Чим небезпечний укус кліща і симптоми укусу кліща у людини

Лютого 2019

Відео: Укус кліща та хвороба Лайма - Європейські рекомендації IDSA щодо профілактики та лікування Бореліозу (Лютого 2019).

Anonim

Най-ефективният начин за борба с болестта - предотвратяване на кърлеж - малко насекомо, принадлежи към реда на паякообразни, дължината на средните екземпляри от 0, 5 mm тяло. насекоми възраждане започва през пролетта и началото на лятото, рискът от ухапване от увеличаване на топло и сухо време. Когато се инжектира ухапване чрез раната в анестетик на тялото, при което насекоми атаки са абсолютно незабележимо за хората.

Различни видове акари намерени в различни части на света. Ухапване от кърлеж себе си не е заплаха за хората, опасно за въвеждане в тялото на инфекция при увреждане на кожата. В центъра ширини широко тайгата и европейски акари, тези насекоми са паразити и емисия на кръв. През кръвосмучещи насекоми дължината на тялото се увеличава с 3-10 mm, което го прави по-видими откриване.

Преди всяка екскурзия в гората трябва да бъдат внимателно подбрани дрехи, китките и глезените трябва да бъдат скрити

Опасност хапят паразит

ухапване от кърлеж, последвана от проникване в кръвния инфекцията, след насищане на насекоми изчезва.

Основната опасност за човешкото е инфекция предавани болести кърлеж:

 • отбележете тиф;
 • Туларемия;
 • ерлихиоза;
 • енцефалит;
 • ку-треска;
 • Лаймска болест.

Борелиозата е друго смъртоносно заболяване, чийто носител е кърлеж. Болестта засяга клетките на централната нервна система на човек, наличието на инфекция се открива само месец след ухапването. За да се предотврати развитието на болестта, се предписват специални медикаменти, липсата на лечение може да доведе до увреждане.

Независимо от микроскопичен кърлеж може да е голяма опасност за живота и здравето на човека

хеморагична треска - група от вирусни заболявания, които се проявяват под формата на повишена телесна температура, подкожен кръвоизлив, хипотония, промени в състава на кръвта.

При първите признаци на заболяването се предписват хоспитализация, медицински контрол и медикаменти.

Симптоми среща с кръвопиец

Когато е необходимо протуберанс върху тялото на заподозрения да вземе лупа и проверете уплътнението. Ако това кърлеж, веднага веднага отидете в спешното отделение. Какви симптоми показват нуждата от медицинска помощ?

В процеса на извличане на насекоми трябва да се счита, че захапката на главата насекомо е напълно потопен в кожата, и дишането се извършва от орган, разположен в задната част на движи кърлежи

симптоми:

 • повишаване на температурата;
 • разширени лимфни възли;
 • поява на редовни или мускулни главоболия;
 • обрив по тялото.

След екстракцията насекомото незабавно отива в изследването. Лабораторният анализ се извършва, за да се определи степента на вероятност от инфекция. Първите признаци на енцефалит се появяват 10 дни след заразяването с кръвоносната система.

Спешните мерки трябва да са насочени към предотвратяване развитието на болестта, тъй като могат да предизвикат увреждане или дори фатален изход.

Действия по кърлежа

От времето на ухапването за лицето остава незабелязан, е възможно да се открие само няколко часа, а в някои случаи дни след ухапването. Насекоми се отстраняват незабавно, дезинфекция ухапване, е строго забранено да настоява, тъй като в този случай, са в тялото му вируси почти веднага в кръвта.

Жертвата трябва незабавно да бъде изпратен в спешното отделение, където специалист ще извлече от кърлежи, лечение на раната и изпращане на насекомото на анализа за идентифициране наличието на инфекция

Жертвата трябва незабавно да бъде изпратен в спешното отделение, където специалист ще извлече от кърлежи, лечение на раната и изпращане на насекоми върху анализ за откриване на наличие на инфекция. Ако няма възможност да се свържете с лечебно заведение, насекомото се извлича самостоятелно. Какви методи съществуват?

Можете да научите как да издърпате хиподермична кърлеж без да навредите на здравето си.

ухапване от кърлеж, първа помощ на пострадалия (видео)

Методи за екстрахиране

В процеса на извличане на насекоми трябва да се считат, че захапката на главата на насекомото е изцяло потопен в кожата, и дишането се извършва от орган, разположен в задната част на движи кърлежи,

След екстракцията насекомото незабавно отива в изследването. Лабораторен анализ се провежда, за да се определи степента на вероятност на инфекция от

трябва да се упражнява крайна предпазливост при отстраняване на насекомото - тялото не трябва да се повреди.

 1. прилагане към тялото на спада кърлеж растително масло ще блокира въздушния поток, при което кърлежи е принуден избран навън, който ще улесни нейното възстановяване.За тази цел може да се използва керосин. Трябва да се гарантира, че течността не предизвиква кожно дразнене.
 2. Достъпът на кислород може също да бъде блокиран с разтопен восък. Безвъздушното акари също постепенно ще започне да излиза. Издърпайте паразита и с пинсети. За да направите това, трябва да обвиете пръстите си с превръзка или с ръкавици. При извличането на насекомо трябва да се внимава да не се дърпа, а внимателно да се обърне.
 3. На нишката трябва да направите контур и да я издърпате от пробокса на кърлежите и трябва да изчислите силите. Прилагането на прекомерна сила може да доведе до това, че главата остава под кожата и коремът ще изтече. В този случай мястото на ухапване трябва да се търка с алкохол. Главата се приема със стерилна игла.
 4. За да извлечете насекомо, можете да използвате специална лъжичка, която се продава в аптеката.

Също така може да се интересувате от статията "Изберете лекарство за кърлежи за вашето куче".

По време на процеса на екстракция се препоръчва да се затвори носът и устата с медицинска превръзка, а случайното смачкване на кърлежите може да доведе до проникване на вируси във въздуха. След извличането на насекомото, мястото на захапване трябва да бъде дезинфекцирано, акарата трябва да бъде поставена в плътно затворен контейнер и да бъде доставена за анализ на инфекцията в лабораторията. Ако по някаква причина това не е възможно, насекомите трябва да бъдат изгорени.

Въпреки микроскопския размер, кърлежите могат да представляват голяма опасност за човешкия живот и здраве. Откриването на паразитен смучещ кръв изисква задължително обаждане до лекар.

Навременната терапия помага да се предотврати възможността от нежелани ефекти върху тялото.

Различни видове акари намерени в различни части на света. Самото ухапване от кърлежи не представлява опасност за човека, опасно е да навлезе в инфекцията в случай на увреждане на кожата. Най-ефективният начин за борба с болестта е превенцията. Преди всяко походи в гората трябва внимателно да изберете дрехи, китките и глезените трябва да бъдат скрити. След като посетите опасната зона, трябва да проведете преглед за наличие на насекоми върху тялото. Ако се намери кърлеж, веднага трябва да отидете в спешното отделение.