Правила застосування дихлофосу від бліх

Січень 2019

Відео: Как обработать собаку от блох и клещей (Січень 2019).

Anonim

"дихлорвосът" - доказано повече от един инструмент поколение, което може да ви помогне, за да донесе от дома насекоми - вредители. Ако го използвате правилно, няма да причини вреда. Възможно ли е да се използва такова лекарство срещу бълхи, не помага ли?

Какво представлява "Дихлорвос"?

Напоследък започнаха да се появяват различни лекарства, обединени от едно име - "Дихлофос". Някои от тях имат прикачени файлове или допълнения към основното име. Но на практика такова лекарство не може да се нарече "Дихлорвос", тъй като няма нищо общо с този наркотик. И за да отговарят на "оригинал" в продажбата е все по-трудно, постепенно тя се заменя с по-модерни и безопасни инсектициди.

активен агент съставка е органофосфорна съединение dimetildihlorvinilfosfat и че даде името на "дихлорвос". И това е доста мощен, въпреки че не е най-модерният и безопасен инсектицид.

Как действа наркотикът?

Принципът на действие се основава на свойствата на основния компонент на състава, т.е. на диметилдихлоровинил фосфат. Както вече бе отбелязано по-горе, той е мощен инсектицид, който упражнява нервно-мускулен ефект. Това означава, че вкарвайки в тялото на бълха или друго насекомо, то причинява парализа, поради която впоследствие се получава смърт.

"дихлорвосът" почти универсално, тъй като тя е в сила за по-голямата част се срещат в апартаменти и други помещения на вредители като дървеници, бълхи, хлебарки, мравки и др.

Предимства и недостатъци на

Вие трябва да започнете с предимствата на "дихлорвосът"

 • При спазване на правилата за безопасност означава нищо лошо да наематели на един апартамент или къща.
 • Висока ефективност. С помощта на такова лекарство наистина е възможно да се заключат бълхи и други паразити.
 • Удобна форма на освобождаване. Продуктът се предлага под формата на аерозол, така че е много лесен за употреба.
 • Евтини, особено в сравнение с други модерни продукти, които се продават.

Недостатъци:

 • Доста висока токсичност. Поглъщането на състава в човешкото или животинското тяло може да причини сериозно отравяне.
 • Остра и изразена специфична миризма, която е характерна особеност на лекарството.
 • Търсене в продажба на истински "дихлорвосът" трудно, а в някои градове е почти невъзможно.

Колко правилно да използвате "Dichlorvos"?

Веднага трябва да се отбележи, че "дихлорвос" ще донесат бълхи само от дома. Ако искате да се отървете от тези вредители домашен любимец, а след това изберете друг, специално предназначени за тази цел, по-безопасно и по-малко токсичен агент.

стъпките основната обработка:

 1. На първо място, трябва да се извърши почистване, за да се отстранят някои бълхи.
 2. Всички наематели трябва да напуснат апартамента или къщата.
 3. На следващо място, осигуряване на здраво, това е, затворете всички прозорци и врати (необходимо е да се предотврати преждевременното изветряне на лекарството).
 4. Започнете лечение повърхности: спрей състав, държи балона в региона 20 - 25 см от обекта за третиране. Особено внимание следва да се обърне на отдалечени и скрити места, като задната облегалка мебели и пространството между отделните му части, пукнатини, площите с цокли и первази, ъгли, стени.Наркотикът е пръскан на пода, както и стени (високи до 1, 5 метра). Меките играчки също трябва да бъдат обработени.
 5. Оставете стаята за три до пет часа, а след определено време прекарайте час излъчен. След това можете да започнете пролетно почистване.

За да се премахнат окончателно всички бълхи, лечението трябва да се повтори след две седмици.

Важно е да се премахне източникът на инфекция, т.е. да се работи с домашен любимец с помощта на специализиран инструмент.

Предпазни мерки

Използвайте следните предпазни мерки срещу бълхи като "Dichlorvos":

 • Продуктът не е подходящ за работа с домашни любимци!
 • Ако лечението се извършва в кухнята, всички храни и прибори трябва да се вземат предварително, така че токсичните вещества да не достигат до тях.
 • Спреят трябва да се извършва в респиратор, ръкавици (гума) и за предпочитане в защитен костюм.
 • Съхранявайте продукта само на места, далеч от източници на запалване (балонът е подложен на натиск и може да избухне), както и на място, недостъпно за деца.
 • Не използвайте "Dichlorvos" след изтичане на срока на съхранение. Първо, в този случай това не помага да се премахнат вредителите. На второ място, някои свойства на лекарството могат да се променят и да станат опасни и вредни.
 • Почистването трябва да бъде цялостно, мокро и цялостно, само за да премахнете всички остатъци от токсични инсектицидни компоненти.

С помощта на "Dichlorvos" наистина е възможно да се отървете от паразити, ако прилагате правилно това лекарство и спазвате всички мерки за безопасност.