Найефективніший засіб від тарганів

Грудень 2018

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Грудень 2018).

Anonim

Когато насекомите се появяват в апартамента, вие искате да се отървете от тях възможно най-бързо. На пазара има много различни средства. Но как да изберем най-ефективното решение за хлебарки?

Всички те се различават по скоростта на действие, продължителността на ефекта, цената и състава. Възниква въпросът: къде и как да намерим най-доброто средство за защита? Избор на инсектицид е необходимо да се помисли за апартаменти инфекция, наличието на хлебарки в съседните страни, както и наличието в апартамента на деца и животни. Следвайки прости правила, можете да вземете най-доброто средство за отстраняване на хлебарки.

В същото време е важно да се помни спазването на мерките за безопасност, така че дезинсекцията да не навреди на здравето на наемателите. Струва си да се грижим за превенцията. С всичко това може да бъде избран правилният инструмент, който можете да изберете сами.

Критерии за подбор

Повечето съвременни лекарства, предлагани в търговията на дребно, са доста ефикасни и имат голям капацитет. Поради високата конкуренция производителите произвеждат голям брой ефективни фондове на достъпни цени. Кои от тях ще бъдат най-ефективни? Това може да бъде изяснено чрез сравняване на всички налични средства за редица критерии.

Изборът се основава на няколко критерия:

 1. Ефективност. Най-важният показател. Най-мощното лекарство е аерозолът. Въпреки това, по отношение на параметрите за дългосрочна защита и безопасност, такива лекарства губят на бавнодействащи агенти.Друг пример за неефективно средство са ултразвуковите страхове и капани. Според много изследвания, те са не само абсолютно безопасни, но и напълно безполезни.
 2. Скоростта на действие е спорен критерий. Препаратите, базирани на химически инсектициди от аерозолен тип, обикновено помагат да се справят с проблема след няколко часа. Но е важно да ги използвате многократно, докато последният хлебар изчезне. Високоскоростните лекарства са чудесен начин да унищожите голяма част от населението много бързо. Преди да купите, препоръчваме да посочите времето за елиминиране на насекомите и желания ефект. След това изберете лекарството ще бъде много по-лесно.
 3. Сигурността е важен критерий. Не се препоръчва използването на професионални инсектициди в домашни условия. При използване на конвенционални аерозоли се изисква защита под формата на респиратор. И когато използвате газ, ще трябва да закупите костюм от химическа защита. Също така си заслужава да прочетете инструкциите внимателно. Производителите показват колко токсичен е наркотикът.
 4. Лесна употреба. Може би това е най-важният критерий за тези, които ще се борят срещу насекоми у дома. Колкото по-малко елементи в инструкцията, толкова по-лесно е да използвате сами наркотиците. При този параметър печелят аерозоли. За капаните се изисква презареждане, а гелове и прахове се актуализират. Докато аерозолът може да се пръска в целия апартамент и след няколко часа броят на хлебарки ще намалее.
 5. Цената. Пазарът предлага разнообразни инструменти: от най-скъпите до достъпни. Съвременните микрокапсулирани и аерозолни формулировки могат да струват повече от обаждането на професионални дезинсектори.Изборът се основава на композицията. Често и скъпите и наличните средства съдържат едно и също активно вещество. И цената се различава в зависимост от популярността на марката.

Следващ - преглед на инструментите, които могат да бъдат закупени и използвани самостоятелно. Знаейки основните характеристики и правила за употреба, просто изберете най-доброто средство за отстраняване на хлебарки.

Препарати на основата на гел

Съчетавайки основните ефекти, геловете са отлично средство за защита срещу хлебарки. Основното предимство е сигурността. Те могат да се използват в кухнята, тези наркотици не миришат и не пречат на пребиваването в апартамент. Средството за защита от хлебарки на основата на гел не е подходящо за борба с много вредители. Активно се използва за довършване на хлебарки след химическо третиране и в случай, че хлебарки се движат от съседи.

Гелове работят поради факта, че един хлебар може да прехвърли частици от отрова в приют и да отрови други хора. Геловете се произвеждат на водна основа, а хлебарките изискват открит източник на вода. Те се хранят с гел, който има атрактивен аромат (само хлебарки могат да го помиришат, хората не усещат тази миризма). Смята се, че вредителите предпочитат да се хранят с гел, отколкото с примамките.

Гелът съдържа някакъв инсектицид. Ефективността му зависи от концентрацията му. Препоръчва се да се запознаете със състава преди да купите и да изберете гел с най-модерното и ефективно активно вещество. Ако гелът се планира да бъде поставен в кухнята, е разумно да се уверите, че веществото няма миризма.

Търговски марки

Много компании произвеждат продукти на базата на гел.Обмислете най-популярните наркотици:

 • Pasta Sturm. Много евтино лекарство за хлебарки. Въпреки ниската цена, съставът на само два мощни инсектицида. Това лекарство е подходящо за борба с почти всички домашни насекоми. Универсална подготовка за обработка на апартаменти, къщи и офиси.
 • Гел Глобал. Произведено от немска фирма. Производителите казват, че гелът работи дори и с голям брой насекоми. Едно от най-скъпите средства, но все още мощна. Производителят проведе тестове, които показаха, че една капка гел може да отрови няколко стотин индивида. Много ефективен.
 • Gel Fas. Съставът е много подобен на пастата Sturm. Цената е една от най-ниските на пазара. Той е напълно без мирис, поради което е подходящ за използване в кухнята и в местата, където се приготвя и консумира храна.

Гемите често се използват в домове, където има деца или животни. Това се дължи на високото ниво на сигурност. Към препаратите се добавят специални горчиви вещества. Ако дете или домашен любимец опита гела, той ще трябва да го изплюе. Този прост метод ви позволява да предпазите наемателите и техните домашни любимци от случайно поглъщане на отрова.

Нанесете гелове в местата, където хлебарките търсят храна или най-често минават през тях. Ако знаете, че подслонът на насекомите (под рамковите дъски, в ъглите на мебелите, пукнатини и пукнатини), трябва да ги преработвате. Нарязан с пунктирана линия. В зависимост от броя на насекомите, оставете между капките на гела разстояние от 2 до 20 см. Този метод на приложение ще ви позволи да обработите максималната площ с една тръба. Важен момент: съвременните гелове и пасти се произвеждат на водна основа и не съдържат мазнини, така че те просто могат да бъдат унищожени с парцал, няма да има следи.

Гелът е надеждно средство за хлебарките. Спестява в тези случаи, когато жителите нямат възможност да се изнесат за времето на професионален контрол на вредителите. Тя показва висока ефективност и безопасност.

Недостатъци

Геловете имат някои недостатъци:

 • Бавен ефект. Броят на насекомите ще започне да намалява след няколко дни. Първите мъртви насекоми могат да се видят на 2-ри и 3-ти ден от употребата.
 • Необходимо е постоянно да се отстраняват мъртвите хора.
 • Върхът на действието на повечето лекарства пада на втората седмица.
 • Трябва да актуализирате гела. Изсушеният продукт губи свойствата си.

Гелове се препоръчват за употреба в комбинация с други продукти. Обобщавайки горните плюсове и минуси, можем да заключим, че такива инструменти са чудесни за предотвратяване и борба с малък брой насекоми, но не и за пълното унищожаване на голямо население.

Високоскоростни средства: аерозоли

Това е лекарство за хлебарки, което дава почти незабавен ефект. Благодарение на използването на съвременни инсектициди, аерозолите осигуряват висока степен на унищожаване и безопасност за жителите и домашните любимци. Професионалните дезинсектори използват точно аерозол. Аерозолите са най-ефективните за борба с хлебарки. Много висока степен на нараняване се постига поради високата концентрация на отровния агент, така че при пръскане е важно да се използват лични предпазни средства. Основният недостатък е, че такива средства изискват временно преместване на наемателите за няколко часа или дори дни. Не се препоръчва използването на аерозоли в кухнята и зоните за готвене, тъй като частиците на активното вещество могат да останат дълго време на повърхностите.

Предимства и недостатъци

Предимства на аерозолите:

 • Съвременните препарати нямат мирис или съдържат аромати с приятен аромат.
 • Не е необходимо специално оборудване. Аерозолите в цилиндрите са лесни за употреба.
 • Повишена сигурност. Производителите на всички съвременни инсектициди за пръскане, без изключение, твърдят, че активните съставки не са токсични за хората.

От минусите може да се отбележи, че е необходимо да се прекара цял ден в лечение с инсектициди. Преди да използвате аерозола, е необходимо да отделите всички наематели от апартамента за известно време, да свалите домашните любимци и да затворите всички влошени повърхности. Също така трябва да сте сигурни, че спреят не попада върху меките мебели и играчките. При пръскането е важно да намерите всички изолирани места, където хлебарките се крият и да ги напръскате добре. Тъй като всички съвременни инструменти имат супер мощен ефект, винаги трябва да носите респиратор. И не само маска, а професионален респиратор. Можете да го купите във всеки строителен магазин.

След третирането се извършва мокро почистване и пълна вентилация. Важно е да се спазват всички препоръки на производителя и да издържат определеното време (обикновено на посочената опаковка, след колко часа в апартамента можете да се обадите на наемателите). Методът за унищожаване на насекоми с химически средства е много ефективен, но изисква спазване на процедурите за безопасност. Трудно е да се получи отравяне, но алергичните реакции се случват доста често.

Търговски марки

Средства за защита от хлебарки - преглед на популярни марки:

 • Raptor. Това не е само лекарство за хлебарки в апартамента, но и лекарство срещу всички насекоми, които пълзят.В момента това е най-известният наркотик в продажбите на дребно. От предимствата - достъпна цена, удобни бутилки и широк избор.
 • Не по-малко известен инструмент. Съставът на спрея е подобен на Raptor. Цената е малко по-висока.
 • Get е сравнително нов наркотик на руския пазар. Често се използва от професионални дезинфектанти. Струва си да се страхувате от фалшификати. В магазините има много марки с подобно лого и име, но нямат нищо общо с оригиналния инструмент.
 • Командирът на батальона е доста силен от корейския производител. Основната разлика е вкусът с миризмата на лимон и мента. Подходящ за тези, които не понасят миризмите на други аерозоли.
 • Sinuzan - друго лекарство от арсенала на професионалния контрол на вредителите. Перфектен за тези, които се интересуват от инструментите, които професионалистите използват. От минусите - висока токсичност. Трудно е да се намери на свободна продажба.
 • Tetrix е подготовка за професионален контрол на вредителите. Помага не само от хлебарки и други вътрешни насекоми. Също така рядко се намират на свободна продажба. Той има висока токсичност и остър мирис.

Последните две средства за защита са изключително ефективни. Ако използвате сами професионални инсектициди, трябва да бъдете особено внимателни. Такива препарати са подходящи за обработка на големи площи. Ако искате да отстраните насекомите от апартамента, не трябва да използвате сами токсични вещества. Аерозолът е най-бързият начин да убиете насекоми.

Различни препарати - за различни цели

Избирайки най-ефективното лекарство, трябва да се има предвид, че различни форми на инсектициди се произвеждат за различни цели.Ето защо не съществува недвусмислен отговор на въпроса кои средства са по-ефективни. Изборът на лекарство трябва да се основава на професионална обратна връзка и собствен опит. Не е излишно да се запознаете предварително със състава и инструкциите. В интернет има много въпроси като: "Съветвайте добро средство". Важно е да сте критични към отговорите и да се опитате да използвате най-безопасните и най-надеждни средства. Купувайки чужди наркотици, струва си да се пази от фалшификати.

Геловете са подходящи за предотвратяване и бавно унищожаване на хлебарки с малък брой. И за незабавно унищожаване - аерозоли.