Кліщі у кішки: види паразитів і способи позбавлення від них

Січень 2019

Відео: ЗНОВУ КЛІЩІ!!! Як витягнути КЛІЩА в Домашніх Умовах (Січень 2019).

Anonim

Акарите в Котки - това е много сериозен. Във всеки случай не можете да оставите нещата сами - трябва да премахнете паразитите. При котките има няколко типа кърлежи. И всички причиняват страданието на животното. В тази статия ще обсъдим как да определим наличието на проблем и какво да направим, за да премахнем паразитите.

На опасните кърлежи

Ако кърлежа сетълмент на кожата и козината на животното, тя започва да страда от сърбеж, загуба на тегло, коса и апетита. В допълнение, някои видове акари могат да бъдат носители на заболявания като енцефалит. Ухото акари доставя на животното много страдание, тъй като те водят до болка и сърбеж.

Подкожната кърлежи също е заразна за хората. Ако една котка има силна имунна система, тя може да се справи с демодексови притежавате

кърлеж по тялото

В природата обитава няколко вида акари, които са готови да се копае в топлокръвни животни. Те са лесни за разходка. Най-често паразитите се прикачват към ушите, корема и гениталиите.

Определете, че кърлежът на котката е прост: животното започва да се сърди, тялото се появява, а вълната в ухапването започва да пада. Ранните от надраскване лесно се подуват, което може да причини инфекция.

Акарата има тъмен цвят. На тялото изглежда като оток или мол.

Налице е също така един чудесен инструмент - спад на холката ушни кърлежи

методи за откриване на

Котката трябва да бъдат разгледани, разресването й гребен с няколко зъба.Всички подозрителни места трябва да бъдат изследвани за наличието на отметка. В идеалния случай трябва да проведете инспекция на животното след всяка разходка, така че точката да не е напълно под кожата на котката и да бъде отстранена във времето от козината. Въртенето се извършва срещу вълната.

Кърлежите влагат в раната специално вещество, което помага да се създаде вид капсула, където се поставя насекомото. Той се държи здраво със специални зъби и куки около областта на устата. Колкото по-дълго акарият ще седи на котката, толкова по-трудно е да се извлече.

кърлеж влиза в раната специално вещество, което помага да се създаде един вид капсула, където насекомото и се поставя

Как да премахнете

За да направите това, което трябва:

  • Ръкавици за да запази котката
  • Oil
  • дебел конец

Всяко растително масло трябва да се приложи към откритата отметка. Това спира достъпа на кислорода до насекомите и паразитът ще започне да се излива в рамките на няколко минути, за да диша. Този път трябва да разтърси паразита. Ако той започна да се движи, можем да продължим към втория етап - да извадим кърлежите. За това насекомото е обвито в гъст низ около главата и извадено. Трябва да направите всичко чисто, бързо, но без драскотини - в противен случай може да повредите акарата и да оставите част от тялото в раната. Това ще доведе до инфекция.

При котки ушите се установяват първо в ушите. Но те, за разлика от кучетата, могат да се разпространят върху тялото, причинявайки сърбеж

Можете също да издърпате кърлежите с пинсети. След това лекувайте раната с йод или зелена. Клетката трябва да бъде подадена за анализ, за ​​да се определи дали тя е носител на болестта. За профилактика можете да инжектирате ампулата на имуноглобулина в котката.

Кърмата често се среща в котка - тя може да се качи на разходка или от други домашни любимци, които живеят в къщата, и може да бъде много трудно да се измъкне.Дори човек може да бъде носител на този паразит, въпреки че той никога не се заразява с тях.

При котки ушите се установяват първо в ушите. Но те, за разлика от кучетата, могат да се разпространят върху тялото, причинявайки сърбеж. Най-бързо котените се разболяват преди една година.

Можете също така да научите как да прилагате келандин за борба с бълхите.

Защо котката драска ушите си (видео)

Как опасен паразит

ухото акари се хранят с епидермиса и движението му причинява котка непоносимо сърбеж. Cat непрекъснато сресване ушите, които могат да причинят увреждане - има рани, образуване на корички, може да настъпи образуване водниста в заразената ухо, което след това води след отваряне на ухото набръчкана.

се разбере, че акари котка уши просто - той драска ушите му и клати глава, ушите се виждат черно ушни кърлежи натрупване на отпадъчни продукти.

ухото акари често се срещат в котка - това може да го вземете на разходка или други домашни любимци, които живеят в къщата и донесе, че е много трудно да се

Как да се покаже отметка

Показване на акари уши тя е необходима. За да направите това, трябва да правите редовно почистване на ушите. За тази цел използвайте ушни щекери и водороден прекис. Ние трябва да се придържаме към мокър пероксид и старателно, но нежно почистване на уши преходи котки, като внимавате да не ги повреди. След това поставете хартия, от която се нуждаете, за да поставите изхвърлените клъстери. При пренебрегвани случаи голям брой памучни пъпки излизат за почистване.

Котката е по-добре да бъде увита в одеяло, тъй като тя силно ще устои. Ако редовно извършвате такива процедури, скоро състоянието на животното ще бъде значително улеснено. След почистване е необходимо да изтриете ухото с водороден пероксид и капки от капки за уши от акари като "барове".

Има и чудесно лекарство - капки на холката от ушите. Те попадат в кръвта на животното и унищожават червеите отвътре. Такова лечение трябва да се извършва на всеки няколко месеца.

Повече информация можете да намерите, като прочетете статията "Какво да направя, ако котката има кърлеж".

Ако кърлежа сетълмент на кожата и козината на животното, тя започва да страда от сърбеж, загуба на тегло, коса и апетит

Подкожно кърлеж

Той остава скрита за дълго време, тъй като тя не причинява много неудобства котката. Но си струва да се отслаби имунитетът, тъй като кърлежите стават по-активни. След това котката започва да пада на косата и има огнища на възпаление. Разберете, че косата падна заради кърлеж, а не недостиг на витамин може да бъде най-характерната черта - купчината попада симетрични части на ушите, около очите и върху горната част на носа, задни лапи и лапите на.

Подкожната кърлежи също е заразна за хората. Ако една котка има силен имунитет, тя може да се справи самостоятелно с демомокоза - има случаи на спонтанно изцеление. Но най-често се изисква лечение.

За терапия се използват имуностимулиращи лекарства, витамини, противопаразитни лекарства.

Кърлежите при котки - това е много сериозно. Във всеки случай не може да остави нещата вземат курс - това е необходимо, за да донесе паразити за поддържане на здравето на животните и за да го спаси от страданието. В случай на инфекция на котката с червеи този материал ще ви помогне.