Прозорі мурахи в квартирі як позбутися

Січень 2019

Відео: The Great Gildersleeve: Christmas Shopping / Gildy Accused of Loafing / Christmas Stray Puppy (Січень 2019).

Anonim

Малките прозрачни мравки са социални индивиди. Те се характеризират с огромни колонии, които на брой могат да надхвърлят милиони. Всяка колония се управлява от собствената си кралица, тя се грижи за растежа на потомството, поставя яйца. И работещите насекоми защитават кралицата с ларви.

Те пътуват на дълги разстояния в търсене на храна за своите отделения. Когато се намери източник на храна, е характерно за тях да маркират останалата част от пътя обратно с изолирани миризми. Така че насекомите правят пътека от мравка към храна.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Ако сте на вътре в къщата, намериха апартаментните неканени гости, например, седнал в средата на кухнята в пакети с продукти или Пьотеринг за в ъглите на банята, а не на факта, че техните гнезда се намират точно в стаята. Някои от тях периодично изглеждат, че просто печелят.

Да се ​​отървеш от тях не е много проста, но е истинска. Към днешна дата има много доказани лекарства, които помагат ефективно да се справят с този проблем.

Прозрачни мравки в апартамента, откъде идват?

Когато се намирате в жилище с прозрачни мравки, това показва тяхната много тясна обосновка и местоположението на гнездото. Само в първите часове от живота си, тези хора имат подобен цвят, възрастни се различават вече по-интензивен жълто-червен цвят.

Откъде идват от кухнята и банята

В къщите, апартаментите насекоми идват от мазета или от съседи. При студено прекъсване може да дойде от улицата. Ако те харесаха стаята, те няма да оставят сами. Предпочитат се топли места с висока влажност. Ето защо, най-често малки мравки могат да бъдат намерени в банята и кухнята, където, освен това, много деликатеси.

След като сам си снабдява, насекомите се крият на пукнатини, празни кухини, вентилационни валове, където борбата срещу тях не е толкова просто.

Когато сте дълго време се опитва да се отърве от мравки в апартамента, но не може да открие мястото, трябва да се отнася към съседите. Може би гнездата са на тяхна територия. Също така, ако съседите започват да отровит насекоми, много е вероятно те да мигрират към вас, това е само въпрос на време.

Изглеждат прозрачни мравки?

Начало прозрачни фараона мравки или имат много малък размер, дължината на прасеца достига само 2-2, 5 mm, женските могат да растат до 4 мм. Работещи хора без крила. При женските, крилата съществуват само преди чифтосване, след което ги губят. Възрастните са жълто или кафеникаво жълт цвят и прозрачен кутикула тъмен корем, жените се отличават с тъмни маркировка.

Малки прозрачни мравки в апартамента как да се отървете от?

Малките мравки не са толкова безобидни, колкото мнозина мислят за тях.При първия знак за тяхната жизненоважна дейност, побързайте да се отървете от тези хора.

Всъщност те, като хлебарки с мухи, могат да носят различни опасни заболявания, като мигрират от боклука към хранителни продукти. И присъствието на някои микроби вече зависи от степента на чистота на вашия апартамент и мащаба на мъртвата колония. Е, не забравяйте за апартаментите на съседите, където гостите ви също се хващат в търсене на храна.

изхожда от малки прозрачни мравки

на най-ефективни инсектициди за унищожаване на малки прозрачни мравки в кухнята или банята, може да се използват:

  • нападение (спрей капан);
  • Командир на борба;
  • Raptor (гел);
  • Dohloks;
  • Front Line (спрей);
  • Runbit Zidane
  • Регент.

Как да се отървем от малки прозрачни мравки у дома

За да се отървете от нежеланите гости в къща или апартамент, у дома, можете да приложите някои прости фолк рецепти. С помощта на такива фолклорни трикове мравките вече няма да ви започват:

Попълнете контейнерите с вода , добавете нещо сладко (захар, мед, сладко). Инсектите ще започнат да пълзят и да потъват.

Можете да ги изплаши слънчогледово масло, мента, бъз, чесън или пелин, разпространение на тези средства по рафтовете на шкафовете в кухнята или банята.

Примамка от месо: Смесете 2 супени лъжици смляно месо и 0,5 супени лъжици борна киселина. За да формира кюфтета, да се разпростре по-близо до предполагаемите места на купчината мура.

Тази смес се разпространява чрез капки по главните пътища на преминаване на насекоми. Те го събират и го слагат в мравка на матката, където всеки умира. Приготвя се, както следва: 1 чаена лъжичка борна киселина плюс 1 чаена лъжичка захар или мед, разреден с вода.Съставът трябва непрекъснато да се актуализира чрез изливане на вода или използване в суха форма. Но тогава срокът може да продължи до 7 дни.

На следващата рецепта трябва да хвърляте малки топчета и да се разширявате по-близо до местата, където се наблюдават малки, прозрачни мравки. Този метод се прилага към началото на изгряващата луна, повтаря се след 10 дни. Необходимо е да вземете 3 яйца, 3 картофа, 1 чаена лъжичка захар, 1 чанта боринова киселина. Картофите и яйцата се варят на слаб огън под капака (картофите трябва да станат тихи). Докато всичко е горещо, ние почистваме. Взимаме жълтъци с картофи, мимът на състоянието на картофено пюре, поставяме останалите съставки. Съставът е готов.