Чим труїти тарганів в общаге: доступні і ефективні засоби

Грудень 2018

Відео: Як вивести тарганів (Грудень 2018).

Anonim

Хлебарките - това е може би най-неприятните съседи в общежитието. Тогава да отровиш хлебарки в хостел? Хлебарките носят много неприятни болести. Те бързо се заселват във всички стаи, проникват в душ и в кухнята, развалят храната. Ето защо битката с чумата трябва да започне възможно най-скоро. Но не е толкова лесно да получите вредители от хостела. Основният проблем е, че трябва да действате заедно. Няма смисъл да се третира само една стая, ще е необходимо да унищожите насекомите най-малко на пода.

Всички средства за независима борба могат условно да бъдат разделени на две категории: закупени и популярни. Народните средства са боринова киселина и различни храни, които временно могат да спрат насекоми. Те ще помогнат по това време да изгонят вредителите от стаята, но те няма да се справят с проблема. Продуктите за магазин са широка гама от отровни лекарства и различни капани.

Полезни съвети

Преди всичко си струва да предприемете някои подготвителни мерки. За хлебарките по-малко атакувайте стаята, трябва да премахнете всички хранителни продукти и да ограничите достъпа до водоизточници. Това ще помогне по онова време да отблъснеш хлебарките.

Приоритети:

  • Животът на хлебарки е невъзможен без вода. Следователно водоизточниците не бива да се допускат. Мивки, подове, маси и шкафове трябва да бъдат сухи. Не оставяйте чаша напитки и отворете бутилки за една нощ.Локвичките на пода и на масата трябва да бъдат избърсвани. Ако има много хлебарки, най-добре е да се въздържате от мокро почистване за известно време или да разредете домакинските химикали във водата, за да измиете подовете.
  • Хлебарките са добре развито усещане за миризма. Те знаят точно къде е храната. Необходимо е да унищожите всички трохи, парчета храна, да затворите цялата храна в контейнер с капак. Необходимо е да почистите не само в стаята, но и в кухнята и в коридора. За да не се стигне до храната, можете да поръсите борова киселина около хладилника. Също така, можете да се отървете от хлебарки (макар и временно) с амоняк и лимон - насекомите не харесват тези миризми.
  • В допълнение към храната храната за хлебарки може да бъде хартия, кожа, дърво. Затова препоръчваме да свалите преносимите компютри, книгите и обувките, обвързани с кожа. Ясно е, че насекомите няма да навредят много на нещата. Но ще бъде неприятно да разберете сутринта, че страдащите бележки се опитват да изядат хлебарка.
  • Хлебарките привличат мръсотия, това е добре известен факт. Ако поддържате максимална чистота, най-вероятно вредителите ще живеят в стаите на съседите. Следователно е необходимо да се превърнете в перфекционист за известно време - да почиствате и почиствате колкото е възможно по-често. Особено внимание трябва да се обърне на боклука. Трябва да се измие и боклукът да се съхранява в специални торбички с крепежни елементи. Или можете да си купите кофа с капак.
  • Ако битката се развие през зимата, можете да извършвате чести излъчвания. Това, разбира се, не е много удобно. Но за времето на отпътуване от хостела се препоръчва да се отворят прозорците и да се остави стаята да замръзне. Хлебарите не понасят ниски температури и ще умрат.
  • Отделно, трябва да се каже, че физическите методи за убиване на хлебарки са неефективни.Ако ударите хлебарка, той с голяма вероятност ще оцелее. Ако наистина искате да убиете насекомо - трябва да сте сигурни, че хлебарът е мъртъв, и веднага да премахнете неговите останки.

Колективно примамване

За да се отървете от вредители, е необходимо да се съгласите със съседите и да започнем съвместен тормоз. Насекомите бързо се разпространяват в цялата достъпна територия. Следователно, те няма да могат да ги изтеглят само от собствената си стая - те непременно ще се завърнат. Необходимо е да се определи определена дата, в която ще бъде по-удобно да се извърши дезинсекция, да се закупят наркотици и да започне да се отрова. Аерозолните препарати са най-добри. Те могат да покрият голяма площ, освен това в магазините има средства с много достъпна цена.

Няма смисъл да се борят с вредителите с помощта на креда, гелове и капани. В общежитието има прекалено много стаи и коридори, хлебарките непременно ще се намират както подслон, така и храна. Поради това е необходима масова обработка. Само заедно, пръскайки отровата, можете да се отървете от насекоми за дълго време.

След това се провеждат подготвителните мерки. Стаите и коридорите, както и банята и кухнята трябва да се почистват, проветряват, измиват. Почистването е необходимо, тъй като след обработката подовете не могат да бъдат измити за няколко дни. Обърнете специално внимание на банята и кухнята. Те се третират особено внимателно и на първо място.

Преглед на наличните инструменти

В момента можете да намерите много различни наркотици в магазините, които можете да използвате в хостела. Помислете за най-достъпните и ефективни средства, чрез които можете да се отървете от вредители.

  • Гел Globol. Използвайте го като превантивен инструмент. Той може да се прилага и при сложно лечение, за да се намали броят на вредителите.Основното предимство: способността да се прилага гел върху пукнатини, цокъл и в труднодостъпни места. Важно е да актуализирате гела във времето и да се отървете от мъртвите насекоми.
  • Течен концентрат Вземете. Отличен за сложна обработка. Тя се различава от продължителните ефекти. Хлебарите не умират веднага, те носят отровни частици и се заразяват. Това е най-подходящото средство за борба с насекоми в хостела. С използването на високоскоростни наркотици, вероятно е някои хлебарки да не се отровиха и те ще останат живи. За дезинсекция, ще трябва да закупите пулверизатор.
  • Ламбда зона. Лекарството е подобно на предишното. Производителят твърди, че лекарството е без мирис и не причинява алергии. Страхотно за страдащите от алергии и високо чувствителните хора.
  • От превантивните мерки заслужава да се отбележат капаните Klinbeit и Solfisan. Те се отличават с достъпна цена и лекота на използване. Но си струва да си припомним, че гелове, капани и народни средства не могат да се смятат за истинска борба срещу насекоми. Трябва да отровите с течни препарати. Що се отнася до ултразвуковите капани, те са неефективни и трябва да бъдат изоставени напълно.

Ако следвате простите правила и се биете заедно, ще се отървете от вредители за дълго време. Само с цялостен подход ще бъде възможно да се оформят хлебарки от всички помещения.