Поява тарганів в квартирі

Грудень 2018

Відео: Таргани почали боятися солодощів - science (Грудень 2018).

Anonim

Хлебарки в апартамента - насекоми, които са съседни на човек през цялата история на цивилизацията. И хората постоянно измислят средства как да се отървете от досадни измамници, а хлебарките се опитват да оцелеят и да получат опора на територията по всякакъв начин. Те са построени в нашите жилища и апартаменти, могат да пътуват с комуникации, в търсене на по-задоволително и топло място. Те не носят никаква специална вреда, а създават усещане за мръсотия и нехигиенични условия в жилището. Какви са причините за появата на хлебарки? За да се борите ефективно с тези вездесъщи насекоми, трябва да знаете откъде идват.

Как чудовища проникват в апартаменти

Чушките са социални насекоми, това е тяхната сила. Те се свързват помежду си с антени и са в състояние да предават информация в коя посока да се движат, за да развият нови територии. Защо се появяват хлебарки?

Има няколко начина, по които те влизат в домовете на хората.

Домашни комуникации

Любимо място на хлебарки в жилищни сгради - канализация, умивалници и въздуховоди. Благодарение на плоското тяло те могат да проникнат през тесни процепи в решетките в банята и в кухнята. Достатъчно от една бременна жена, че в 1 - 2 месеца в апартамента образува цяла колония от насекоми. Често във входовете може да видите картина, когато стената или пода се движат с много хлебарки.Откъде идват? Най-вероятно един от съседите отиде на атака срещу нежеланите "наематели" на апартамента си. В търсене на по-добър дял, те могат да се погрижат за вашия дом, а триковете да пресекат прага на хлебарки, повярвайте ми, достатъчно.

Вериги за търговия на дребно

Хлебарите живеят не само в апартаменти, те се умножават перфектно в хранителни магазини и супермаркети, особено в тези, които имат собствени кулинарни и сладкарски магазини. Направете покупка, можете да донесете у дома си 1 - 2 насекоми, които умело се крият в гънките на опаковките и опаковките. Месец по-късно тези насекоми ще бъдат толкова много, че ще спрат да се скрият. В допълнение към магазина, много насекоми могат да бъдат донесени с храна за раздяла или след посещение в някое от заведенията за обществено хранене. За хиляди години еволюция, хлебарките са се научили да овладеят майсторски нови територии.

От гостите - дом

Чучулистите често пътуват с куфари с неща. Те могат да правят без храна до 40 дни и 7 - 10 дни без вода. По този начин те могат да стигнат до апартамента от хотел, ваканционен дом, санаториум или от близки, които сте посетили. Ако апартамента има топло посрещане - изобилие от храна и вода, тогава насекомото ще започне да се размножава, защото не може да живее без общество като него.

Доставка у дома

Знак за момента - онлайн пазаруване. Това е бързо, удобно и икономично. Но тук е малко, което мисли, че има хлебарки на диспечерски бази и с покупка те могат да стигнат до вашия апартамент. Хлебарите са предпазливи насекоми, няма да седят в пакета и да чакат да ги забележите, когато стигнат до жилището, те ще се скрият на уединено място и ще започнат постепенно да овладеят територията.

Така че причините за появата на хлебарки са много различни.Места, където могат да влязат в апартамента цялата маса. Невъзможно е да се предвиди всеки случай. Но как може да се предпазите от досадни чужденци? Трябва да създадем условия, че насекомите не обичат апартамента ви.

Как да се предпазите от появата на насекоми

За да предотвратите разпространението на хлебарки в апартамента, трябва да знаете техните физиологични характеристики.

Не бъркайте

Любимата храна на насекомите е загниване на остатъци. Ако хлебарът проникне в кухнята и намери трохи на масата или отворен контейнер за отпадъци, ще бъде достатъчно да разпознае територията, подходяща за живот и да започне да се възпроизвежда. Следователно, основното оръжие е бдителността. Ако съседите имат хлебарки, си струва внимателно да почистите в кухнята и да не оставяте храна извън хладилника и опаковката за през нощта. Купичките, от които ядат животните, трябва да бъдат измити и изсушени. По-добре е ежедневно да изхвърляте боклука в боклука или в контейнера, за да не привлечете вниманието на хлебарките с миришещи уста. На насекомите не им харесва идеалната чистота на жилището, където предпочитат да се заселят на места, където това не се обръща достатъчно внимание.

Няма вода

Чушници са много чувствителни към липсата на вода. Без него те умират на седмия ден. И ако едно половин мъртво насекомо се препъва, търсейки дори капка животворна влага, веднага се стига до състояние на пълно физическо здраве. Знаейки това, е необходимо да се блокират насекомите с достъп до вода. Преди всичко, внимателно направете почистване - избършете през нощта повърхността на черупките и ваната, така че да нямат капки влага. Най-добре е да оборудвате баня с принудителна вентилация, за да се отървете от висока влажност. Разбира се, всички кранчета и миксери трябва да бъдат в добро състояние и да не се капват. Чудовища в къщата са в състояние да събират влага от повърхността на почвата в саксии за цветя, така че поливане и пръскане на стайни растения е необходимо през деня, така че прекомерната влага има време да се накисва в почвата и се изпарява.

Изолация Независимо от това, колко хайвер са хлебарките в къщата, те не могат да проникнат през дупки, които са по-малки от техния размер. В апартамента всички технологични дупки - вентилационни дупки, вентилационни канали трябва да бъдат затворени със специални решетки. Те сега са в разнообразие, представено в икономическите отдели на супермаркетите. Баните и кухнята няма да бъдат достъпни за малки пътници. Разбира се, трябва да проверим стените и тавана, вратите и вратите на балконите, така че да нямат слотове за преминаване на хлебарки.

Трябва да се опитаме да избегнем масовото изселване на насекоми от един апартамент, когато собствениците се обадят в службата за борба с вредителите.

По-добре е да се обединят усилията и да се извърши обработката на целия вход едновременно. Можете да преговаряте със съседите на стълбището и да провеждате дезинсекция сами. В многоетажни сгради топлата и влажна изба често са място за размножаване на насекоми, особено в старите "Хрушчовци" и "брежневка", където насекомите пълзят в апартаменти. Редовно провеждане там контрол на вредителите - загрижеността на управляващото дружество. Но този процес изисква обществено внимание.

Инсектите в къщата - това е като болест - по-лесно е да предотвратите появата им, отколкото да се биете, прекарвате нервите, силите и ресурсите си върху него. Мерките за превенция не са толкова сложни, но са доста ефективни.

Как да се отървем от насекомите

Човечеството отдавна се бори с бича, който се нарича хлебарки.В продължение на много години се натрупват много неща за борба с насекоми. В момента съществуват методи за химичен, механичен и биологичен контрол на тези древни насекоми.

Chemistry

Най-ефективният войната започва с началото на цъфтежа химия. И пулверизатори като "Дихлофос" са били в далечното минало. Сега се появиха много безопасни за хората химикали, които са смъртоносни за хлебарките. Популярността сред населението е спечелила отровни гелове, които се продават в удобни спринцовки. Домакините се нуждаят само от нанесете малко капчица гел по цокли и любими места за насекоми местообитание и да чакат в продължение на седмица. Малко по-малък брой на токсични вещества, съдържащи се в малки, те са по-подходящи за вторично превантивна насекоми.

Отрови, като феноприл и перитрин, са добре доказани. Ако един човек се зарази с него, той може да зарази много други хлебарки. Всеки знае невероятните свойства на борната киселина. Влизайки в стомаха на хлебарка, тя буквално го сълза отвътре. Нанесете борна киселина, така че насекомите в момента нямат достъп до вода и други храни. Ето защо, на почивка може да бъде много топки, за да се придържаме варено жълтък и борна киселина, и след това ги сложи на много храна наоколо. Насекомите няма да имат избор, ще трябва да ядат и да умрат.

Ако страна не е специални средства, след това изтриване цокли и плочки със смес от вода и амоняк, денатуриран алкохол, терпентин или керосин, тяхната остра миризма ще принуди насекомите да избягат от апартамента в търсене на безопасно място.

Химическа война срещу хлебарки в къщата не може да се отърве напълно и да се защити апартамент от новите обидни хлебарки.Тя служи за възпиране за известно време. Механиката

Капанът е механичен метод за борба с насекоми. Компаниите Raptor, Combat и Reid предлагат готови капани, които са малки кутии с входни отвори. Вътре тя е ароматна стръв с отрова, способна да убива насекоми чрез директен контакт и контакт на заразен вроден.

Най-простите капани са велкро, когато хлебарката отива до привлекателна миризма, я залепва и умира след няколко дена. Основното предимство на този метод е екологичната съвместимост. Особено се препоръчва да използвате велкро за любителите на домашни любимци, те са напълно безопасни за вашите домашни любимци.

Вие можете да направите сами капани, основният им принцип е, че едно насекомо трябва свободно да проникне в него, но изходът става непреодолима пречка за него.

Конструкциите на най-простите капани могат да се видят в интернет. Те са ефективни в борбата със сложните хлебарки. Биология

Биологичният метод се основава на използването на естествените им врагове в борбата срещу насекомите. Тези, които обичат живите същества, можете да препоръчате да имате gecko. Това влечуго успешно лови хлебарки и е в състояние да причини значителни щети на колонията.

Изборът на средство за борба с насекоми, можете да направите много неща, но не забравяйте, че никой от тях не може да реши проблема да се отърве от тях всичките 100%. Всеки метод има своите предимства и недостатъци. Ако всичко беше толкова лесно, тогава, вероятно, отдавна забравихме какво представляват хлебарките в един апартамент. Но не, тези звяра на динозаврите показват как да се борят за съществуване и да запазят броя си в продължение на милиони години.