Чим небезпечні домашні мурахи

Січень 2019

Відео: Хто в домі хазяїн? Домашня кішка, штучний мурашник, безпритульні коти (Січень 2019).

Anonim

Най-често срещаният представител на домашните насекоми по света е червената или фараонова мравка. Най-често най-малките деца страдат от ухапването им.

Какви са опасностите на домашните мравки

Най-опасните мравки са голяма гора, случайно внесена в апартамента от мъж. Такива насекоми могат да хапят и да навредят на човешкото здраве. Опасен за хората мравки, живеещи в Русия - червени мравки мравки. Насекоми от този вид имат ужилване на върха на корема с отровно вещество - мравчена киселина, което има досаден ефект. Отровата могат да се изхвърлят от мравки на разстояние от 30 см. Ухапване предизвиква усещане за парене, кожата около него става червена и подути.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Пожарна червени мравки, наречени за неговото болезнено отровен ухапването причинява много реални термични изгаряния, са най-опасното насекомо в света. За някои хора тяхното присъствие в апартамента представлява заплаха за живота. Ухапването на огнени червени мравки може да предизвика силна алергична реакция и в някои случаи анафилактичен шок.Реакцията се причинява от токсична алкалоидна отрова - салинопис. Навсякъде по света има стотици смъртни случаи от ухапвания от насекоми от този вид.

Мравките са носители на опасни патогени

Насекомите пътуват на дълги разстояния в търсене на храна. През топлия сезон тези насекоми могат да влязат в къщата след посещение на улични кутии за боклук, технически помещения, обществени тоалетни и канали за боклук. В бъдеще те се движат около кухненските маси, шкафовете и други места, където може да бъде храната. Миграцията може да доведе до появата и възпроизводството в човешката храна на различни патогени, които причиняват опасни заболявания.

  • Дизентерия - сериозно заболяване, причинено от бактерии от род Shigella, се среща в остра или хронична форма и се характеризира с нарушение на функциите на червата и стомаха.
  • Тормонална треска - инфекциозно заболяване, причинено от един от видовете салмонела, се характеризира с поражение на лимфната апаратура на стомашно-чревната система.
  • Дифтерията е заболяване, причинено от бацила на Лефлер. Характеризира се с обща опиянение на тялото, увреждане на устата и назофаринкса.
  • Холерата е сериозна болест, която има епидемична форма, причинена от бактериите Vibrio cholerae.
  • Салмонелозата е група от инфекциозни заболявания, причинени от бактериите на много видове салмонела. Болестта се проявява с лезии на стомашно-чревния тракт, дехидратация и интоксикация на тялото.
  • Мравките са носители на яйца от червеи, които причиняват развитието на хелминтиоза.

Важно! Заразяването с паразитни червеи през мравките е много опасно за децата.Болестта води до забавяне на физическото и психическото развитие на детето.

Мравките могат да бъдат носители на опасни заболявания, които застрашават здравето и живота на домашните животни: котки от панлевкопения, парвовирусен ентерит, кучета от чума.

Мравките в апартамента създават свои собствени хранителни магазини на труднодостъпни места, където продуктите стават неизползваеми и се превръщат в място за размножаване на вредни микроорганизми и гъсти плесени.

разваляне на храните и домакински уреди

Начало мравки са всеядни насекоми и се хранят с трохите, зърнени храни, плодове, захар, мед, бонбони и други продукти, които да намерят достъп. Мравките, корумпирани от продукти, трябва да бъдат унищожени, за да се избегне заразяването с различни заболявания.

Освен това, мравките уреждат гнезда в домакински уреди, което може да доведе до късо съединение и повреда на оборудването. Те могат да ядат естествена кожа и плат, което води до загуба на външния вид на дрехите.

Мравки-червеи получиха своето име за способността да се издълбават през гората, камерите и камерите за подреждане на гнездата. Разположени в апартамента, тези насекоми правят в мебелите и в дървените елементи на вътрешните движения, развалят дървените структури.