Кращі народні способи боротьби з продуктової міллю

Calling All Cars: Banker Bandit / The Honor Complex / Desertion Leads to Murder (Відео July 2018).

За да се справят с молци в храната е необходимо да се храните мол е в състояние да унищожи всички продукти, в дома за кратък период от време. Как да се отървем от вредителя - избор от най-ефективните народни средства срещу молци.

Млечната храна се нарича плод, зърнени култури и зърнени храни. Но независимо от това как се нарича, само вредата от това е развалена храна. И начините за борба с него са почти същите. Как да се отървем от вредителя - изборът на най-ефективните народни начини за борба с молеца е описан в нашата статия.

Портрет на врага

В природата има десетки къртици. И всички ядат храна и плодове. Няколко вида бяха посетени в човешки жилища и трезори. И най-често нашите къщи са заети от огън от мелници и индийски молци.

Тези насекоми са много упорити и непретенциозни. Те обичат места с висока влажност и застояли въздух, а също и тъмни и топли. Яйцата и ларвите на молец обаче могат лесно и просто да прехвърлят температурата на + 60 градуса и силни студове. Намирането на мол е проблематично, защото тя обича да се скрие през деня в пукнатините и под цокъла.

Млечната храна се нарича плод, зърнени култури и зърно

Молът не яде, а пие. Тя трябва да пие, за да яде яйцата си. И колкото повече пие, толкова по-бързо се умножава.Следователно е необходимо да се търси в места, където има достъп до вода.

Начини на проникване

Храна в морския дом навлиза в къщата:

  • с закупените продукти;
  • през прозорците;
  • чрез вентилация.

Най-добрите народни средства за молци

За да се борят с молци в продуктите, е необходимо. Така че не се отрови, най-добре е да не прибягват до тежката артилерия под формата на химични вещества, както и на старомодните начини на хората. Благословението от тях е много.

Чанти с лавандула

В шкафовете могат да се оформят бельо, напълнени с лавандула. Миризмата на това растение изглежда молец непоносима. Можете да закупите в магазина етерично масло от лавандула, да навлажнете ги с памучни топки и да ги подредите върху шкафовете.

молец ларви могат да бъдат намерени в много храни,

Корки оранжеви

Цитрусови плодове имат остър и неприятна миризма. Смята се, че можете да се отървете от къртиците, просто разпространявайки кората на портокалите около шкафовете и контейнерите за храна. Но вие трябва периодично да променяте кората - старата коричка е напълно лишена от миризма, така че не е опасна за вредителя.

Чесън подправка

Ако се порежете чесъна и го постави в контейнер с продукти и шкафове, бенката няма да се заселят в това място. Чесънът може безопасно да се влага в брашното - миризмата му не прониква, но не се усвоява от молец. Този инструмент ще ви помогне да се отървете от молец от брашно веднъж завинаги.

Рязкото особен миризмата на розмарин е неприятно да много насекоми, включително молци

розмарин

остър особен мирис на розмарин е неприятно да много насекоми, включително молци. До кухнята, никога не е започнало, можете да започнете отглеждане на розмарин. Той расте добре в саксии на прозореца, не изисква специални грижи. Тъй като е многогодишно, растението може просто да бъде засадено веднъж и да забрави за подновяването на засаждането в продължение на много години.Периодично можете да събирате ароматни листа от розмарин и да ги използвате като подправка, както и да се оформят в продукти в шкафове.

Ароматно здравеопазването има приблизително същия ефект. Само че не може да се използва вместо подправка.

Мента

Странно, но приятният аромат на мента за молци е неприятно. Следователно, можете безопасно да превърнете кухнята през лятото в сушилня за мента. Огърлите връзки от трева ще изплашат насекомите.

Листа на залива

Лъвът лист помага да се отървем от храсти. Ако няма възможност да купите клонки от лаврови листа, можете просто да добавите листата, закупени в магазина за хранителни стоки.

Отърви се от молец, че продуктът спомага лавров

Горски подаръци

сушени билки розмарин, вратига, пелин плаши не само летят, но и бъгове, молци и други насекоми. Букети от тези билки могат да бъдат разгънати в шкафове или поставени във ваза върху прозореца.

Трябва само да помним, че Ledum е отровно растение. От миризмата му много хора имат главоболие, така че трябва да внимавате с него. И е по-добре да не се използва в шкафове, така че да не влезе в храната.

Камфор

Миризмата на камфор помага да се отървете от молци. За да се борите, можете безопасно да използвате камфор алкохол или етерично масло.

Ако можете да намерите най-листата на ореха, е необходимо да ги сложи на периметъра на кухненските шкафове и

дух на камфор трябва да се разрежда с вода в съотношение 12:59 и го втрийте всички шкафове в кухнята, опитвайки се да не пропуснете нито едно кътче. Като репелент могат да се използват вата дискове, импрегнирани с камфор алкохол или масло. Те трябва да се променят редовно, когато миризмата изчезва. Много бързо молчето ще изчезне от къщата завинаги.

Домашен сапун плюс оцет

Воден разтвор на сапун е добро средство за борба срещу молец. Редовно е необходимо всички повърхности в кухнята да се измиват с разтвор. След това ги избършете с кърпа, навлажнена в оцет. Това е класически начин на борба, който се смята за доста ефективен.

Орех

Ако можете да намерите орехови листа, тогава е полезно да ги поставите около периметъра на кухнята и в шкафовете. Миризмата на свежи листа е толкова неприятна за насекомо, че молчето лети от местата, където се усеща. Основното е да смените старите листа от време на време.

Хранителни молове не са толкова безобидни, колкото изглежда на пръв поглед

Парфюми

След почистване, можете да се пръска ароматизатора за въздух в кухнята с остър цветен аромат или евтин парфюм. Мол не толерира тази миризма и предпочита да не се урежда там, където се движи.

Също така се смята, че кестените са отлично средство за борба с молеца.

Да се ​​отървеш от молци, трябва редовно да проверяваш запасите от продукти. За превенцията е целесъобразно да се затягат прозорците и вентилационните отвори с мрежа, а шкафовете да се измиват с оцет от време на време. Мивката трябва да се държи суха, а всички зърнени храни и брашно да се съхраняват в херметически затворени буркани. При закупуване на продукти, трябва да избягвате размазани пакети и неизвестни производители. И тогава молец просто няма да има шанс да се установи в продуктите.

Как правилно да съхранявате кората (видео)