Вибір рідких засобів від тарганів

SCP-261 Pan-dimensional Vending Machine | Object Class: Safe (Відео July 2018).

Нахлуването на хлебарки е сериозен проблем. Съвременната химическа промишленост предлага разнообразни инструменти, които могат да помогнат в борбата срещу тези вредители. Течните средства от хлебарки са най-популярните и ефективни средства.

Някои лекарства са предназначени за професионални дезинсектори, някои могат да се използват самостоятелно. Съвременните средства са безопасни и могат да бъдат използвани в апартамент от всякакъв размер. Най-важното е да започнете обработката възможно най-рано. Всеки ден хлебарките ще бъдат все повече и повече, затова е важно да се спре тяхното възпроизводство и разпространение във възможно най-кратко време.

Предимствата на течни инсектициди:

 • Високоскоростни стъпки
 • ефективност

От минуси:

 • Необходимостта внимателно да следвате инструкциите,
 • Високата цена на

Вярно е, че последната минус отнася само за рекламираните лекарства на пазара има и наличните средства.

Видове течни инсектициди

Има две групи от течните инсектициди, които се различават не само в химическа форма, но на цена.

 1. Първият сорт е концентриран. Това е решение на активното вещество във висока концентрация. Отравящото вещество, като правило, е безопасно за хората и уврежда само насекоми. Съвременните средства нямат неприятна миризма и имат продължително действие. Те създават защитен филм и защитават повърхността от хлебарки за няколко седмици.Може да се използва в апартамент, офис, селска къща.
 2. Микрокапсулирани препарати (наричани също нано гранулирани). Основната разлика е, че активното вещество е капсулирано в микрокапсули. И капсулите, на свой ред, са във воден разтвор. Смята се, че микрокапсулираните лекарства показват повишена безопасност. Те изобщо не миришат. Съхранявайте защитния филм върху повърхностите за период до шест месеца. Най-скъпите и най-модерните средства за борба с хлебарки.

Ако бюджетът за лечение с инсектициди не е ограничен, струва си да изберете от микрокапсулирани лекарства. В момента те могат да се сравняват само с професионална обработка.

Течен препарат е воден разтвор на активно вещество, което може да бъде разтворено или капсулирано в микрокапсули. При продажба можете да намерите средства в диапазона от 10 до 150 мл. В магазините за професионална химия има възможност да закупите половин литрови опаковки, но за контрол на вредителите в един апартамент това ще бъде много. Такъв обем се изисква от професионалните дезинфектанти.

Всеки пакет трябва да съдържа информация за сертифицирането и степента на опасност. Също така, инструкциите са приложени към препаратите от производителя. Когато спазвате препоръките, тези инструменти са безопасни и бързо дават желания ефект. В Русия се продават само онези лекарства, сертифицирани от Rospotrebnadzor.

Препоръки за употреба

Първо направете мокро почистване. Това е необходимо, за да може активното вещество да остане на повърхността възможно най-дълго. След това трябва да изтласкате мебелите и да отворите достъпа до гнездото за хлебарки.

Преди всичко трябва да подготвите работещо решение. За да направите това, концентратът се разрежда във вода (количеството вода се посочва в инструкциите). Смесването се извършва при стайна температура. Важно е разтворът да се разбърка добре, докато не бъде равномерно. След това се нуждаете от пръскачка или спрей. Препоръчва се да купувате мощен спрей, тъй като понякога е трудно да се приближите до труднодостъпни места. Преди обработката е необходимо да се постави подходящо оборудване. Минимален набор от ръкавици и респиратор. Обработката се извършва в дрехи с дълъг ръкав.

При смесване на компоненти е необходимо да се изчисли колко точно решение е необходимо. Крайният продукт може да се съхранява за максимум 12 часа. Следователно, ако остане неизползвано решение, то ще трябва да се излее.

Заявка за третиране

 1. Първо, решението се прилага за местата за гнездене на хлебарки. Ако са известни пътищата за изместване, трябва да ги обработите. Сложете внимателно стените и цокъла зад мебелите.
 2. Дръжте отделно первазите, както и горните контури на стаята (това е мястото, където мощният пулверизатор е удобен).
 3. Когато пръскате разтвора в кухнята и банята, е важно да не забравяте местата под мивката, ваната и мивката. Също така, лечение на вентилация, абсорбатори и тръби, особено на кръстовищата.
 4. Когато изглежда, че обработката е почти завършена, трябва отново да минете през стаите и да разгледате рамката на вратите, стените, праговете за нетретираните пукнатини и пукнатини.

Важно е да се обработва веднага в целия апартамент. Ако само една стая е заразена с хлебарки, все още е необходимо разтворът да се пръска поне в съседни помещения. Трябва да се има предвид, че в апартамента има много изолирани и недостъпни места, в които могат да се заселят хлебарки, дори и да не са видими.

За да се избегне разпространението на хлебарки чрез вентилация, струва си да се инсталира фина мрежеста мрежа върху вентилационните отвори.

Типични грешки в обработката

Доброто и изпитано лекарство не е всичко, което е необходимо, за да се отървем от хлебарки в апартамента. За успешна борба е важно правилно да се подготви стаята и да се проведе лечението колкото е възможно по-внимателно. Трябва да се помни, че хлебарките трудно могат да се изтеглят от първия път. Може да е необходимо отново да се пръска. Също така, санитарната и епидемиологичната станция предупреждава, че по време на обработката е необходимо стриктно да се следват инструкциите и да се внимава.

Навие

Вяра в някакво уникално чудо излекуване. Много често можете да видите реклами на наркотици, които помагат и от черни и червени хлебарки, както и от дървеници и други насекоми. Да, съвременните инструменти са много ефективни и са чудесни за борба с всички вредители, но е важно внимателно да се обработват всички повърхности. Не е достатъчно да се пръска лекарството върху повърхности. Отровата трябва да проникне в къщите на хлебарки и да се разпространи в целия апартамент. Инсектите умират само след като влязат в пряк контакт с отровата. Ако преработката не е много задълбочена, напротив, ще предизвика хлебарките да напуснат приютите си, ще започнат да пълзят в целия апартамент и активно ще се размножават.

Погрешно плаща два пъти

Друга грешка е желанието да се спестят пари. Ясно е, че за малко пари можете да си купите качествен продукт, например доста достъпния инсектицид Kukaracha. Ясно е, че германските средства ще струват повече от китайците, а активното вещество ще имат едно. Спестяването в магазина е добро.Но спестяванията при разреждане на концентрата - това е ключът към провала. Не се опитвайте да обработвате голяма площ с малка бутилка. Инструкциите ясно посочват разстоянието до което е достатъчна една бутилка. Средно една бутилка е достатъчно за обработка на две стаи. Също така, не създавайте концентрати със собствените си ръце. Ако наистина искате да използвате народни средства, можете да спрете на борна киселина.

Чистота

Третата грешка е широко разпространена. Това е мокро почистване веднага след третирането. Факт е, че за да се получи ефектът, насекомото трябва да влезе в контакт с отровата. Микрокапсулираният агент остава на повърхността за период до шест месеца. Така че, когато хлебарката не излезе от приюта, тя ще бъде унищожена. Максимумът, който може да се направи, е да се изтрие лекарството от работните повърхности в кухнята. Микрокапсули или концентрати са безопасно средство за борба с насекоми. Те не причиняват алергии и не вредят на човека по никакъв начин. По същия начин защитният филм не е опасен за кучета, котки и други животни.

Заслужава да се отбележи отделно, че ако обработката се извършва правилно, избран висококачествен инсектицид (Гет, Cucaracha, Delta зона или друго лекарство тестван), ефектът трябва да се вижда още от първото нанасяне. Ако трябва да половите големи усилия за борба с хлебарки, по-разумно е да се обърнете към специалисти. Между другото, sanepidemstantsiya провежда лечение в апартамент безплатно. Освен това работниците от SES могат да разберат как точно могат да бъдат изхвърлени насекоми. Sanepidemstantsiya също помага да се определи вида на хлебарки: червено, черно или други екзотични видове.

Широка гама от ликвидни средства,

Много хора, които се натъкнах на насекомото поставя въпроса: защо някои лекарства работят почти веднага, а ефектът от другите да чакат в продължение на седмици.Как да определите кой инсектицид е подходящ за борба с вредителите?

Ако провеждате експеримент, можете да видите, че капките от едно лекарство могат да са достатъчни за момента на смъртта на хлебарката. Но ако излеете едно насекомо с друг начин, хлебарката дори няма да спре и ще продължи да пълзи. Това не означава, че инсектицидът е нестандартен. Всички течни препарати могат да бъдат разделени на няколко категории по скорост на действие. Тази скорост зависи от вида на активното вещество.

Всички течни продукти работят на базата на пиретроиди или FOS.

FOS

FOS-вещества включват:

 • Fenthion.
 • Хлорпирифос.
 • Малатион.

FOS-инструментите се характеризират с бърз ефект и почти мигновено действие. Те обаче губят пиретроидите в безопасност. ФОС-препаратите почти нямат остатъчен ефект.

Пиретроиди

Пиретроидите включват:

 • ламбдахигалтрин.
 • Циперметрин.
 • Делтаметрин.
 • Зетаперметрин.

Пиретроидите се характеризират със забавен ефект, но остават постоянно върху обработваните повърхности за дълго време.

За същите, микроенкапсулираните препарати и концентрираните са също различни. Микрокапсулираните препарати остават на повърхностите за дълго време, образуват защитен филм, но имат забавено действие. Концентрираните средства причиняват незабавна смърт на насекомо, но защитният филм трае максимум два месеца, срещу шест в микрокапсулирани. Разбира се, средствата, които дават незабавен ефект, обикновено струват повече.

Топ 5 течни инсектициди

Помислете за 5-те най-популярни лекарства, микроенкапсулирани и концентрирани. Сред тях има професионални инструменти и инсектициди за самостоятелно ползване в апартамента.С помощта на този преглед ще бъде лесно да намерите инструмент за убийство за борба с неканени гости.

Cucaracha

Cucaracha се рекламира като лекарство за тези, които вече са отчаяни да се справят с насекоми. Cucaracha се използва за борба срещу черни, червени хлебарки, бъгове, бръмбари и мухи. Производителите казват, че лекарството Cucaracha може да се използва с къща с деца и животни.

Плюсове:

 • Cucaracha дава незабавен ефект дори срещу животозастрашаващи черни хлебарки.
 • Достатъчни икономически средства.
 • Според уверенията на производителите, Cucaracha не причинява алергии.
 • Разтворът за пръскане е лесно да се направи на ръка.

Така че, Cucaracha ще бъде подходящ за тези, които са печени хлебарки в целия апартамент. Cucaracha е подходящ за борба с няколко вредители наведнъж. Наркотикът Кукарах е станал санитарна и епидемиологична станция и сега се използва от частния контрол на вредителите.

Gett

Gett също е в търсенето на руския пазар. Микрокапсулираните препарати се произвеждат в 100 ml флакони. Доста ефективна, но често е фалшифицирана. Най-качественият аналог се нарича Get. Той се рекламира като широкоспектърен инсектицид, който помага срещу черни и червени хлебарки, дървеници и оси, мравки. Лесно се разтварят сами. Може да се използва в дома с животни и деца. Той не само разрушава, но и предотвратява появата на насекоми в къщата.

Други продукти

Делта зоната е напълно без мирис. В къщата е достатъчно да организирате 20 минути въздух и да се върнете. Използва се за борба срещу черни и червени хлебарки.

Ламбда-Зона е много подобна на Делта зона според претендираните свойства.Производителите твърдят, че решението е безопасно дори за закрити растения и следователно може да се използва безопасно в дома с деца.

Ksulat 25 се отнася до лекарствата, използвани от санитарната и епидемиологичната станция. Използвайте с повишено внимание. Отлично за обработка на публични институции. Ефективно работи срещу черни хлебарки.

Ако изберете качествен инструмент и не забравяйте правилата за неговата употреба, можете бързо да се отървете от досадни насекоми. Основното е да започнете лечение с инсектициди възможно най-рано.