Пастка для домашніх мурах своїми руками

Січень 2019

Відео: Ловушка для комаров и муравьев из пластиковой бутылки своими руками (Січень 2019).

Anonim

Както знаем, мравките са много умни насекоми, така че борбата им трябва да се прави правилно и правилно.

Един от най-ефективните начини за борба е да се използва стръв под формата на капан за мравки. Примамките могат да унищожат у дома цялото си население за кратък период от време. Дизайнът може да бъде направен както със собствените си ръце, така и да сте готови да купите в магазина. Техните сортове се различават по принципа на действие срещу вредителите:

НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Повече подробности тук …

 • лепило, където насекомото загива прилепва към залепващата лента;
 • отровни, където самите насекоми се заразяват и впоследствие заразяват цялото семейство и матката;
 • електрически, където обичайният ток е заплаха за насекомото.

Във всички примамки има вещество, което привлича миризмата на мравки.

Капан за мравки със собствените си ръце как да се направи?

За да направиш ефикасен капан у дома, не е задължително да си господар и да имаш опит. Това изисква само прости предмети, отрова, например борна киселина, и привличане на продукти.Цялата същност на тези примамки е, че заразените насекоми ще носят токсични храната в гнездото да се хранят матката и ларвите, в резултат на което всички ще загинете.

Инструкции за това как да се направи капани за домакинство мравка

, за да се направи една проста примамка за мравки, която се появи в къщата, просто достатъчно. Има няколко начина за производство

 • една торба на борна киселина се смесва с стръмен жълтък и се добавя захар сироп от получените маса образуват малки топки и изложени в местата на най-голямата претоварването на насекомите;
 • в обичайните капачки от пластмасови бутилки, излива се в смес от борна киселина и мед и се оставя областта на движение на мравка видове, докато внимателно гледане, че домашните любимци не са в състояние да достигне до тях.

Тези смеси се използват за унищожаване на много домашни вредители, като хлебарки, хлебарки, комари и дори пчелите.

Капан за мравки в къщата - кой да избере?

В допълнение към вътрешните средства за защита, има много готови капани и препарати за ефективен контрол на различни вредители. Най-ефективни са средствата на известни фирми за безопасна употреба в апартамент:

 • цялата линия Raptor and Reid;
 • Капан за борба с капани;
 • означава Clean Home и Bayer.

Многобройни потребителски отзиви показват висока ефективност на всички изброени съоръжения, където основното условие е спазването на всички правила на инструкцията. Така че какъв капан или да избере да го направи с ръцете си, това е до собственика на апартамента, който иска бързо да се отърве от домашни вредители инвазия.

Raptor на мравки - как да се използва уловител

Raptor Производител освободен примамка със съществуващото инсектицидна вещество ламбда-цихалотрин (ламбда-цихалотрин), която има ясно изразен ефект върху невромускулна паралитичен много от вредители пълзящи в апартамент.Принципът на дизайна на раптора е много прост: насекомото, което влиза в стръвта, става носител на отровно вещество и го предава на всички останали членове на семейството му, включително на матката. Променете поставената стръв на всеки 2 месеца.

Бойни капани от мравки

Bait Combat постигат 100 процента резултат след 2-3 седмици. Всичко това се дължи на факта, че структурата съдържа ефективното вещество на хидро-метилен. Ако следвате инструкциите точно, веществото бързо причинява епидемия в целия мравуняк, което води до смъртта на цяла население от насекоми. Дисковете на командира на батальона се продават за 4 броя в пакет, което е достатъчно, за да защити целия апартамент.

Чиста къща на мравки капана

Действие на примамка чиста къща се основава на заразяване на цялата колония през тези мравки, които се в нея. Смъртта на едно насекомо не идва веднага, затова успява да зарази десетки роднини. Дисковете са на 6 броя в пакет, което е достатъчно за целия апартамент или за една силно заразена стая. Ако е необходимо, можете да увеличите броя на дисковете. Масовата смърт на вредители се наблюдава на третия ден. Ефективен в борбата с много пълзящи домашни паразити.

Bayer Ants Traps

Германската фирма Bayer осигурява на клиентите си висока ефективност на своите продукти. И това е вярно, тъй като многобройни прегледи на хора, които вече са опитвали цялата линия продукти, казват 100 процента смърт на домашни насекоми за кратък период от време.

Отзиви

Независимо от това дали стръвта е направена от собствените си ръце или е закупена вече в магазина, тя трябва да се използва правилно.Обратна връзка от клиенти и домашни майстори, които са направили сами, можем да заключим, че най-ефективните капаните за мравки са тези, които са разположени на правилните места, а именно

 • близо до пукнатините в пода близо до перваза на прозореца;
 • за кухненски комплекти;
 • в контейнерите килера и в близост до смет;
 • към входовете на вентилация вал;
 • около периметъра на пътя на движение на насекоми.

Към днешна дата, в сила от стръв призната не само чуждестранни производители, но и вътрешни, като капани и Dohloks Clean House. В рамките на определен примамки употреба време вътре в структурата никога не пресъхва на активната съставка, така че е много активна в няколко месеца.