Причини появи тарганів в будинку

Січень 2019

Відео: Rishi Manchanda: What makes us get sick? Look upstream. (Січень 2019).

Anonim

, за да видите най-малко една хлебарка в къщата - огромно разочарование за всички. Появата на всякакви насекоми в къщата не вещае добре. И ако имаше хлебарки в апартамента, тя може да се превърне цялата катастрофата.

Основните видове са червени и черни хлебарки. За няколко стотици години те са живели рамо до рамо с хората, доста усложнява втори живот. Те са причинители на различни заболявания, носители на мръсотия. Особено опасно, ако в къщата има малки деца и домашни любимци.

За да се предотврати появата на тези насекоми в дома си, трябва да се придържат към определени правила.

  • На първо място, е необходимо да се извършва системно мокро почистване на цели помещения, включително в отдалечени места. Натрупване на прах и мръсотия допринася за появата на хлебарки и други насекоми.
  • На второ място, не оставяйте храна и вода в публичното пространство. Те привличат вниманието на "неканени гости".

Как хлебарки влязат в къщата

Пътища поява на хлебарки в къщата някои от тях:

  • Те могат да мигрират от съседите. Най-често хлебарки промяна на обичайното им дислокация в резултат на преследване. Това означава, че съседите могат да са се опитали да се отървете от тях, но упорити насекомите просто преместени в друг апартамент. Има и друга причина за миграцията на насекоми. Може би в апартамента на съседа няма място и храни в достатъчно количество за населението си, така че те заемат големи площи.Този вид облик е често срещан в жилищните сгради.
  • По пощата. Да, вредителите могат да влязат в къщата по пощата. С нарастващата популярност на международните пощенски пратки този метод стана по-подходящ. Често хлебарка може случайно да се качи в парцел на мястото на тръгване или по пътя, ако се наруши целостта на опаковката. Между другото, като по този начин различни насекоми и разпространението по целия свят.
  • При покупки. Когато правите покупки на пазара на храни или на базата, трябва да бъдете изключително внимателни. Насекомите привличат неизолирани продукти. И както можете да предположите, на пазарите и хранителните продукти зеленчуците и плодовете могат да се развалят на открито. Хлебарите се добиват до вас в чанта заедно с покупките и по този начин могат да влязат в къщата.
  • В куфарите. Този метод най-често засяга пътниците. Може да се случи, че от следващото пътуване, заедно с приятни спомени, можете да донесете няколко вредители. Хлебарът се намира в куфар, търсещ храна и топло място.

За да бъдете изненадани, прусаците могат да мигрират не само от един апартамент в друг. Те могат да правят това между къщи. За това използват канализационни мрежи, подземни телефонни мрежи. Ако все още се видят хлебарки в апартамента, трябва незабавно да предприемете действия. Трябва да направите това възможно най-бързо, тъй като броят им бързо се увеличава. Колкото повече хора се появяват в къщата, толкова по-трудно ще бъде да се отървете от тях.

Какво да направите, ако забележите хлебарки

Преди всичко, трябва да разберете как са влезли в стаята. Ако има стени или подове, те трябва да бъдат затворени незабавно. Ако насекомите вече са се заселили в къщата ви, трябва да изолирате всички продукти, отпадъци и вода.Това трябва да се направи, така че да нямат нищо за ядене. Но е малко вероятно тези мерки да бъдат най-ефективни, когато насекомите вече са се заселили в стаята.

Факт е, че те могат да ядат и нехранителни материали, например кърпа и хартия. Ето защо е необходимо да се направи това, а именно да се изолират продуктите, дори преди да се появят. Ако е възможно, можете да зададете по-ниска стайна температура. Защо всичко това? Необходимо е да се създадат за най-неприятните условия на живот на Prusaks.

И накрая, ние незабавно трябва да започнем да ги унищожаваме. Ако населението не е твърде голямо, по-нежно средство за борба ще направи. Можете да използвате аерозоли, капани за насекоми или гелове. Ако тези средства не помогнат, не се отказвайте. Най-ефективният начин е да се използват радикални мерки. Например, използването на инсектициди от последно поколение, димни бомби, микрокапсули.

Ако това не помогна, трябва да се обърнете към специалистите за помощ. Те вършат работата си с помощта на професионални инструменти. Тук провалът не може да бъде. След вредителите няма да има място за насекоми. Понякога се случва, че едно лечение не може да се отърве от всички хлебарки. В този случай трябва да направите второ дезинсекция.

За да предотвратите появата на вредители във вашия корпус, не пренебрегвайте чистотата и реда. Хлебарите създават хаос около себе си и се простират до мястото, където хаосът вече съществува. Ако те все още се заселват във вашето жилище, не се колебайте. Не позволявайте разпространението на вредители. Колкото по-рано започва битката с тях, толкова по-рано ще дойде положителният резултат. Не се страхувайте да използвате радикални мерки, използвайте ефективни средства за унищожаване.