Правильний вибір ліків проти вошей і гнид

Когато въшките и нитовете, много са склонни да започнат незабавно да се справят с тях. Това е правилно, тъй като по-рано, за да предприемат активни стъпки, толкова по-вероятно е, че паразитите ще ви оставят завинаги в кратък период от време. И ако търсите лек, разберете кои лекарства се считат срещу вредители и са безобидни, особено за децата.

Как да решим?

Как да изберем лекарство срещу ницове и въшки? Обсъдете следните точки:

 1. Състав. Проучете го внимателно, за да се разбере какъв вид на активните вещества, използвани за борба с гниди и въшки. Всички те принадлежат към групата на инсектицидите, но имат различни свойства и характеристики, включително нивото на токсичност. Също така трябва да се обърне внимание на концентрацията на такива компоненти. Колкото по-високо е, толкова по-вредно е лечението, особено за децата. Най-безопасните групи могат да бъдат считани природни пиретрини, получени от далматинска екстракт от лайка, както и техните синтетични аналози пиретроиди. Те са ефективни срещу въшките, но топлокръвните същества са напълно безобидни.
 2. Противопоказания. Проучете ги преди закупуване, за да разберете дали можете да използвате този конкретен инструмент.
 3. Възрастови ограничения. Бъдете внимателни, защото някои лекарства са противопоказани за употреба при деца, често се свързва с по-висока концентрация на инсектицид.
 4. Формата на освобождаване. Много лекарства се предлагат под формата на емулсии, спрейове и шампоани.Има и хапчета, но те не се назначават от съвременните лекари.

Разгледайте ефективно средство

Изберете ефективно средство за защита нита и въшки не е лесно, тъй като аптеките са много различни продукти, а някои от тях са подобни по форма и състав на освобождаването. За да можете бързо да вземете правилното решение, всички средства се категоризират и обсъждат подробно по-долу.

Шампоани

Шампоаните са най-популярните и, най-важното, безопасни за деца и възрастни.

 • Първо, концентрацията на инсектициди в тях е ниска.
 • На второ място, те са доста удобни за използване.

Трябва просто да приложите избрания инструмент на мокра коса, добре е да го изперете, ако е необходимо, оставете го за няколко минути и след това го измийте.

Преглед на някои шампоани:

 • "Pediline". Това е може би едно от първите наркотици, които се появяват под формата на шампоан срещу ницове и въшки, които са тествани от няколко поколения. В състава на тетраметрин и малатион. Това лекарство е разрешено за безопасна употреба при деца, но на възраст от две години. Освен това, за всички кърмещи жени и бременни жени, този шампоан също е подходящ.
 • "Итахс". Съдържа инсектицидна субстанция фенотрин, тя е напълно безвредна за хора от всяка категория: за бъдещи и кърмачки, за деца. Но все пак го използвайте за предпочитане под наблюдението на лекар.
 • "Удрям." Този шампоан съдържа перметрин, който се допуска при деца. Въпреки че употребата му по време на кърмене или бременност е желателно само под стриктното наблюдение на специалист да се избягват усложнения.
 • "LiceGuard". Новото лекарство срещу ницове и въшки, но що се отнася до неговата ефективност, не е доказано, затова е желателно да се използва като част от цялостен пакет.Съставът включва само естествени съставки, които намаляват лепливостта на състава, използван от паразитите, за да закотвят яйцата.
 • "Хигиа". Ефектът на това лекарство се обяснява със съдържанието на перметрин в него. Употребата е разрешена при деца, кърмещи и бременни, този шампоан е признат за един от най-безопасните. Прилага се само за двадесет минути.
 • "Паразидоза". Основният компонент на фенотирина е безопасен, така че е одобрен за употреба при бременни майки и кърмачки, при деца над 2 години и половина. Шампоанът се нанася, разпенва се, старее в продължение на десет минути и се отстранява с вода. След един ден процедурата се повтаря.
 • "Веда" в състава съдържа перметрин и това лекарство е нежелателно да се използва при кърмене, бременност (приложението е допустимо само ако има основателни причини). Също така е противопоказан за кожни заболявания с локализация на главата. Лекарството се прилага върху косата и се излага на тях в продължение на четиридесет минути, след което се отстранява с вода.
 • "Паранита". Съставът включва специален комплекс "Cleareol" (съставен от минерални масла), който буквално блокира дихателната система на насекомите и причинява смърт. Този инструмент е разрешен на хора от всички категории, той е безопасен.

Спрейове

Спреите са лесни за употреба, защото само трябва да разпръснете композицията върху косата си и след това да я измиете.

Преглед на известни марки:

 • Спреят Nyuda съдържа диметикон и е забранен от кърменето и бременни жени, но е разрешен за употреба при деца на възраст от три години. Необходимо е да се приложи изобилно състав върху сухи къдрици, които се намокриха и след четиридесет минути да се измият.
 • "Pair plus" - сложен продукт, който съдържа няколко инсектициди: бутан перенлил, както и перметрин и малатион.Тя е ефективна, но употребата е противопоказана при деца на възраст под 2, 5 години и при астматици. Лечението на кърменето, както и бременността, се провеждат с повишено внимание.
 • "Pedikulen Ultra" съдържа само алкохол и отблъсква въшки, намалява лепкавостта на състава, използван от паразити за осигуряване на нитовете. Но не е разрешено по време на бременност и кърмене, при деца на възраст под пет години.

Емулсии

Емулсиите имат най-висока концентрация на активни съставки и се очаква да се разреждат с вода за приготвяне на разтвор.

Общ преглед на средствата:

 • "Foksilon." Като част от такъв инструмент срещу ницове и въшки, ще намерите бензил бензоат. И тъй като компонентът е силно токсичен, емулсията е противопоказана за употреба при кърмещи жени, предстоящи майки, при деца под петгодишна възраст.
 • Авицина. Въпреки инсектицидна активна съставка е перметрин, естествено, от - за висока концентрация на такава емулсия е забранено по време на бременност, при деца под 5 години, по време на кърмене.
 • MediFox. Такава емулсия е напълно безопасна, в нейния състав перметрин. Приемливо е да се използва при деца на възраст над една година. При лактация или бременност, бъдете внимателни.
 • "Medilis" - концентрирана емулсия и доста опасно, не е позволено да се използват до осемнадесет години, по време на кърмене, бременност. Наркотикът е противопоказан на всеки, който е забранен от контакт с химикали и инсектициди.
 • Пълна Маркс. Ефектът се дължи на два компонента: циклометикон и изопропилмерират. Емулсията се прилага по цялата дължина на нишките в продължение на десет минути, след което главата трябва да се измие. Употребата при деца е приемлива от петгодишна възраст.

таблетки

Лекарства срещу нита и въшки под формата на таблетки е практически назначени лекари, защото в повечето случаи използването на ирационално и неразумно, тъй като въздействието следва да се предостави директно на паразита, а от организма гостоприемник като цяло. Такива лекарства имат много странични ефекти, както и противопоказания.

Предпазни мерки

Правила:

 1. Ако сте закупили медицина за нита и въшки, преди да използват всички средства, прочетете внимателно инструкциите.
 2. Съществува индивидуална непоносимост към компонентите. За да го избегнете, тествайте го предварително. За тази малка сума пари и да изберете, се прилага, например, на китката, свивката на лакътя, а след това гледат реакцията на кожата си всеки ден.
 3. Купувайте лекарства в аптеките. И не забравяйте да оцените целостта на пакета и датите на валидност.

Ще получите възможност бързо и безопасно да се отървете от ницове и въшки, ако вземете подходящо, ефективно и безвредно лекарство.