най-малките пукнатини. Следователно повторното третиране на къщата трябва да се извършва със специални грижи.

Рапторът е без мирис и перфектно се справя с неговите функции. Съставът на този продукт включва няколко от най-силните инсектициди, след като пръскането е, че смъртта на насекомите в апартамента е гарантирана. Аерозол чиста къща изисква използването на маска, гумени ръкавици, очила и защитна рокля.Това е необходимо, за да се предотврати навлизането на отровите в кожата и лигавиците. Комплектът включва дълга тръба, през която е възможно ефективното прилагане на отровния агент зад перваза и най-отдалечените ъгли. Това помага да се постигне най-цялостното и ефективно лечение, което ще доведе до пълното унищожаване на хлебарки на закрито. Преработката на къщата се извършва от 2 до 3 с интервал от един месец.

Прахове

Правилното използване на прахообразни отровни вещества в борбата срещу вредните насекоми е получило мързеливо признание и одобрение от страна на потребителите. Такива средства се прилагат на местата, където има задръствания на хлебарки или често има трохи от хляб или други остатъци от храна. Wading на вода, насекоми оцветяват крака и облегалката отрови на прах, последвано от тяхното почистване, те поемат микроскопични частици прах и умират след известно време.

Основното предимство на праховете е фактът, че хлебарките донасят отрова до местата за селище. Те разпръскват по-добре праха, разклащат ги на своите роднини и също преглъщат малките частици от отровната субстанция. Има отравяне на хора, които не са били в контакт с праха. Те загиват, без да напускат света.

Достойнството на праха за хлебарки е абсолютна безопасност на хората и домашните животни. Най-известният прах за унищожаване на хлебарки е борната киселина. Въз основа на варено яйце жълтък направи сместа с борна киселина, търкалят малки топки от него и да ги слагат в места, които се посещават от насекоми в търсене на храна. Основното условие за постигане на положителен резултат е липсата на вода.Яйчния жълтък се превърна в чудесна стръв за тях. Те ядат топки и умират в резултат на отравяне.

Друг ефективен прах е peretrum. Това е състав, направен на базата на натрошени цветя от лайка лайка. Много популярно средство за използване на силно ароматизирани масла:

 • Cedar
 • евкалипт
 • лимонова трева
 • Мелиса
 • Мента

Хлебарките не могат да понасят по силна и неприятна миризма и да напуснат мястото, на което са наети тези съединения.

Електрическите примамки и капани също имат възпиращ и разрушителен ефект. Но най-често наемателите на апартаменти или къщи, в които се появяват хлебарки, използват самозалепващи се лепкави капани. За да се създадат такива устройства, е необходимо да се приложи композиция на лепило върху лист хартия, поставяйки стръвта в центъра. Като се втурват към него, насекомите влизат в лепилото и вече не могат да излязат. В такива капани падат и възрастни и млади хора. Но напълно да се отървете от вредители с помощта на такива капани е невъзможно.

Изгубеният оток е източникът на яйца, от които се раждат нови хлебарки. Ето защо третирането на помещенията с помощта на SES беше признато за най-ефективно.