Найбільш поширені види молі і способи боротьби з ними

How we take back the internet | Edward Snowden (Відео July 2018).

Много често човек се сблъсква с молци Има много различни насекоми, които могат да попречат на комфорта на човешкия живот в собствения си дом. В допълнение към добре познати на почти всички комари, комари и кърлежи, които са външни паразити и мухи, хлебарки и мухи, може да превозва опасни инфекции, често човек е изправен пред молец.

Преглед

Разбира се, мол изглежда доста безвредни насекоми, които не са способни да хапещи хора и не е носител на патогени. Трябва обаче да се помни, че молецът причинява непоправима вреда на домакинството, унищожавайки нещата, домакинските предмети и продуктите.

Всички молци изглеждат като пеперуди достатъчно малки, че не се различава ярки цветове и видими външни белези на

Има много видове вредители, споменати по-горе. Всички те изглеждат като достатъчно малки пеперуди, които не се отличават с ярки оцветявания и всякакви забележими външни черти. Видове ненаситна молци, които причиняват вреда на лицето, а не толкова многобройни, но разработването на схема за ефективна борба с тези насекоми, които трябва да знаете характеристиките на вредителите.

Общи

Типичната молец прилича на малка пеперуда и не навреди на собствеността на човек. Само ларвите на това насекомо са вредни.Те не само развалят или напълно унищожават нещата и продуктите, но също така оставят продуктите на жизненоважна дейност под формата на екскременти.

са изключително злонамерен молец ларви

Mole в процеса на развитие преминава през няколко етапа:

 • с яйца, на светлината има много, много лакоми ларви битови вредители;
 • После идва редът на купата, от която се издига пеперудата.

Особеността на възрастни вредители е страх от слънчева светлина. Поради тази причина къртичетата често се намират в тъмни и уединени места. Като такива места като правило, гардероби фланец, пакети с житни растения, площи с мебели настилки, podkovrovoe пространство или високи плътни купчина килими.

Най-често в апартамента може да се сблъскате с дрехи и молци, които разрушават съответно неща и хранителни стоки.

Методи за борба с молец (видео)

Описание на обикновените видове

Биолози са около четиридесет семейства от молци. Повечето видове не се заселват в жилищни помещения, а хората рядко обръщат внимание на тях. Категорията на най-вредните по отношение на увреждане на лице, включват следните видове мола:

 • мебели мол, се използва за снабдяване с природен тапицерия тъкани и обитаващи предимно в тапицирани мебели;
 • молец, който използва като дрехи вълнени дрехи и трикотажни дрехи;
 • пеперуда, причинявайки сериозни щети на продуктите от кожа;
 • молец, който живее в кухнята и яде хранителни продукти, включително зърнени храни, брашно и царевица;
 • плодови молци, като се предпочита сушени плодове - ябълки, круши и сушени сини сливи, както и сушени гъби и дори ядки.

молци като храна с помощта на вълнени тъкани и трикотажни облекла

Основните начини за борба с

Разбира се, при първия признак на молец в апартамент трябва да бъде като за нея да предприемат мерки за унищожаване възможно най-скоро. Има няколко вида инструменти, които ви позволяват ефективно да се борите с летящи насекоми, включително домашни молци.

 1. Най-евтиният вариант е използването на таблетки и брикети, които са вид сплав на нафталин с камфор. Такива таблетки трябва да се поставят върху горните рафтове на гардеробите. Тежките пари от нафталин и камфор се спускат, запълват цялото пространство и не позволяват на молци да поставят яйца върху дрехите. Струва си да се помни, че този метод не е безопасен за човешкото здраве, особено със значителна концентрация на тези вещества в малка жилищна зона.
 2. Ефективна подготовка на таблетки "Антимол" , ефектът от който продължава около две седмици. Инструментът се използва за обработка на гардероби.
 3. високо ефективни и доста популярни посредством "Dezmol" Метод на прилагане и принцип на действие е същата като тази на "пеперуда" на лекарството.
 4. Плочки срещу молци "Molemor" дават добър ефект и продължават шест месеца.
 5. Ефективността на аерозолния препарат с доста остра миризма "Suprozol" е доказана.
 6. Добри резултати показва течност средство за битови летящи вредители "Supromit" е с приятна миризма и токсични за продължително действие на молец.
 7. Популярни табели "Комар", допринасящи за унищожаването на летящи вредители.
 8. Налични са няколко вида подготовка "Reid-антимол" , включително аерозол, гел и пластини.
 9. Можете да използвате спрея "Kapkan-antimol".

Храни мол живее в кухнята и се храни хранителни продукти, включително зърнени храни, брашно и зърнени храни

В допълнение, подредени производство на подобрени плочи срещу молци, които нямат мирис и не убиват само възрастните, но и за техните ларви. Обикновено тези средства са предназначени за шест месеца непрекъсната употреба.

Ароматизирани секции срещу молци, които се смятат за най-цивилизованата форма на борба с този летящ вредител, са популярни. Такива секции имат мирис на лавандула, лайка и мандарина. Продуктът може да се използва за предпазване на децата от къртици. Методът на неговото приложение е много прост: отстранява се защитен филм, а самата секция се поставя в горната част на гардеробите. Секцията се заменя след шест месеца. Трябва да се помни, че този продукт не може да се използва за защита срещу молекулярна храна. Освен това мястото на секциите не трябва да е достъпно за деца. Подобен вариант на репеленти е доста токсичен.

Също така ви предлагаме да прочетете статия, в която говорим за това как да запазите коженото палто от молци.

молци като храна с помощта на вълнени тъкани и трикотажни облекла

Съвети и трикове

Отърви се от и може да бъде доста безопасен за човешкото здраве чрез незначителен брой молци в апартамента. Много добър резултат се постига, когато се използва кварцова лампа или се изсушават неща на слънце.

За по-голямата част от молци са много вредно въздействие на висока температура, което дава възможност за унищожаване на летящи насекоми и ларви на кипене неща и дезинфекция на пара.Много ефективен начин е замразяването на насекоми. Този метод ви позволява да унищожите молеца на всеки етап от развитието.

Как да се отървем от моловете (видео)

Трябва да се помни, че по-рано откритите насекомото и предприети мерки за тяхното унищожаване, толкова по-вероятно най-бързо и пълно унищожаване на домашни вредители. Не забравяйте за превантивни мерки, които значително намаляват риска от заселване на молци в апартамента.