Найефективніші засоби в боротьбі з міллю

Жовтень 2018

Відео: Environmental Regulation and the North American Free Trade Agreement (NAFTA) (Жовтень 2018).

Anonim

Апартаментът може да се намери на няколко вида пеперуди дума "мол" - колективно име за няколко вида дребни пеперуди, сред които значителен брой вредители момента. В апартамента можете да намерите няколко разновидности на молци. Не е лесно да се отървете от тези насекоми. За определяне на народната медицина против молци с помощта на които ще бъдат най-ефективни, е необходимо, за да разберете какъв вид представители молец са се заселили в един апартамент.

Преглед

Въпреки факта, че голяма част от видовете молец е класифициран като вредители, някои видове насекоми вреда на имущество в апартамента. Сред най-известните видове молец дома включва:

 • кожа мол;
 • облечена молец;
 • мебелен молец;
 • храна или зърно, мол.

Най-често анти-молец започва, когато мащабът на бедствието са закупили страхотно характер и насекоми започнаха да се появяват в апартамент в голям брой

Най-често анти-молец започва, когато мащабът на бедствието са закупили страхотно характер и насекоми започнаха да се появяват в апартамента голям брой. Преди да се опитате да се отървете от моловете силни химикали, трябва да изпробвате няколко изпитани във времето, безопасни за хората и домашните любимци фондове.

Описание на популярните средства

Особено в търсенето в борбата срещу насекоми, включително молци, фумиганти. Тяхното действие е изпарението на активните вещества. След като сте подредили такива подготовки под формата на чинии или таблетки на рафтовете на кабинета, не можете да мислите за проблеми с молец в продължение на шест месеца.

Не трябва да пренебрегвате и такива средства като спрея "Антимол", както и добре известното на всички нафталин. Тези лекарства са доста ефективни в борбата с разколебани вредители.

Върховният резултат е показан от съвременните аерозолни химикали

Високи резултати са показани от съвременните аерозолни химикали. Най-известните днес са "Dichlophos", "Suprozol" и "Raptor". Тези препарати са много удобни за извършване на обработка на килими и тапицерия тапицерия. Аерозолите са се доказали в борбата не само с възрастни пеперуди, те са разрушителни за гъсеници и молеви яйца. Продължителността на химикалите продължава и може да продължи до четири месеца.

Плочите, произведени от местни и чуждестранни производители, са мощни химически оръжия в борбата срещу насекомите. Такива плочи могат да имат мирис на лавандула или лайка на химик.

За да се извърши обработката на детските неща от молци, струва си да се използват нехимични, екологични препарати, чието действие се основава на компонентите на растенията. Продължителността на защитния ефект на такива безопасни средства е до една година.

Средства от молци (видео)

народни средства за защита

Етаж пукнатини и труднодостъпни места, които стоят зад перваз, както и многобройни мебели рафтове са предпочитани клъстер от молци. Основният метод за борба с молец на такива места е редовното поддържане на чистотата и използването на някои народни средства.

 • Първата задача е да се измие внимателно всички рафтовете с разтвор на базата на конвенционален сапун, който помага да се отървете от яйца на насекоми.
 • Добър резултат е обработката на местата на предполагаемото натрупване на вредители с разтвор на обикновен трапезен оцет.
 • Прекрасно решение с дезинфекционен ефект е решение, което включва вода, водка и масло от чаено дърво.
 • Тинктура на чесъна е достатъчно ефективна, която от дълго време ще изплаши досадните насекоми.

Трябва да се помни, че всеки народен лек не е панацея и може да отблъсне само насекоми от третираната зона за определен период. Молът много бързо се адаптира към растителните отрови, които в крайна сметка престават да действат върху вредителя.

Първата задача е да се измие внимателно всички рафтовете с разтвор на базата на конвенционален сапун, който помага да се отървете от яйцата на насекоми

Може да се интересуват от една статия, в която се говори за най-често срещаните видове молци и как да се бори с тях.

Как да направите капан с ръцете си

Лепило капан се състои от жилища, лепкава вложка и специална опаковка, която е адаптирана за червей-привлекателна за насекоми като мол, аромат. Стандартните дозатори са направени на основата на каучук или фолио. Типът на използвания материал има пряк ефект върху продължителността на капанчето.

Диспенсерите, оборудвани с фолио и фолио, могат да продължат почти три месеца.Каучуковите вложки се подменят най-малко веднъж месечно и половина. Лепящите лайнери трябва да бъдат покрити с лепило, което не губи свойствата си за най-дълго време. Всички насекоми, които летят до капана, се придържат към облицовката и умират. Тъй като лепкавите елементи се запушват с молец, те трябва да бъдат заменени с нови.

капан лепило се състои от жилища, лепкава вложка и специална опаковка, която е адаптирана за червей-привлекателна за насекоми като мол, арома

Най-добри практики за превенция на молец

Необходимо е да се направи по правило да се извършват проверки апартаменти възникване на вредители най-малко веднъж на всеки шест месеца. Освен това има прости и абсолютно безобидни начини, позволяващи дълго време да забравите за съществуването на молци.

 • Когато извършвате общо почистване, внимателно проверявайте ъглите и пукнатините зад первазите и редовно извършвайте вентилация и измиване на гардероби и кухненски шкафове.
 • на яйца и ларви на молци има разрушителен ефект слънчева светлина, режим вентилация съответствие жилище и топлината (те могат да бъдат отстранени от гореща пара).
 • Добрата опция е да влияеш на нещата с нискотемпературен режим. За тази цел трябва периодично да вземате нещата по улиците по време на мразовития ден.
 • Ако трябва да сложите нещата заедно за съхранение, най-добрият вариант е да се опаковате в чанта с дрехи със специални хапчета срещу молци. Приблизително същия възпиращ ефект е изсушена портокалова кора, орехови листа или тютюневи листа, които могат да се поставят на рафтовете с нещата.
 • Отдавна е отбелязано, че в апартаментите и в други помещения, където се растат гъбички на прозореца, молецът е много рядък. Етеричните масла, освободени от муханите по време на растежа, отблъскват молец и помагат да се отървете от насекоми.

Тя отдавна е отбелязано, че в апартаментите и други помещения, където на мол Подпрозоречни отглежда мушкато се поставят рядко

В допълнение към извършването на всички по-горе събития, които със сигурност не може да бъде единственият начин да се справим с молци, но това е доста подходящ като профилактични средства, се препоръчва да се спазват следните указания:

 • всички зърнени култури и хлебни изделия трябва да бъдат закупени в минимални обеми, и ако е необходимо, да направи равносметка на такива продукти за тяхното съхранение е по-добре да се използва стъкло Дали пластмасови буркани с тесни капаци;
 • веднъж седмично, можете да използвате ароматерапия: разпространение на апартамента миризмата на етерични масла неприятни насекоми, и те бързо се оставят на местообитанието.

Как да се отървем от моловете народни средства за защита (видео)

След като молец е бил в състояние да се отърве от напълно, да не забравяме за превенция, а след това насекомо вече не се върна в къщата.