Інкубаційний період вошей у людини

инфекциозно заболяване, в резултат на което кожата или косата човешки появи въшки, известни на света като педикулоза. Този паразит живее в човешките коса, слабините, под мишниците, веждите. Както при всички насекоми нита има инкубационен период, през който контакт настъпва въшки или нита, растеж и развитие, докато симптомите. Да се ​​отървеш от него не е толкова лесно.

си активен въшки предпочитат да започне веднага след като се стигна до жертвата. През първата седмица остава незабелязана, че има въшки, че е възможно да разберете след няколко седмици. През това време на нитовете ще снасят яйца, от които се появяват ларви, което от своя страна ще продължи активно да се размножават. Ето защо, като такива, на инкубационния период за въшки при хората, не съществува никакво лечение с проява трябва да започне веднага.

въшки и гниди инкубационен период

Инкубационният период зависи от вида на въшки, като всеки вид по време на неговото яйце съзряване. Най-добрите условия за съзряване нита, тази висока температура до + 30 ℃ и средна влажност марка. В зависимост от тези параметри и вида на въшки инкубационен период ще варира. Има три типа:

  • Главни въшки. Скоростта на люпене въшки нита от решаващо влияние температурата на околната среда.Пашкул или яйце, които фиксират в основата на човешката коса, при която ларвата от ниците узрява. При оптимални условия инкубационният период на този вид достига един месец;
  • Pubic louse. Инкубационният период на този период достига една седмица. Има функция, която ви позволява да спите при липса на храна, която може да достигне няколко месеца;
  • Вълшебната плът. Възпроизвеждането на този вид също зависи от температурата на околната среда, инкубационният период може да продължи до два месеца, през който човек не се притеснява.

Следователно, ако периодът на инкубация на ницове при хора се счита за период на тяхната активност от момента на инфекцията до първото второ поколение, тогава тя продължава около четиринадесет дни. Периодът на живот на nits не надвишава 46 дни.

Какъв е периодът на инкубация за педикулоза?

Поради факта, че инкубационният период понякога достига няколко месеца и времето на инфекцията е трудно да се проследи, наличието на въшки е сигнализирано от силен сърбеж.

Първият симптом е усещане за леко сърбеж и дразнене, което е реакцията на тялото на ухапване от насекоми. В резултат на комбинирането на засегнатите области може да се появят малки ожулвания или драскотини, инфекция със стафилококи и в резултат на това заболяването се влоши. Появяват се абсцеси, абсцеси с различна тежест. Общото състояние на пациента се влошава, докато температурата се повиши, ходът на въшките е сложен.

Инфекция с въшки, когато това може да се случи?

Трябва да знаете откъде идват глухите, инкубационният период на въшките и нишките при хората, причините за педикулозата и методите на борба.

Заразяването е възможно на обществени места като: училище, детски градини, обществен транспорт. В резултат на близък контакт, като по време на активна игра, деца, или неспазване на правилата за лична хигиена (използвайте гребен), въшки или гниди иначе са на болни главата на здравословна пълзене.

Заразяването може да се осъществи чрез дрехи: шал или капачка на болно лице или чрез постелки.

Лечение на педикулозата при хора

В този момент има различни медицински средства за въшки при хората. Лечението може да се извърши с шампоани: Sumitran, NOC, Veda . Този вид наркотици в борбата срещу педикулозата е най-простият и удобен за употреба. Шампоаните нямат неприятна миризма и лесно се перат. Използва се за главоболие при деца и възрастни. Цената е около 300 рубли на бутилка.

Лечение на спрейове от педикулоза: A-PAR, Nyuda, Lavalin. Лесен за използване, ефективността на лекарствата е различна, някои лекарства имат лошо зачервяване. Цената варира от 200-600 рубли.

Крем: Nix, Nittifor. Удобен и лесен за употреба, въшки и гърди погиват след първото приложение. Лечението с тези кремове е ефективно. Цената е от 300 рубли.

Как да се отървем от въшки дете - Лечение на народни средства

Ако потвърдите въшки не бива да забавя лечението. За да се отървете бързо и постоянно от въшки, е по-добре да действате незабавно. Има много алтернативни народни методи за отстраняване на педикулозата, които не са по-ниски от всички видове кремове и терапевтични мехлеми.

Лечението с керосин заема първото място сред известните средства за педикулоза.За да се направи това, е необходимо да се приготви смес от керосин с всяко растително масло в съотношение от 1 до 10. Тази смес се размазва с коса и се оставя за 1 час. След това вземете горещ душ или измийте главата си с шампоан, след което изрежете всички насекоми с гребен. Такова лечение се счита за най-ефективно. Недостатъкът е, че главата има неприятна миризма дълго време след процедурата. Благодарение на този метод да се отървете от въшки може да бъде след първия път. Противопоказанията са на възраст под 3 години и бременност.

Лечение с оцет и сол от въшки. Преди да изпълните процедурата, трябва да измиете и да изсушите косата си. След това, марля или парче плат е импрегниран с прясно приготвен разтвор на винен оцет със сол пропорционално една част от солта до пет части оцет. Тъканта се прилага към центровете на лезиите през целия ден, като периодично се променя. Благодарение на тези лосиони, въшките и гърдите ще спрат да се притесняват, а човекът също ще има по-малко сърбеж. За да се отървете напълно от въшките, са необходими няколко процедури.

Лечение с лечебни билки от педикулоза. Сред билките от ницове и въшки, страх от елекампане, мента, репей, но бързо се отървете от този метод няма да успее, отнеме време и търпение. Те се използват като отвара за измиване на главата ви или за триене в косата ви. За това е необходимо да се излее натрошени части от растенията с вряща вода и настояват за един час.

Лечение с етерични масла от педикулоза. Масла от здравец, риган, градински чай, добавени към шампоан или балсам за коса също ще помогнат при решаването на проблема и ще ви помогнат да се отървете от въшки за дълго време. Шушулките и ножовете не понасят силна миризма и загиват.Добре е да използвате тези масла и като превантивна мярка.