Найбільш ефективні і дієві засоби для знищення домашньої молі

Січень 2019

Відео: Suspense: Donovan's Brain (Січень 2019).

Anonim

Появата на потребителите молец в апартамента - появата на едно домакинство бедствие молец в апартамента - истинската катастрофа. Бързо се отървете от много досадни насекоми вредители е доста трудно. Молето в апартамента се размножава бързо и може да причини значителни щети.

Трябва да се помни, че опасността е не само да летят възрастни, но и ларви, които не причиняват никакви по-малко щети на имуществото. В контекста на жилище насекоми са в състояние да се скрие добре и техните ларви, като правило, се срещат само след кладенеца ще има време да се "управлява за известно време" в съблекалните и складовите помещения.

Преглед

Най-доброто средство за битови летящи вредители, и това, което е на мола - лекарство, което може да направи най-голямо влияние в най-кратки срокове. В борбата срещу молеца са необходими най-бързите и най-ефективни средства, които помагат почти моментално. Понякога обаче е необходимо да се предприемат превантивни мерки у дома, за които се използват лекарства с продължително действие.

Трябва да се помни, че във всеки конкретен случай изборът на средство от домашна молец зависи от няколко обстоятелства, включително от броя на вредителите в апартамента. В момента има достатъчно ефективни и бързодействащи промишлени препарати, които могат да се използват самостоятелно у дома.Освен това, добрите резултати показват средства от молци, направени по национални рецепти и използвани за превантивни мерки.

опасност е не само летящи възрастни, но и ларви, които предизвикват не по-малко увреждане на имущество

За правилния избор на средство за защита срещу молец трябва да реалистично да оцени броя присъстващи в апартамента на вредителите и знам, че той обича, и това, което се страхуват дома Mol.

Видове средства от молци

Различни лекарства могат да се използват срещу молци. Средствата от тези вредители са разделени на няколко категории.

Аерозолните състави

спрейове убиват вредителя в много кратко време. е да се припомни, че по време на процеса на пръскане образува облак от микроскопични частици, които са доста често попадат в дихателните пътища и могат да предизвикат алергични реакции.

Фумигатори

Действието на такива средства е доста дълго. Те са по-малко популярни, поради липсата на незабавен ефект, но има минимално отрицателно въздействие върху човешкото тяло. Принципът на работа на такива препарати се основава на запълване на пространството токсичен за насекоми газообразно вещество, което се образува чрез загряване на плочата в специално устройство.

спрейове убиват паразита в един много кратък период от време

Токсичен раздел

Инструмент изрази не разрушителен ефект на , и има за цел да възпре молци дома. Действието се основава на използването на етерични масла, които са абсолютно безвредни за хората и домашните животни. С оглед на способността на пеперудата, за да бързо да се адаптират към тези средства, лекарството трябва да се промени периодично към различен тип.

народни средства и методи за

Категория най-достъпни и много популярни означава, че често не разполагат с разрушителното действие на и може да се препоръча само като допълнение към основното лекарство, както и за профилактична употреба.

Почти всички изброени по-горе инструменти могат да се използват срещу молци в апартамент. Въпреки това, трябва да се вземе под внимание фактът, че инструментите за спрей са сред най-силните лекарства на базата на различни токсини и инсектициди и тяхното приложение изисква стриктно спазване на инструкциите.

Как да се отървем от моловете народни начини (видео)

Популярни закупени средства

В зависимост от вида на молец, които се заселват в апартамента, както и степента на популацията от вредители на избран не само средство за борба, но също така и редица процедури. Сред най-популярните инструменти могат да бъдат описани по следния начин:

 • аерозолни продукти "Armol" с лавандула аромат, ефективен срещу всички видове домашно молец;
 • аерозол продукт "Raptor" лавандула миризма, която може да се използва за контрол на вредителите и за превенция;
 • аерозол "Mosquitall" е ароматизиран препарат за еднократна употреба;
 • аерозолни чистички "чиста къща" с билков аромат, характеризиращ се с висока ефективност и икономичност;
 • аерозол продукт "Ekstramit" - лесен за използване и много ефективен дългодействащ лекарство, което запазва защитните свойства в рамките на шест месеца след лечението;

лицата, извършващи фумигация са по-малко популярни поради липсата на незабавен ефект, но имат минимално отрицателно въздействие върху човешкото тяло

 • fumigator "Dick-3 ' срещу летящи насекоми, които ефективно да се справят с различни видове мола;
 • fumigator "Mosquitall" - много ефективен начин за унищожаване на летящи вредители на площ от около тридесет квадратни метра;
 • fumigator "Raid", като разрушително въздействие не само върху различните видове пеперуди, но също така и комари;
 • раздел "Raptor" с различни варианти на ароматизиране и период на отблъскване на мола на действие не повече от четири месеца;
 • раздел "Mosquitall", произведени под формата на торбички от сухи растения, както и стенни блокове и плочи поставя в гардероби.

Не използвайте дългосрочна защита, когато използвате един вид инструмент. Най-ефективни са комплексните мерки, които включват използването на средства за унищожаване и превантивни мерки.

Сухи лавандулови цветя, поставени на места, изложени на появата на насекоми

Традиционните методи за борба

Инструменти, произведени в домашни условия, не могат да се считат за ефективни при унищожаване на дома на молци, но тяхното използване значително увеличава шансовете на отбранителни продукти и домакински стоки от утаяване и разваляне от летящи вредители.

 1. Пластири , намиращи се в кухнята и гардероби са добър инструмент за улавяне на възрастни насекоми. Появата на молци на ленти става сигнал за извършване на мерки за откриване на ларви и тяхното унищожаване.
 2. Сухи цветя от лавандула, , разположени на места, податливи на появата на насекоми. Ефективността на действие репелент се основава на растението излъчва неприятна миризма, която е неприятна за този вредител.
 3. нафтален съдържа инсектицид, което обяснява доказана ефективността на този добре известен народната средство. Все пак, имайте предвид, че през годините на използването на дома мол е в състояние да развие имунитет към нафталин, което се отрази на ефективността на този метод за контрол на вредителите.
 4. тютюнопушенето поради своята миризма има възпиращ ефект и изключва мола с местообитания. Тютюнът се напълва с торбички и се поставя на места, чувствителни към колонизация от молец.
 5. Geranium излъчва аромати, които отблъскват възрастните летящи насекоми.Двойка растения в саксии могат да защитят едно жилище от вредител.
 6. Citrus, изсушени кори, които заемат много малко пространство в кухнята и гардеробите, помагат да се изплашат летящите насекоми.

В горещо слънчево време, можете да окачите неща от килера на улицата за вентилация

Превантивни мерки

Дори ако началната бенката напълно унищожени, не се отпуснете. Необходимо е да се предприемат редовни превантивни мерки, така че вредителят да не се появи отново. Има няколко начина да предпазите апартамента от упадък в молци.

 1. В горещо слънчево време можете да закачите нещата от гардероба на улицата за излъчване. Това ще защити нещата от нахлуването на молци. Препоръчва се процедурата да се извърши най-малко два пъти през лятото.
 2. След вентилацията всички неща трябва да бъдат разтърсени енергично и реверите и джобовете трябва да бъдат внимателно почистени с четка за дрехи.
 3. Много ефективен начин за защита е опаковането на нещата в вестникарска хартия. Отдавна е отбелязано, че молецът не толерира миризмата на мастило.
 4. Хранителната молец, по правило, попада в кухнята с остаряла бакалия от магазини или пазари. Трябва да се внимава да се купуват продукти и да не се създават твърде големи запаси от зърнени храни и брашно в кухненските шкафове.

Средства от молци (видео)

Следвайки тези съвети, вие ще защитите апартамента от такъв труден вредител като молец.