Чим зняти набряк від укусу мошки - пухлина після укусу мошки у дитини

Лютого 2019

Відео: Коротко про головне. Що робити при укусі бджоли або оси (Лютого 2019).

Anonim

ухапване от MIDGE може да доведе не едно заболяване, така че, за щастие, не е често. Но почти винаги едно насекомо, или по-скоро слюнката му, причинява дълъг сърбеж, често има впечатляващ тумор. Ако не се лекуват и не правят нищо, тогава човекът ще почувства ефекта от 2-3 седмици.

Почувствайте какво да правите и как да се грижите у дома?

След като хората се чувстват ухапване от комари трябва да се дезинфекцират наранената повърхност с алкохол, ако лечението не се извършва в домашни условия и не разполагате с парите си за лечение, е необходимо да направите следното:

1. Промива ухапване - която може да се отстрани част от насекоми слюнката, не предотвратява появата на въздействия, които са подуване, сърбеж (това може да причини значително увреждане и възпаление на кожата), но е възможно да се намали всички споменати проявление, които улесняват лечението, премахването на оток;

2. Ако е необходимо да изсъхне място, щети атака комари, комари, е необходимо да се направи попивателна движения, но не търкайте, това ще увеличи сърбеж, подуване и увеличаване на по-нататъшна обработка не е бързо премахване на всички последици;

3. Натиснете надолу и затворете ухапването. Такова лечение предотвратява проникването на токсични слюнка комари в меките тъкани ще помогне да се премахват или частично отстраняване на подуване и възпаление;

4. Отнасяйте се с антисептичен разтвор (който трябва да се купуват възможно най-скоро) - това ще ви помогне да се отървете от възпаление на кожата и появата на раната. Лечението може да се извърши от Фурацилин, продаван във всяка аптека;

5.Ако човек чувства силен сърбеж, тогава трябва да вземете анестетично, антиалергично лекарство. Кой помага на тези, които могат бързо облекчаване на сърбеж, като по този начин предотвратява триене, което води до възпаление на раната на меките тъкани. Ако всичко се осъществи своевременно, премахването на отока може да не е необходимо (за неговото отсъствие).

Mote хапят снимка

Всяка снимка на щетите, която е предизвикала атаката мушиците това показва, че той представлява една точка в центъра на раната, около който почти винаги се забелязва зачервяване на кожата. Ако направите анализ се оказва, че в повечето случаи след ухапване се случва в крайниците и гръдния кош, главата по-рядко. Въпреки, че детето наруши ухапване от насекоми, често в очите, което го прави трудно да се излекува, тъй като причинява подуване на лицето, като реакцията може да попречи на дишането.

Захапката причинява синина, която се появява често се случва, че когато има множество атаки срещу тялото има една голяма обща червено петно, често силно сърби. То може да бъде, че има ухапване на едно място, и подуване, червени петна се появяват и се премества в друг, например, е била повредена от страна, и подути врата или тумор на врата е преместен на главата и работи напълно в рамките на 2-3 седмици.

Да премахнеш или да извадиш оток и тумор от бодлива муста?

За да премахнете тумор (независимо дали е око или друго място), на първо място трябва да се дезинфекцират Нанесената алкохол може да направи. След това е необходимо да се прилагат антихистамин мехлем, например, подходящ Fenistil гел е ефективна превенция на поява на оток, и ако се лекува око или друго място, където подуване е видно, че означава скорост на отстраняване на оток.

Ако не можете да го купите, след отстраняването на оток може да се осъществи присъединяване на студени храни за повредата.Можете да се отървете от подуването, като го натиснете с пръсти, като го натиснете с превръзка. За лечение на такива щети помага боровият алкохол, който трябва да се разтрива на всеки няколко часа. Премахнете, премахнете хормоналните маски против едем (хидрокортизон, синафлан).

За лечение на ухапване при дете?

Ако ухапването на ухапване се забелязва незабавно, то веднага трябва да бъде дезинфекцирано с алкохол. След това кожата на бебето може да се лекува с анти-възпалителен мехлем (Fenistil гел), като предотвратява появата на оток, ако ухапвания от насекоми, когато детето вече подуване, може да използват деконгестант мехлем (Trimistin, Triderm). Ако имате сърбеж, а след това ще ви помогне да премахнете мирото Fenistil, Ch'ing - дете след използването им няма да е желанието да се почеше ухапване, извадете превръзката и така нататък.

Алергия Лечение

Алергия към ухапване въшки може да се разпространи на дихателната система, врата в такива случаи, за да се отстранят ефектите на алергична реакция може само лекари, тъй като това е най-опасното сценарий. Алергиите могат да се лекуват с помощта на антиалергични лекарства Claretin, Diazolin, други. Обрив по кожата като възрастен и дете може да се третира с разтвор на сода (сода чаена лъжичка на чаша вода), в областта на окото не могат да се използват такива средства.

От ухапване на кърлежи сърбеж зачервяване и подуване какво да правя?

В такива случаи е необходимо да направите следното:

1. Приложете мазта облекчава сърбеж (Fenistil, Ch'ing сметана) - те помагат за отстраняване на такива атаки веднага, но човек трябва да doterpet хапят само леко се глади;

2. Превръзка с новокаин, ако искате да облекчи сърбежа в зоната около очите на бебето, на възрастен човек, най-добре е за лечение furatsilinom.

Как да премахнем подуването след ухапване на мустака от окото?

Ако дадено насекомо е причинило увреждане в областта на очите, за да премахнете сърбежа и подуването, е необходимо да направите следното:

1. Нанесете лед или друг студен предмет, увит със салфетка или кърпа (трябва да използвате стерилна салфетка);

2. Отстраняването на алергичните процеси ще помогне да се направят очни мазила Hydrocortisone, Dexamethasone;

3. Отстраняването на често срещани алергични симптоми се извършва от антихистамини, например Loratadine, Cytisin.

Какво представлява мехлем може бързо премахване на болката

мехлем от ухапване на MIDGE - Fenistil гела, ефективно блокира рецепторите за болка в случай на повреда, помага за предотвратяване на появата на подуване и сърбеж ostanavit.

Ако е необходимо да направите анестезия, по-добре е да използвате специална версия на Bepantin маз. Тези лекарства ще се справят със задачата, т.е. ще помогнат и ще запазят здравето на детето.