Застосування професійної отрути від тарганів

Грудень 2018

Відео: Українські виробники масово годують споживачів солодкою хімічною отрутою (Грудень 2018).

Anonim

В момента пазарът представя много средства от хлебарки: от най-прости до професионални. Помислете за характеристиките на професионалната отрова от хлебарки. Възниква въпросът: как да изберем подходящо средство, безопасно и ефективно. Професионалното отравяне е целият спектър от инсектициди: от аерозоли до концентрати. За да се отървете от хлебарки, е важно да изберете правилния наркотик и да се грижите за превенцията.

Заслужава да се спомене веднага, че най-добри резултати са показани от концентрираните химически инсектициди. При използването им обаче е необходимо да се спазват процедурите за безопасност и стриктно да се следват инструкциите. Пастели, прахове и аерозоли също често се използват от професионални дезинсектори, те са по-безопасни и подходящи за самостоятелно приложение вкъщи.

Експерти ви напомнят, че средствата за хлебарки могат да се комбинират, за да се постигне максимален ефект.

Разнообразие от инсектициди

Всички хлебарки са разделени на две основни категории:

  1. Бързо действие. Това включва отрова под формата на аерозол, фумигатор. Валидност - няколко часа. Ефектът обаче не продължи дълго. Трудно е веднага да се изкоренят всички хлебарки, а ако има само един - скоро числата ще растат. За да изтеглите всички хлебарки се препоръчва използването на високоскоростни инструменти няколко пъти и в комбинация.Основното предимство на тази категория е възможността за почистване на апартамента в минимално време и значително намаляване на популацията хлебарки. Няма нужда да се движите или да използвате лични предпазни средства. Но е целесъобразно да се уверите, че няма алергия към активните вещества, особено когато се използват аерозоли.
  2. Средства с бавно действие. Това е отрова под формата на прахове, моливи и гелове. Тук са включени капани, професионални и самостоятелни. Ако използвате само бавни средства, тогава борбата срещу насекомите ще продължи седмици и месеци. Въпреки това, това е безопасно. Те се използват главно за борба в първите етапи на уреждане на хлебарки в апартамент. Отлично, ако хлебарките се появяват от съседи, но не живеят на закрито. Също така е важно тези средства да работят срещу всички видове хлебарки: черни, червени и дори срещу видове, устойчиви на химикали.

Когато се използват противопехотни, трябва да се обмислят редица важни нюанси. Преди да използвате отровата, също така е необходимо да идентифицирате причината за появата на хлебарки и да се грижите за преброяването на популацията. Няма да е излишно да се идентифицират местообитания - пукнатини в первази, мебелни ъгли.

Високоскоростни продукти

Инсектициди в аерозолна форма са отлични за бързо отстраняване на хлебарки. Те се използват, когато е необходимо бързо да се отстранят вредителите. Те също се вписват, ако наемателите нямат време да се изнесат за времето на професионалното дезинсекция. Аерозолите са фино разделени разтвори на активното вещество.

Те са лесни за пръскане на голяма площ. Ето защо те са подходящи не само за използване в апартамент, но и за обработка на къщи и офиси.Важно е, че малки частици могат да проникнат в труднодостъпни места, където обикновено се намират черни и червени хлебарки.

Пазарът включва и средства под формата на концентрати. Те трябва да се разреждат самостоятелно и след това да се напръскат. Концентратите са стандартни и микрокапсулирани. Последните се появяват сравнително напоследък и показват висока степен на ефективност. Основното активно вещество на такива лекарства е пиретроид. Веществото е безопасно за хората и рядко причинява алергични реакции. Може да се използва в апартаменти с домашни любимци. Важно е внимателно да следвате инструкциите, обикновено е затворено в кутия със самия наркотик.

За недостатъците на аерозолните средства може да се припише кратък срок на валидност. Говорейки на професионален език, такава отрова няма остатъчен ефект. Така че, хлебарките могат да се появят отново. Достатъчно е да оставите няколко души, а седмица по-късно населението ще бъде възстановено. Микрокапсулираните лекарства имат дълъг живот. Производителите твърдят, че осигуряват дългосрочна защита, като същевременно остават върху обработените повърхности.

Друг недостатък е необходимостта от използване на респиратори. Въпреки факта, че такива лекарства са признати за безопасни, производителите препоръчват пускането на индивидуална защитна екипировка. Това е особено важно, ако няма сигурност, че няма да настъпи алергия. Можете също така да направите кожен тест предварително и да наблюдавате реакцията на тялото.

Така аерозолите са много ефективни, въпреки че имат редица недостатъци. Те са отлични както за локално лечение, така и за цялостно отстраняване на насекомите на голяма площ.Въпреки това, за да се обработи голям дом или офис ще бъде доста скъпо, тъй като цената на високоскоростни продукти са много по-високи, отколкото за сметка на забавено действие.

Бързодействащите инструменти също се наричат ​​димни бомби. Те понякога се използват вкъщи. След продължителна употреба мирисът на дим и изгаряне остава. Обикновено, пурите се използват срещу няколко вида насекоми: не само черни и червени хлебарки, но също така и буболечки, мухи и комари.

Бавно действие

Те включват гелове, моливи, прахове и капани. Препоръчват се да бъдат комбинирани с високоскоростни лекарства, за да се увеличи ефективността. Бавнодействащите агенти са чудесни за лечение на апартаменти с деца и домашни любимци. Струва си да наблюдаваме внимателно факта, че отровата е била разпространена в труднодостъпни места, а кутиите с препарати са били държани далеч от децата.

Често такива средства се използват след аерозолно третиране, за да завършат оцелелите индивиди. В края на краищата, дори и след унищожаването на голяма част от населението, отделните хора могат бързо да възстановят броя си. Бавните средства също ще помогнат в случай, че хлебарки попадат в апартамент от съседи.

При бавните препарати гелите се считат за най-ефективни. Те също имат доста висока скорост на действие. Но те трябва често да се актуализират, тъй като изсушеният гел не представлява заплаха за хлебарките. На второ място са моливи, например, известният наркотик Mashenka. Те позволяват да се прилага отрова не само на хоризонтални, но и на вертикални повърхности. Но е важно да се гарантира, че всички пукнатини и пукнатини, всички труднодостъпни места са били обработени.Mashenka също ще бъде по-евтино от всяко друго лекарство.

Бавните лекарства често се използват като превантивен агент. Те ви позволяват да контролирате размера на населението и да унищожавате отделни лица, влизащи в апартамента.

Капанът често използва самостоятелно направени инструменти, като капан от борна киселина. Те са ефективни и наистина помагат да се унищожат някои от насекомите. Но когато използвате токсични продукти на базата на бор е важно да се блокира достъпа до водни хлебарки. Ако хлебарка може да се напие след употреба на отрова, то няма да умре.

Ние също трябва да кажа няколко думи за мода ултразвуков Repeller. Наскоро тези средства са активно рекламирани, но няма надеждна информация за тяхната ефективност. Учените смятат, че ултразвукът не засяга хлебарки. В хода на експеримента разкри, че хлебарките се чувстват добре, дори когато директно на уреда.

Прилагане на модерни съоръжения е важно да се знае за техните основни характеристики, а вредителите е бързо и ефективно.

Аерозолни агенти: характеристики и използват

представени в три форми: спрейове, концентрати и микрокапсулиран агент. С касети е проста: трябва да прочетете инструкциите и спрей лекарството, облечен с респиратор. Концентратите обикновено се използват от професионални дезинфектанти. Те са по-лесни за съхранение, но трябва да бъдат правилно разредени преди употреба. Също така, използването на концентрати ви позволява да спестите пари. Това е важно, ако планирате да обработите голяма площ.

Съвет за тези, които възнамерявате да използвате спрей: необходимо е да прочетете отзиви и не гони безценица.На пазара има много препарати от икономическа класа, които оставят зад себе си неприятна миризма за няколко дни или дори седмици.

Концентратът трябва да бъде избран въз основа на следните характеристики:

  • Ефективност.
  • Сигурност (включително за домашни любимци).
  • Миризма (преди употреба, уверете се, че миризмата не е остра и не остава дълго време).
  • Цена (някои продукти от икономична класа не са по-ниски от по-скъпите аналози, но преди да купуват, заслужава да се провери със състава и да се гарантира, че активното вещество е безопасно).
  • Остатъчно действие (модерните средства имат дълготраен ефект и създават защита за няколко седмици).

Инсектицидни гелове

Експертите казват, че гелът е оптималният агент за самополагане. Той е безопасен и лесен за използване. Ако степента на разрушаване на насекомите не е важна, тогава гелът е идеален избор. Не можете да напуснете жилището за периода на лечение и не се притеснявайте за появата на алергични реакции. Също така е важно гелът да няма неприятна миризма и да е доста икономичен. Съвременните гелове са ефективни, производителите казват, че една тръба е достатъчна, за да преработи целия апартамент и да унищожи цялото население от насекоми.

Гелове действат както следва. Животната дейност на хлебарки зависи силно от наличието на открити водни източници. Ако блокирате достъпа до вода, хлебарки се пълнят с гел. Те не само ядат отрова, но и я плъзват в скривалищата си. Един хлебар може да отрови до стотици роднини.

Моливи и прахове

Ентусиастите често наричат ​​прахообразни прахове. Това не е съвсем правилно, тъй като прахът е отделно лекарство, което практически не се използва от съвременните центрове за борба с вредителите.Праховете нямат предимства пред други лекарства. Всъщност прахът е алтернатива на гела. Единственият плюс - евтин.

Моливите са много популярни. Те се използват както за превенция, така и за унищожаване на цялото население. Най-известният молив е Машенко. Сега съществуват и други средства на пазара, но принципът на действие е сходен. Mashenka печели по цена и ефективност. Маша се използва от десетилетия и ви позволява бързо да премахнете вредителите. Молив Mashenka е пастел, който се състои от активно вещество и свързващи компоненти. Mashenka е отличен за борба с вредителите, също така, защото ви позволява да боравите със стени и тавани. Mashenka ще струва дори по-малко от прах или гел. Хлебарите хапват отрова и я пренасят в приюти. Mashenka бързо убива вредители и ви позволява да почистите кухнята и да ядете места от пълзящи насекоми.

Важно е Mashenka да не причинява алергични реакции. Смята се, че това лекарство е безопасно за домашни любимци, но все пак си струва да се гарантира, че домашните любимци нямат достъп до отровата. Mashenka е най-известният молив, но подобни продукти се произвеждат и под марките Deltacid, Clean House и Titanic.

За да се постигне максимален ефект, струва се да се съчетаят различните начини и да се гарантира, че хлебарките имат ограничен достъп до вода и храна. Важно е да се използват двата лекарства с продължително действие и аерозолните инсектициди. Препоръчва се да се биете със съседите. Известно е, че хлебарките могат да се движат на разстояние до 100 метра. Следователно, те населяват цялата къща и ги извеждат заедно.Предотвратяването, разумното използване на инсектициди и комбинираният подход са ключът към успеха при справянето с вредните вредители.