Дитину покусали блохи: що робити і як правильно лікувати

Грудень 2018

Відео: Укусы насекомых - Школа доктора Комаровского - Интер (Грудень 2018).

Anonim

Ако бълхи хапят, това не означава, че само трябва да се справят с раната и да не правят нищо друго, бълхи може да се случи по всяко къщата, особено ако става въпрос за първия и последния етаж. Техните ухапвания са болезнени и могат да причинят много проблеми. Особено опасни са ухапвания от бълхи за деца. Какво да правите, ако ухапан от бълхи дете как да се определи наличието на бълхи в къщата и как да се отнасяме ухапване? Нека да го разберем.

Диагноза

Преди да можете да лекувате ухапвания, трябва да определите точно какво са ухапали бълхите. Ухапването на тези паразити може да се обърка с бъбреците, тъй като и двете оставят ухапване по кожата. Но бълхите не са толкова дълги, а разстоянието между ухапванията е по-голямо.

След оказване на първа помощ трябва да започне да се покаже бълхите от къщата и пренасяне на работа нещата и повърхности

Друга разлика - klopinye ухапване сърбеж, но рядко се възпаляват. Но след ухапване от бълхи има абсцесирана папула. На мястото на ухапване има малък кръвоизлив под кожата.

Децата се оплакват от болки по време на ухапване - болката от ухапване от комар или грешка, като правило, не се усеща, тъй като последната се инжектира в болкоуспокояващи раната. Бълхите не правят това. Няколко дни по-късно ухапването не преминава, а напротив, се превръща в замъглено червено петно. Децата забележите силен сърбеж, болка. Кожата става силно уплътнена в мястото на ухапване.

Много добър разтоварваща сърбеж сода и ябълков оцет решение

Много от децата дори само една хапка предизвиква обрив по кожата, подобен на уртикария. Тези "коприва" следи маски от ухапвания от бълхи и затрудняват диагностицирането.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

, трябва да знаете как да изглежда като дървеници и как те могат да бъдат намерени по-точно да се определи паразит, който причинява стрес за детето.

Дете и възрастен - за някой по-опасни от бълхи

Няма съмнение, че бълхите също толкова неприятен за деца, така и възрастни. И в тези, а в други, ухапването причинява болка. Но все пак за децата ухапвания от бълхи са много по-опасни по отношение на въздействието върху здравето.

При децата реакцията на ухапване може да бъде прекалено насилствена и непредсказуема. И децата са най-напред до лекаря и дори до болницата в случай на масивна атака на бълхи.

Ако ухапване много, то се препоръчва за лечение на кожата с разтвор на мед и лимонов сок

Това се дължи на обективни причини:

 • при деца е тънка и деликатна кожа, която е лесно да се повредят и по-дълго запазва следи от възпаление;
 • имунната система при децата е в етап на формиране, така че алергичните реакции и неадекватният имунен отговор на външни фактори са чести;
 • При децата съставът на кръвта може да се промени по-бързо в отговор на множество ухапвания от бълхи за кратко време.

В допълнение, детето може да се развие нервен шок и страх, което води до неприятни последици и продължително лечение в невролог и психолог.

Най-опасното усложнение е анафилактичният шок. Факт е, че когато ухапване от бълха се инжектира в кожата на жертвата, ензим, предназначен да намали коагулацията на кожата. Ако има много ухапвания, тогава ензимът, който е влязъл в тялото, детето може да предизвика силен имунен отговор до анафилактичен шок.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  При дете с много деликатна кожа, в редки случаи може да се развие пурпура - подкожен кръвоизлив.

  Силна реакция след ухапване от бълхи се нарича пулсикоза и изисква лечение от дерматолог.

  Преди да се свържете с специалист, можете да дадете на детето си антихистамин

  Мерки за реакция

  Какво ще стане, ако ухаят бълхи? На първо място, е необходимо да се проведат редица прости медицински мерки, насочени към предотвратяване на инфекцията на детето и пречистване на местата за ухапване. Спомнете си, че бълхите са носители на редица заболявания, включително хелминтиази.

  • Веднага след откриването на ухапване от бълха, детето трябва да се успокои и да се лекува с рани. За да направите това, поставете ухапването старателно измито със сапунена вода. Най-добре е да използвате антибактериален сапун.
  • След това можете да смажете мястото на ухапване с водороден прекис за обеззаразяване и да нанесете лед. Ледът е отлично средство за облекчаване на болката и сърбежа. Ако не е, тогава можете да използвате кърпа, напоена със студена вода.
  • След това е необходимо раната да се лекува с антипирутично лекарство - каламинов лосион или хидрокортизон мехлем.
  • Ако тези средства не са налични, можете да избършете ухапвания с памук и алкохол.
  • Комбинираните ухапвания трябва да се третират със зеленина или пероксид, да се мазират със сярна маз и превръзка, за да се предотврати по-голямото им изпържване.

  Ако детето има обрив или други алергични прояви, е време да приложите специални средства. Преди да се свържете с специалист, можете да дадете на детето си антихистамин.

  Ако детето има обрив или други алергични прояви, тогава е време да приложите специални средства.

  За наличието на алергична реакция може да се посочат:

  обриви;

  повишаване на температурата до 38 градуса;

  • разширени лимфни възли;
  • тревожност;
  • Диария.
  • Появата на такива симптоми говори за генерализирана алергична реакция на тялото. Ако се вземат всички мерки срещу бълхите и детето се отстранява известно време от мястото на пребиваване, всички реакции ще се случат след няколко дни и няма да е необходимо да се лекува. Можете да провеждате симптоматично лечение: дайте антипиретична медицина и антихистамин. При силна болка може да използвате упойка като "Диклофенак".
  • Най-опасното усложнение е анафилактичният шок. Фактът, че след ухапване от бълха инжектира в кожата на ензима жертва предназначен за намаляване съсирваемостта на кожата

  народни средства за защита на

  За да ви помогне да се справи с жилото на народни средства за защита могат да имат деца.

  Соковият разтвор и ябълковият оцет са много добри. Можете да направите компреси на мястото на ухапване от бълха, като използвате салфетки, напоени със сода или оцет.

  Ако има много ухапвания, препоръчително е кожата да се третира с разтвор от мед и лимонов сок.За да направите това, вземете 2 чаши лимонов сок и разтваряйте в тях една супена лъжица мед. Сокът трябва да е истински, прясно изцеден.

  • Добър аналгетичен и противовъзпалителен ефект е сокът от глухарче, магданоз, чесън, ядки. Можете просто да търкате мястото на ухапване с пюре от листно растение или с подрязана скилидка чесън.
  • Сърбежът е сърбеж от лука и картофите.
  • Но ако сте ухапани от бълхи, това не означава, че само трябва да обработвате раните и да не правите нищо повече.
  • След като сте осигурили първа помощ, е необходимо да започнете да премахвате бълхите от къщата и да извършвате пълна обработка на нещата и повърхностите. Това е единственият начин да се предпази детето от ухапвания от паразити.