Найбільш ефективні засоби від бліх

Човечеството изобрети средства за бълхи от векове, когато бълхите се заселят в един апартамент, бързо става известно за това. Няма значение дали те хапят хора или животни, но се отървавайте от тях възможно най-скоро. Тъй като скоростта на възпроизвеждане на тези паразити е такава, че в отсъствието на борба те бързо ще наводнят къщата. Човечеството е изобретил средства за бълхи от векове. Някои от тях бяха по-ефективни, други по-малко.

Отравящи вещества

Има много отровни вещества, които се използват за борба с насекоми. Човечеството винаги е било важно от отравяне на насекоми: тези отрови трябва да бъдат опасни за паразити, но като безвредни или поне незначителни за хората и животните. Не е чудно, че от незапомнени времена са използвани различни препарати от растения с инсектицидни свойства и борна киселина.

Както химията в антипаразитни хора могат да бъдат изолирани от токсични вещества, растителни засягащи насекомите, и въз основа на тях много по-ефективни лекарства. Така че една от най-популярните вещества - перметрин е открита в цялата известна лайка персийски или пиретрум. Тя не засяга човек, но работи добре срещу бълхите.

Редица отровни вещества са предназначени да се борят срещу всички пълзящи и летящи насекоми и някои лекарства работят само срещу определени насекоми и се използват само при животни.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Повече тук ...

Вратигата - токсични, опасни за паразити

отрови класове

Всички продукти могат да бъдат разделени на групи от , които се различават един от друг:

 • вида на токсично вещество ;
 • по състав и процентно съотношение на активните вещества;
 • по тип - прахове, аерозоли, пасти, спрейове.

Пиретрини и пиретроиди

пиретрин отнася до отрови нерв , предотвратява преминаването на нервните импулси и причинява парализа всички системи, и смърт. Пиретринът беше изолиран от пиретрум, степента на токсичност и употребата на която вече сме казали. Сега са разработени серии от пиретрини, които се различават един от друг чрез силата на удара. Това е най-разпространеното средство.

Пиретроидите, за разлика от пиретрините, продължават да действат и не се убиват веднага. Пиретроидите се използват за унищожаване на тези насекоми, които имат гнезда в труднодостъпни места и често матона, скрита там. Те работят добре срещу мравки, хлебарки, бълхи. Най-ефективните вещества в този клас са фенпрокс, фенотрин.

Органични фосфорни вещества

Тези вещества са опасни за съдържанието на органични фосфорни киселини, които имат невронално-паралитичен ефект. Това е нещо, което повечето от пълзящите насекоми не търпят. Популярни продукти от хлебарки и мравки "дихлорвос" и "малатион" включват в нея членуват и двата пъти органофосфати.Разберете, че в средата има тази отрова просто - ако в името се появи частица "фосфат", тогава действащото лекарство е фосфат.

популярен лекарство на хлебарки е "дихлорвос"

New материал

относително ново вещество отровни насекоми наскоро са били синтезирани. Те са отровни за бълхи, но почти безвредни за животните и хората. Те включват:

 • фипронил;
 • имидаклоприд;
 • метафлумизон;
 • селамктин.

Тези лекарства са включени в бълхите за животни.

Какви вещества се използват срещу бълхи

Бълхите се хранят с човешка и животинска кръв, но не живеят директно върху тях. Освен кръвта, те не ядат нищо, така че оставянето на отрова навсякъде е безсмислено. За да убие бълхи, е необходимо веществото да ги удари по някакъв начин. Тъй като почти всички развити вещества принадлежат към контакта, това улеснява задачата.

Контактът се осъществява по въздуха или директно от употребата на вещества от бълхи на повърхността, където бълхите прекарват по-голямата част от времето.

аерозол контакт с бълхи по два начина - с въздух и през повърхността на

Форма издадено средство боеше бълхи могат да бъдат различни:

 • аерозол;
 • поставете;
 • прах;
 • твърда креда.

Списък на средства от бълхи

средства срещу когото костюм The
палач Бъгс
Адвокат Бълхи
Получи Бъгс
бариерата бълхи, кърлежи
борба грешки
Komfortis бълхи
двойка плюс въшки и гниди
Precentor Хлебарките
Reid бълхи
Tsifoks хлебарки, дървеници, въшки, бълхи, кърлежи, ларвите на комарите, мухи
Чисто къща дървеници, хлебарки, мравки, бълхи, мухи,
дихлорвос мухи, мравки
прах бълхи
Маша хлебарки
Брауни хлебарки
DETA мравки
Dohloks мравки
Капки "Dana" бълхи
Капки "Инспектор" Клещи, остриета и
капки "Барове" бълхи
Капки "гама" бълхи
маз бензил въшки, нита
"Змийското мляко" яка бълхи
Advantix бълхи
Neostomozan бълхи
Капки "Змийското мляко" бълхи
Никс въшки
Вратигата бълхи
Raptor мол
Veaphar Бълхи
шампоан "Поляната" Бълхи
Капки "Front Line" Бълхи
Advanteydzh Бълхи
Karbozol Бъгс
Medilis Tsiper акари, хлебарки, бълхи, кърлежи, мравки, дървеници
катран сапун трихофития
бутокси бълхи

Характеристики

контакт спрей с бълхи по два начина - чрез въздуха и през повърхността, п и които утаяват веществата срещу бълхи от аерозоли и спрейове.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук ...

  Как да се подготвите инсектициден разтвор, с бълхи (видео)

  Ефективността на аерозоли, поради бързото им действие, тъй като те попадат в една бълха отрова при вдишване. Също така, аерозолите имат способността да проникнат в най-малките пукнатини, което е необходимо за успешния бой.

  Плюс аерозоли:

  • лекота на използване;
  • бързо действие;
  • удобно опаковане;
  • Не е необходимо да подготвяте наркотици.

  Всички аерозоли са безполезни срещу ларвите.

  Ефективността на креда, защото той действа срещу ларвите

  Прахове и пастели

  рано всички прахове Достум наричат ​​с името на активното вещество в тях. Сега DDT за примамки насекоми в къщата не се използва, защото се оказа, че е изключително опасно за хората. И навикът да се нарече прах прах остава.

  Ефективността на праховете се обяснява с факта, че те действат срещу ларвите. В края на краищата, ларвите живеят на пода в тайни места и се хранят с различни органични останки. Заедно с тях прахове, разпръснати в различни ъгли, попадат в телата си.

  Праховете продължават да действат. Остават разливани в продължение на 4 дни, след което се извършва почистване. Сгъстеният прах образува креда. Те просто могат да размазат стените и основата и да останат за дълго време. През цялото това време моливи ще отровят насекоми, което искат да постигнат от лечението на бълхи.

  Най-ефективният прах от бълхи - "Чиста къща". Неговите предимства са ниска токсичност за човек, бързо действие, ниска цена, икономичност в употреба.

  Течни микрокапсулирани продукти

  Удобни и безвредни за хората. Основното - те комбинират предимствата на аерозолите и праховете - те убиват веднага и те продължават. Те обикновено могат да работят половин година, докато бълхите се събират. Но за съжаление, те не са толкова ефективни, колкото аерозолите и праховете.

  Течни микрокапсулирани продукти убиват бълхите незабавно и имат продължителен ефект

  Как да се справяте

  • Всички продукти трябва да бъдат почистени от къщата или запечатани преди обработката.
  • Лечението на стаите се извършва най-добре с ръкавици и респиратор. Въпреки факта, че съвременните средства за бълхи имат ниска токсичност за хората, те все още са отрови. И най-малкото те могат да предизвикат алергична реакция при чувствителни хора.
  • Аерозолите трябва да се пръскат в къщата, като се опитват да не пропуснат нито един сантиметър от повърхностите. Лечението на бълхи се извършва на височина до един и половина метра. Над бълхите не са открити, така че няма смисъл да се лекуват стените над дивана и леглата.
  • След обработката къщата трябва да бъде оставена за дълго време - от 12 часа до няколко дни. След това, всички килими и мека мебел са изцяло вакуумирани и всички повърхности са измити.
  • Лечението трябва да се повтори няколко пъти с почивка от 10 дни. Тогава можете да се надявате за пълно унищожение.
  • Праховете са разпръснати по первазите, на тайни места, зад шкафовете и оставени за 4 часа. След това се събират и къщата се измива.
  • Те работят с ръкавици в ръкавици. Те наричат ​​линия по первазите, по стените, зад шкафовете. Средствата не могат да се измият от стените в продължение на месеци и те ще работят.

  Предотвратяване

  За да предотвратите бълхите да избягват дома ви, можете да използвате народните средства като превантивни мерки.Това е, измийте пода с отвара от пелин и тъпан, манипулирайте килимите със смес от сода и сол, убийте насекоми, ги дехидратирайте. Тези мерки са безопасни за хората.

  Как да се отървем от бълхите в апартамента (видео)

  Различните средства са ефективни при различни условия. Това трябва да се вземе предвид, преди да бъдат придобити.