Найефективніші народні засоби в боротьбі з клопами

Січень 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Січень 2019).

Anonim

У дома, можете да измести дървеници различни методи за изгонване на дървениците вкъщи се предлага с различни методи. Някои от тях са ефективни, други не са много добри. Прилагайте народните методи в апартамента, ако има малко паразити.

Най-ефективните начини

Употребата в методите на народния апартамент е по-добра за отблъскване на насекоми. Ако има много паразити, ще бъде трудно за тях да ги изгониш. Най-ефективните опции:

 • приложение на маратонки, прахосмукачка - механичен ефект;
 • излагане на високи температури - премахване на мебелите на слънце, обгаряне с вряща вода;
 • у дома, можете да използвате и драстично миришат течности (нафталин, керосин, метанол, оцет и др.);
 • Танси, пелин - миризмата на тези растения за паразити е изключително неприятна.

У дома срещу дървеници, можете да използвате прахосмукачка

оцет Application решение

Унищожаване на дървеници от себе си, може да се извърши с помощта на оцет. Налични средства, евтини и безопасни за хората. Въпреки това, у дома, оцетът не е способен да убива паразити, само ще ги изплаши. За ецване на смученето на кръвта е необходимо да се обработва всеки сантиметър от стаята. Колкото по-силно е решението, толкова по-добре ще се отрази.

Използвайте оцет в апартамента като превантивен. С помощта на него можете да обработвате такива зони на помещението като пукнатини в прозоречни первази, плинтове, вентилационни решетки.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

За да се бори с вредители е най-добре, като се използва оцет се смесва с други вещества:

 • оцет + отвара от пелин - средство за активно отблъсква бъгове остър аромат. С помощта на него можете да обработвате места, където насекомите влизат в стаята.
 • Смесва се нафталин, оцет, 90% алкохол на равни части. Сместа трябва да се пръска директно върху насекомите.

Оцет плюс отвара от пелин - средство за активно отблъсква грешки остър аромат

химически разтвори

Ръцете могат да се смесват и се прилагат химически разтвори за контрол на вредителите. Все пак, трябва да се помни, че представените вещества са опасни за хората. В апартамента те трябва да се използват предпазливо поради високата токсичност.

Можете да се борите с бъгове със собствени химични съединения.

 • терпентин, камфор. Вземете 5 грама камфор и 100 милилитра терпентин и етилов алкохол. Използвайте получената течност за третиране на гнездата на паразитите.
 • Амониев алкохол. Унищожаването на кръвните наркотици може да доведе до употребата на амоняк. Паразитите не понасят миризмата си. Смесват се 10 грама амоняк, 150 грама денатуриран алкохол, 40 грама бензол. Изсипете течността върху чиниите и поставете в местата за натрупване на насекоми.
 • Мет. Борбата с възрастни паразити и ларви може да се извърши с чист денатуриран алкохол. Просто ги напоявайте с насекоми.
 • Със собствените си ръце можете да създадете такава смес: 10 грама нафталин, 200 милилитра керосин, 100 милилитра крезол. Сместа се нанася върху местообитанието на насекомите с помощта на четка.
 • Често се използва такова натурално лекарство от спални, като смес от солена вода, алкохол, пероксид . С помощта на решение се обработват места за натрупване на насекоми.

Как да изгорим леглата с народни средства (видео)

Препоръчваме ви да научите как да откривате и унищожавате дивани.

Танси и пелин

Можете да използвате пелин у дома. В този случай насекомото уплаши аромата на растението. Прилагането на представения метод обаче може да постигне само кратко затишие.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Tansy също се използва активно в апартамента. Растенията на растението трябва да се съхраняват през лятото. Методът на нанасяне е съвсем прост: в местата, където се предполага, че паразитите са обитавани, се полагат танзи. Борба с насекоми и може да бъде следният метод: поставете растението под гърба на дивана или под матрака.

  Важно! Танзи в апартамент представлява опасност за животните и децата. С оглед на това е необходимо периодично да се проветрява жилището.

  Лечението не може да се нарече най-доброто. Най-вероятно обектите на удара ще се скрият в друга стая в апартамента. Билките се използват най-добре като превантивна мярка. Освен това те ще изплашат не само буболечки, но и бълхи и хлебарки.

  Танси се намира на местата, където се предполага, че насекомите са обитавани

  Добър съвет

  • Можете да се отървете от самите дървеници, ако действате веднага.Въпреки това популярните методи не могат да се нарекат най-ефективният вариант.
  • Ръцете с малък брой паразити могат да направят следното: отидете с прахосмукачка на видно място, с вряща вода за лечение на ставите, цокли, врати, използвайте течност с остър мирис.
  • Танзи и пелин са добри у дома. Танси плаши толкова много паразити, че те избягат с ужас. Пелината дава почти същия ефект, а миризмата му е почти невидима за хората.
  • Как да получите себе си евтини? Използвай оцета. Той мирише неприятно за насекомите и е евтин. Ефективно прилагайте силни есенции. С помощта на оцет се обработват всички налични места. Добър ефект обаче ще бъде само ако броят на паразитите е малък.

  Можете да извадите мебелите за замразяване. Паразитите загиват при -25 градуса

  • Апартаментът препоръчва използването на тинктура от валериана. С помощта й да лекува леглото.
  • През нощта не забравяйте да включите светлината. Бебетата ще се опитат да се измъкнат от него.
  • Добре в апартамента помага и кедровото масло. Просто го разреждайте с вода и след това лекувайте решението с подозрителни места. Спрейте сместа около леглото. Маслото може да се смазва и местата на ухапвания, докато дразненето спира и отоците излизат.
  • Невъзпламените, замърсени структури трябва да се третират с пламък. Трябва обаче да продължите с повишено внимание.
  • Можете просто да свалите дрехи и мебели за замразяване. Паразитите умират при -25 градуса.

  Може да се интересувате и от една статия, в която говорим за това как правилно да се отнасяме към бъговете и какво представляват опасностите.

  Постъпления от бъговете (видео)

  за борба с дървеници могат да използват парите на хората.Но това не означава, че ефектът ще бъде добър и миг. Вие ще трябва да опитате, и ако има много паразити в къщата, е малко вероятно, че нещо ще се окаже. Най-ефективните методи са механични и използването на химикали. Въпреки това, умъртвяването на насекоми с тапас от дълго време и химикалите са опасни за здравето. Можете да опитате да премахнете паразитите с билки с остър мирис, но този инструмент все още е по-добре да се използва като превантивна.