Боротьба з меблевої міллю і її личинками в квартирі

Жовтень 2018

Відео: The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Book / Chair / Clock Episodes (Жовтень 2018).

Anonim

Mole мебели - насекомо, което вреди на имуществото на хиляди години от човешката - всеки е виждал не едно нещо я развали. Следователно борбата срещу този вредител в жилището трябва да се извършва постоянно.

Малката мебел изглежда и какво се случва

За днес името "мебелен молк" не е нищо повече от колективно. Тъй като има повече от един вид вредители у дома и почти всеки в мебелите (най-често в килера). Но всеки вид има своя собствена "специализация", т.е. любим вид храна, която е вълна, килими, памучни продукти, зърно. В съответствие с предпочитанията си на вредител, наречена така в близост до някой, който живее вида насекоми, които са посочени като килим, кожухарската, зърно, висящи. И само един от тези видове се нарича мебелен молец, който поради сходството е съчетано с дрехите.

Цялата мебелна пеперуда се явява на човек като малка молец, но така изглежда по време на последния етап от живота й. А мебелите летящи молци не увреждат, основната му задача за кратък период от време, за да снасят яйца и да умрат, отнема от 8 дни до няколко седмици. Пеперудата не може да яде, тъй като има неразработен орален апарат, освен това летящият молец на мебелите не може да прекоси храната.

Външният вид на пеперуда видове от този вредител, е подобно - това насекомо, не по-дълъг 9 мм дължина, сгънати крила имат формата на триъгълник.Оцветяването у дома обикновено е обикновен, но може да се различава, например, хермелинът е доста колоритен, т.е. изглежда привлекателен. Но как изглежда не толкова важно това насекомо (всичките му сортове), да се отървете от него, ще бъде по същия начин.

Harm носи вредители от вредителя, който видя много малко хора. Навън изглеждат като обикновена гъсеница. Тя не може да се движи далеч и бързо, следователно всяко яйце се полага от жената на място, където има храна (памучни дрехи, тапицерия, килим, друг вълнен продукт). Ларвите сами не правят много зло, но голям брой развалят търговския облик на нещата и дори ги унищожават. Ето защо, в дома на борбата е, когато насекомото е под формата на ларви, от която бягството е доста реалистичен и в същото време, неприятен, без значение какъв вид мебели молец живеят в жилища.

От това, което се поставя мебели мол

Въпреки че молец мебели могат да летят, но с течение на дълги разстояния, че не се движи, така че у дома той може да се получи само под формата на ларви или яйца. Това означава, че вредителят може да влезе в къщата с повредени мебели, особено по отношение на втора употреба. Също така, ларвите, яйцата падат в апартамента, къщата заедно с дрехи, килими, често купени от ръцете или в магазините втора употреба. Хранителният тип вредител се предава с брашно, зърнена храна, храна за животни. Причините за появата на мебелни молци са и други, но те са еднакви - ларви, яйцата идват отвън. Следователно, контролът на вредителите у дома трябва да започне с момента, в който нови дрехи, тъкани, мебели, килими влязат в жилище, по това време най-лесният начин да се отървете от ларвата е да го направите.

Борбата срещу пеперуда в мебелите - как да унищожите мебелната пеперуда у дома

Сега борбата срещу този вредител у дома се извършва ефективно, като се използват следните методи:

1. Топлинна обработка - през зимата от ларва, яйца, пеперуди може да се отърве от замръзване, тъй като насекомите умират, когато температурата е под нулата градуса. Също така, борбата у дома ще бъде успешна, когато температурата се повиши над 35 ° C, т.е. да се унищожи вредителя е достатъчно нещо, за да се затопли през лятото на улицата. Ефективността ще увеличи ултравиолетовите, които ларви, други форми не могат да устоят. Най-удобният метод е измиване при температури над 50 ° С;

2. Обработка - за да се отървем от ларвата, това е достатъчно, за да се разкъса, тъй като не се държи добре в нея. Това важи за вълнени, памучни дрехи, килими, кожухарски кожи и също така не могат да бъдат държани в приютите им. Борбата с помощта на този метод не е скъпа, удобна и няма значение как изглежда насекомо, от което човек ще се отърве;

3. Химическо третиране - борба с помощта на съвременни аерозоли, други средства позволява ефективно и безопасно да се отървете от насекомо;

4. Ултразвуковото лечение е най-модерното средство, чрез което можете да се отървете от насекоми.

Средствата от мебели молци ефективни

Ако апартаментът вече е силно наранен от такъв вредител, тогава без химически средства няма да работи, ако собственикът не ги използва незабавно, те ще продължат да ядат, увреждащи нещата. Най-ефективният за тежка инфекция са аерозолите Raptor, Reid, съоръжението "Секция против молец" също доказа своя успех.

В ранните етапи, можете да използвате най-икономичния himsredstva: таблетки, плоча, продължителността на използване на до шест месеца. Измиване при висока температура (около 50 ° С) е успешен начин да се контролира. Много от вас знаят как изглежда нафталин, но трябва да се разбере, че тя служи само за възпиране на летящите форми от насекоми, т.е. ларви, яйца от тяхното въздействие не загине. Използването на почти всеки национален метод човек ще получи същия резултат като този на нафталин - вратига миризми и други остри миришещи растения далеч летящ вредител, но ларвите ще продължи да съществува.

Когато използвате химикал. средства трябва да се вземат предпазни мерки, особено когато преработката се извършва в кухнята.

Как да се отървем от моловете мебели в дома

Отърви се от този вредител е винаги по-лесно в ранните етапи на унищожаване на имущество. Ето защо, борбата трябва да се води, тъй като е възможно ларвите на замърсяване, яйца в къщата и това не е толкова важно, колкото на мебелите прилича (стая) мол. Достатъчно е да се изпълнява стриктно превантивни мерки, които или му попадне в къщата нещо, което може да бъде храна за насекомото да бъдат задушени, измити при високи температури. Можете също така да бъде предотвратено чрез замразяване, висящи неща на улицата в горещо, слънчево време. Тези методи са лесни за да се отървете от насекомото на всички етапи от поражението, но епидемията. С голям брой на вредителя в апартамента у дома борба трябва да се провеждат с помощта на ефективни аерозоли и други химикали, веднага след като те бързо ще се отървете от ларвите.

По този начин, трябва да се направи с дрехите в неактивния сезон, например, със зимни дрехи през лятото и така нататък.С навременното изпълнение на такива превантивни мерки това насекомо просто няма да започне в къщата. За профилактика можете да използвате различни растения (танза, лавандула, здравец, други), които се намират в шкафове, нощни шкафчета. Всяко описание показва, че летящият мол просто не иска да бъде близо до тях, без значение как изглежда.