Настоянка личинок воскової молі застосування

Грудень 2018

Відео: Воскова міль для здоров'я (Грудень 2018).

Anonim

Тинктура восък молец ларви - това лекарство се използва широко в народната медицина. Тя е в състояние да осигури ефективна помощ в борбата срещу белодробните заболявания и да се използва за лечение на други сериозни заболявания. Тази статия ще ви покаже как да подготвите такова средство сами, как да го вземете и какви заболявания може да преодолее.

ларви Тинктура восък молец и използват рецепти

История на ларви на молци инфузия восък корени в пчеларството. Факт е, че пчелите са първите, които започнаха да използват това лекарство. Те се научили да я получават, като настояваха за ларвите на базата на алкохол на специален молец, наречен "Огневка". Всеки пчелар трябва да знае, че пчелата и огънят са най-лошите врагове.

Ognevka и ларви целия си живот се опитва да пробие в кошер и печалбата пчели от отпадъчни продукти (мед, восък, цветен прашец и дори яйца). След като в къщата на пчелите, то е вредно насекомо започва да го обгърне извън рамките на своята мрежа, която може да бъде сериозна пречка за въздушни пчелите в кошера. Ето защо пчеларите дълго време не може да се вземе предвид факта, че от една нощна пеперуда "Ognevka" може да бъде не само вредно, но и добро.

полезното свойство на восъчната пеперуда е в cerraze. Cerraza е специален ензим, произведен от храносмилателната система на ларвите на това насекомо.Това вещество позволява на огъня да смила всеки пчелен продукт. Добре известен факт е, че обвивката на Кох бацил (причинителят на такива сериозни заболявания като туберкулоза) е много подобен на клетъчно ниво с восък накара да се мисли за факта, че този ензим може да се използва за борба с това заболяване. Тогава беше взето решение за лечение на туберкулоза с помощта на тинктура от ларви на восък молец.

Индикации за употреба

Тинктурата на ларвите на восък молец, чиито показания ще бъдат описани по-долу, днес разшири своя спектър на действие. Ако преди това то се използва само като ефективен начин за борба с туберкулозата, съвременната народна медицина предлага редица заболявания, чието лечение може да се основава на тази тинктура. Те включват:

• Болести на респираторния тракт (астма, бронхит, пневмония, туберкулоза);

• Тромбофлебит;

• ARVI, грип;

• варикозни вени;

• Сърце, съдова система и техните заболявания (сърдечни пристъпи, сърдечна аритмия, исхемична болест, атеросклероза, мигрена);

• Болести на нервната система;

• Хемороиди;

• Онкологично заболяване в ранните етапи;

• Болести на пикочно-половата система (аденом на простатата, безплодие);

• Захарен диабет от втори тип.

Противопоказания

Всички разбираме, че за всяко лекарство трябва да има както доказателства, така и противопоказания. Първата забрана за използването на това средство за защита се отнася за деца под 14-годишна възраст. Също така не се препоръчва лечението на инфузия на молец "Ognevka" на бременни жени и кърмачки.

Друга тинктура от ларви на восък молец, противопоказанията, описани в предходния параграф, може да са вредни за хората, които имат забрана за алкохол.

Рецепта тинктура от восък молец

Направете проста изцеление вливане на ларви восък молец, че може да направи чудеса с ръцете си много прост. Домашната рецепта за подготовката му няма да отнеме много време и усилия. Единствената пречка, която може да възникне на пътя на някой, който ще се заеме с подготовката на лекарства - е основната съставка, много ларви восък молец.

Факт е, че ларвата трябва да е в състояние, когато тя скоро ще стане какава. Това условие трябва да се спазва, за да се увеличи нивото на концентрация на цероза в стомаха на насекомото. Само малко лице може да съдържа недостатъчно количество от това вещество.

Рецептата за приготвянето на восъчна молец, съдържа още един много важен компонент - 70% алкохол. За да направите такава инфузия, трябва да вземете 10 грама ларви и 100 грама алкохол. Всички съставки трябва да бъдат смесени и изпратени най-малко две седмици на тъмно място. Рецептата също осигурява ежедневно разклащане на лекарството. Преди да вземете продукта, той трябва да се филтрира.

Заслужава да се отбележи обаче, че тази рецепта не е единствената. Много лечители предпочитат да добавят допълнителни съставки към основната рецепта. По този начин, ние можем да направим така, че тинктурата от ларви "Ognevka" ще съдържа повече и мед, вода, екстракт от прополис и др

Как да си направим тинктура

Как да направите настойка от ларви на восъчен молец, може да каже рецепта или фолк рецепта от лекар. Всеки знае, че употребата на всяко лекарство трябва да бъде строго регулирана.

Тази тинктура се използва по различен начин в различни случаи.Ако готвенето означава 10% инфузия, то приложението трябва да бъде 15-20 капки три пъти дневно за половин час преди хранене. Ако сте успели да нанесете 20% инфузия, тогава ще ви струва 8-10 капки.

Използването на такова лекарство при туберкулоза предполага вземането на три капки от лекарството за 10 kg от теглото на пациента.

Лечение в гинекологията

Лечението с тинктура от восък молец в гинекологията причинява медицински дисонанс. Традиционните лечители смятат, че тинктурата има положителен ефект върху гениталните функции на женските полови органи. Те настояват, че подготовката на такова лекарство ще помогне на жената по-лесно да понесе всички трудности на бременността - токсикоза, гестоза, анемия. Те твърдят също, че ако направите такъв инструмент и спазвате правилното му приложение, можете дори да се отървете от безплодието.

Привържениците на традиционната медицина напълно не са съгласни с тях. Те вярват, че използването на такова нелицензирано лекарство може да направи състоянието на бременната жена още по-трудно. В допълнение, подготовката му се основава на употребата на алкохол, който е крайно противопоказен за дамите в позицията. За здравия човек такава тинктура не може да направи нищо лошо, но бременните жени трябва по-добре да я премахнат.

Обобщаващо, струва си да се каже, че тинктурата на восък пепел има много широк спектър от дейности. Неговата подготовка е под властта на никого, но използването на такова лекарство е по-добре договорено с лекуващия лекар.