Причини появи бліх в квартирі і основні методи боротьби з ними

Січень 2019

Відео: Dragnet: Homicide / The Werewolf / Homicide (Січень 2019).

Anonim

Най-големият проблем и здравето на хората и животните, въвежда семейството на общи бълхи или Pulicidae сред всички ектопаразити голямо безпокойство, и вреда за човешкото и животните се въвеждат от семейство от обикновени бълхи или Pulicidae. Тези насекоми често се появяват в къщата и причиняват много проблеми, включително дискомфорт, ухапвания и някои заболявания.

Най-често срещаните видове

Много знаят как изглеждат бълхите при животните, но не всеки знае откъде идват тези ектопаразити. И ако животинските бълхи могат да изглеждат като многобройни и движещи се дребни насекоми, тогава забележите, че присъствието им в хола е доста проблематично.

Най-разпространените видове бълхи са бълхи от следните видове:

 • домашни бълхи;
 • земни бълхи;
 • бълхи за легло;
 • Пясъчни бълхи.

Ако живеете в апартамент домашни любимци: кучета, котки или гризачи, а след това с определена степен на вероятност може да се появи ектопаразити видове Xenopsylla cheopis или плъх, Ctenocephalus Canis и Ctenocephalides Felis и куче или котка. Колко вида и които живеят във всеки отделен случай са достатъчно проблемни.

Ако живеете в апартамент домашни любимци: кучета, котки или гризачи, а след това с определена степен на вероятност може да се появи ектопаразити видове Xenopsylla cheopis или плъх, Ctenocephalus Canis и Ctenocephalides Felis и кучешки или котешки

Можете също така да разберете дали те живеят бълхи на човек, след като прочетете съответната статия на нашия уебсайт.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Външен вид

Множество видове бълхи имат сходни външни характеристики. Тяло ектопаразити характеристика страна компресия форма на сегмента, както и наличието на четина и шипове, които допринасят за плавно движение на насекомото. В допълнение, на мозъка и гръдни често настоящото назъбени гребени или ктенидий от които бълхи задържани в дебелите гънки на обвивката или облекло.

Всички видове бълхи има отличително на устата с вид пиърсинг смучене на работа, която ви позволява да се хранят с кръвта на гостоприемника. Често ектопаразитите се движат със скокове, за които са проектирани много мощни и добре развити подскачащи крака. В допълнение, функциите на краката, за да помогне на паразита да се държат на всички повърхности различни грапавина, независимо от това как изглеждат и какъв ъгъл се намират.

Всички видове бълхи има отличително на устата с пиърсинг - суче тип операция, която ви позволява да се хранят с кръвта на гостоприемника

Причини за

Главна нашествие на бълхи в къщата пада на лятото-есента период.Най-често бълхите се наблюдават в частна къща и апартамент на първия етаж.

Когато говорим за къде могат да се появят бълхи в жилищна сграда, обикновено има няколко основни източника:

 • входове на жилищни сгради;
 • апартаменти на съседи;
 • домашни любимци;
 • масово население на ектопаразити в сутерена;
 • гризачи.

И ако някои видове паразити, живеещи на животни, на земекопни и пясъчни ектопаразити естествено местообитание са природните условия.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Една от причините за появата на бълхи в апартамента може да бъде огромна популация от ектопаразити в сутерена

  Habitat и продължителността на живота

  Значително възпроизвеждане бълхи често допринася за по-стабилен източник на влага. С комбинация от благоприятни условия бълхите могат да се размножават с невероятна скорост. В апартамент, разположен на партерния етаж, ектопаразитите са често срещано, поради квартала с мазето.

  Бълхите се възпроизвеждат перфектно и живеят в къща с несъответствие на основни санитарни и хигиенни стандарти. В апартамент с високо ниво на затрупване, влага, липса на вентилация и слънчева светлина, ектопаразитите живеят от години. Малките размери позволяват на насекомите да проникнат в многобройни пукнатини. Тя е в цокли, подови пропука и мека мебел живеят тези вредители, периодично напускат приюта да се хранят с кръвта на жертвата.Ето защо не винаги е възможно да се разбере веднага дали има бълхи в къщата и колко от тях.

  Бълхите се умножават перфектно и живеят в къща с несъответствие на основните хигиенни стандарти

  Методи за откриване

  Най-разпространеният източник на разпространение на бълхи в апартамент и частна къща са домашни любимци. В зависимост от това колко ектопаразити имат време да се установят върху животното, може да има различни прояви:

  • Безпокойство на животните;
  • Намаляване или пълна загуба на апетит;
  • значителни надрасквания и кожни заболявания;
  • по-тежки прояви, под формата на анемия или дори смърт на отслабено животно.

  Най-голямото натрупване на ектопаразити обикновено се наблюдава в шията на животното, муцуната и ушите, а също и в опашката. Паразитите приличат на малки черни насекоми, способни да се движат бързо и да скачат. Паразитите могат да се открият не само в тялото на животното, но и в постелята и купчината килими.

  Бълхи на котки и кучета, методи на борба (видео)

  Освен това, бълхите не са селективни при избора на хост. Едно лице е изложено на ухапвания на равна нога с домашни животни. Като правило, това е ухапвания от бълхи, които помагат да се разбере, че неангажирани "гости" са влезли в апартамента. Ухапките са доста болезнени и имат много различен вид, поради което е трудно да се объркат с ухапвания, причинени от други насекоми.

  Човек е парализиран от ухапвания от бълхи като домашни любимци

  Независимо колко ектопаразити са открити на домашен любимец или в апартамент. Предпоставка за първите признаци за появата на бълхи е незабавното въвеждане на всички мерки за унищожаването им.

  Основни методи за борба

  • Ако са намерени бълхи в апартамент или животно и разбирате откъде са, тогава е необходимо да се предприемат редица мерки, които ще позволят да се отървете от ектопаразитите. Заразените животни трябва да бъдат подложени на антипаразитно лечение със специални препарати.
  • Съвременният пазар на ветеринарни наркотици и фондове предлага различни ефективни антифужества. Можете да изберете лек за ектопаразити, които ще бъдат представени с шампоан, спрей, капки или яка. В допълнение, таблетките с антиблокиращи препарати са придобили доста висока популярност през последните години, допринасяйки не само за лечение, но и за предпазване на животното от паразити за дълго време.
  • Следващият важен етап в изкореняването на ектопаразитите е високото и компетентно лечение на стаята с помощта на специални препарати. Всички вълнообразни повърхности трябва да бъдат внимателно изсмукани и, ако е възможно, да се поставят неща в студа или под слънцето в продължение на няколко часа.
  • Мокро почистване се извършва със специални химикали в съответствие с приложените инструкции. По време на лечението не трябва да пренебрегвате предпазните мерки и правилата за лична хигиена. Ако броят на насекомите е значителен или има някакви противопоказания, които не позволяват извършването на независимо антиблоково третиране на помещенията, препоръчително е да се потърси помощ от специализирани центрове за борба с вредителите.

  Как да се отървем от бълхи (видео)

  Трябва да се помни, че интегрираният подход за решаване на проблема напълно ще облекчи жилищните помещения и домашните любимци от опасни ектопаразити.